• fotbalistul Stelei, Alexandru Bourceanu, si-a construit o casă de vacantă în Bicăjel-Trei Fîntîni • jucătorul vrea să construiască si o pensiune • „Atît lui, cît si familiei sale le place foarte mult aici“, a declarat primarul Anton Covasan • edilul vrea să transforme zona într-o statiune care ar urma să se numească „Piatra Luciului“ • pentru a da valoare zonei, a donat 30 de parcele de teren unor importanti oameni de afaceri •
În ultimii ani, satul Trei Fîntîni, din comuna Dămuc a început să atragă ca un magnet oameni potenti din punct de vedere financiar, mai ales că zona este de un pitoresc aparte. Unul dintre cei care a rămas vrăjit de frumusetile locului este Alexandru Bourceanu, fotbalist la Steaua. Sportivul, gălătean la origine, si-a construit în Bicăjel-Trei Fîntîni o superbă cabană, P+1, pentru care a achitat unei firme din Harghita suma de 50.000 de euro. La începutul acestui an, Bourceanu si-a petrecut cîteva zile împreună cu familia la cabana din Bicăjel. „El (n.n. – Alexandru Bourceanu) este foarte ocupat, asa că mama si sotia sa s-au ocupat de toate lucrurile legate de constructia cabanei. De altfel, ele au cumpărat terenul de la un localnic si au încheiat un contract cu o firmă din Harghita pentru construirea cabanei. În toamnă, după cîteva luni, cabana a fost gata. După revelion a venit si Alexandru Bourceanu si a stat cu familia 3-4 zile. S-a simtit extraordinar. A fost si la un carnaval organizat de o pensiune din zonă“, a declarat primarul comunei Dămuc, Anton Covasan. Acesta ne-a povestit si cum a ajuns fotbalistul să investească în zonă. „Părintii lui merg des la Sovata si initial au vrut să cumpere acolo teren si să construiască o cabană. Au ajuns la Bicăjel si le-a plăcut foarte mult, asa că i-am convins să rămînă aici. Au fost de acord si ne bucurăm că au luat această decizie. Le place foarte mult, iar acum vor să construiască si o pensiune. Cabana, construită toată din lemn, are 3 dormitoare, bucătărie, centrală termică, tot ce trebuie. Se află la aproximativ 3 kilometri de statiunea Lacul Rosu, într-o zonă superbă, de unde se vede Ceahlăul. Piesajul este de vis. De altfel, în acea zonă s-a construit masiv în ultima perioadă“, a declarat primarul. Acesta mai spune că a legat o strînsă prietenie cu familia fotbalistului, că are grijă de cabana acestora si speră să-l convingă să investească într-o bază de cantonament pentru sportivi.
Statiunea Piatra Luciului
Primarul Covasan spune că vrea să exploateze la maxim potentialul zonei pe care vrea să o transforme în cîtiva ani în statiune: „Zona este superbă, asa că ar fi păcat să nu încercăm să o dezvoltăm. Pe noi ne interesează să se investească acolo, chiar dacă deocamdată infrastructura nu ne multumeste. Vrem ca în cîtiva ani să avem o adevărată statiune care se va numi Piatra Luciului. Zona este extraordinară, aproape de Lacul Rosu, dar si de masivul Ceahlău. Avem în plan să construim si o pîrtie de schi. Ar fi cea mai bună pîrtie din România, la o altitudine de 1.600 de metri si cu o lungime de 3-4 kilometri. Deocamdată ne judecăm pentru terenul respectiv, însă sperăm că vom cîstiga procesul si vom realiza proiectul la care ne gîndim“. Pentru a da valoare zonei si cu gîndul la infrastructură, primarului din Dămuc i-a venit o idee genială. A donat, din terenul său proprietate, 30 de parcele a cîte 500 de metri pătrati, unor importanti oameni de afaceri din Bucuresti si Piatra Neamt. „Avem nevoie de o infrastructură bună, dar si de noi investitori în zonă. Cu cît mai multi, cu atît mai bine, pentru că am avea mai multi bani la buget din taxe si impozite. Tocmai de aceea am donat cele 30 de parcele. Nu doresc decît să se implice pentru a dezvolta zona. Le-am explicat că vreau să transform Bicăjelul si Trei Fîntîni într-o statiune care se va numi Piatra Luciului. Sînt convins că aceste personalităti vor aduce multi investitori si ne vor sprijini proiectul nostru“, a declarat primarul. Printre cei pe care vrea să îi aducă la Dămuc se află Dani Otil, vedeta de televiziune si iubitul Mihaelei Rădulescu. „Am un amic foarte bun care mi-a promis că o să vorbească cu Dani pentru a-l convinge să accepte un teren tot cu titlu de donatie. Terenul îl voi pune tot eu la dispozitie, din proprietatea mea. Cred că o vedetă de televiziune ar aduce un plus de valoare zonei“, a conchis Covasan. Peisajul din Bicăjel-Dămuc este mirfic atît vara, cît si iarna, însă accesul în zonă este mai dificil în această perioadă a anului. Din cauza zăpezii, în Trei Fîntîni se poate ajunge numai cu autoturisme de teren.
Există două căi de acces spre Trei Fîntîni – Bicăjel, una prin comuna Dămuc, iar cealaltă prin Lacul Rosu.