spot_img
spot_img
3.8 C
Vaslui
21-ian.-2025

Peste 7000 de hușeni au ieșit la vot, până la ora 16.00!

- Advertisement -

ALEGERI… Până la ora 16,00, la nivelul municipiului Huși localnicii care, de regulă, votează au ajuns la urne și și-au exprimat opțiunea pentru viitorul Parlament al României. Este vorba despre peste 7.295 de persoane, care au votat deja. Practic, 26% din cei 29.638 de localnici, trecuți pe listele permanente de la Huși, au votat până acum. Spre comparație, la alegerile prezidențiale, din primul tur, în „orașul dintre vii”, prezența la vot a fost de 34,21%, ceea ce arată că încă mai sunt cel puțin 2000 de localnici care sunt așteptați la urne, până diseară, la ora 21.00. Prezența la vot este una constantă, poate ușor mai crescută decât la alte alegeri parlamentare, arată datele oficiale, însă ținând seama că fiecare vot de important, la urne sunt așteptați cât mai mulți alegători.

De la manifestarea de 1 Decembrie, la votare!

Astăzi, în parcul Rodina, a avut loc o ceremonie dedicată Zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, și unii hușeni au ieșit în oraș pentru a lua parte la eveniment și, cel mai probabil, au mers și să voteze. Părinți cu copii alături au fost văzuți la manifestație, iar emoția a fost dată de faptul că mulți dintre micuți avea în mâini steagul tricolor. Elevii, însoțiți de profesori au depus coroane în cinstea eroilor neamului, la fel și autoritățile locale. Defilarea ostașilor Batalionului 202 Apărare CBRN (ID) „G-ral Gheorghe Teleman a creat un moment de emoție, fiind fiind, ca întotdeauna, expresia sentimentului de patriotism curat. Tot un mod de a arăta prețuirea pentru țară și responsabilitatea pentru viitorul ei este și participarea la vot și exprimarea de către fiecare a deciziei sale electorale pentru viitorul Parlament al României. De aceea, îndemnul oficialilor este ca localnicii să iasă la vot în număr cât mai mare, pentru ca, la final, configurația legislativului țării să fie una clară și să arate concret voința majorității electoratului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. DEMOCRAȚIA trebuie sa fie PARTICIPATIVA.

    Din punctul meu de vedere VOTUL ar trebui sa fie OBLIGATORIU, iar alegătorul sa poată opta și pentru varianta ca nu este de acord cu nici un candidat. În acest caz dacă 50 +1 dintre votanți optează pentru aceasta ultima varianta atunci partidele sa fie OBLIGATE sa vina cu alte propuneri și se vor repeta alegerile. Da, costa, dar metoda aceasta va forța partidele sa vina cu propuneri de candidați:

    1. care sa nu mai aiba nevoie de meditatori atunci când ajung sa dețină funcții de înaltă demnitate publica;
    2.sa nu trebuiască sa cheltuie milioane de euro pentru promovare de cărți pentru ca lumea sa știe cine ești, de parca gradul de general și de fost șef al Armatei nu erau suficiente;
    3. Sa aibă cunoștințe solide de geopolitica, mai ales ca te confrunți cu un război adevărat la granița tarii;
    etc, etc.

    Nu poți sa te plangi acum ca nu aveai cu cine vota în condițiile în care ai avut de ales între 14 candidați la prezidențiale si o sumedenie de liste de propuneri ale partidelor pentru parlament. Dacă de la TV nu afli, ai la îndemână internetul. Nu poți sa stai pasibil acasă și apoi sa te plângi, sau SA ALEGI NEINFORMAT.

    PS: Educația civica trebuie sa devina o materie de studiu foarte importanta în licee, poate chiar și disciplina de examen la bacalaureat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.