spot_img
17.1 C
Vaslui
23-oct.-2024
spot_img

UPDATE| Directorul DGASPC Vaslui, Dragoș Cazacu, vizat direct de controalele polițiștilor!!

- Advertisement -

UPDATE: Perchezițiile care au avut loc miercuri dimineață, la sediul DGASPC Vaslui, l-au vizat direct pe directorul Dragoș Cazacu, mai exact dosarul prin care acesta a obținut gradul de handicap. Polițiștii au poposit mai multe zeci de minute la Serviciul de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap, unde au luat la puricat documentele prin care Dragoș Cazacu a obținut certificatul de handicap. În mod special s-a urmărit legalitatea activității comisiei întrunită în data de 23 decembrie 2021, care i-a făcut acest cadou șefului DGASPC Vaslui.

Polițiștii vasluieni s-au autosesizat în acest caz după un articol publicat de cotidianul Vremea Nouă, în data de 27 martie 2023, în care evidențiam că la DGASPC Vaslui lucrează nu mai puțin de 54 de persoane care dețin certificate de încadrare în grad de handicap. Printre ele, și directorul instituției, Dragoș Cazacu, care deși suferă de mai mulți ani de o boală autoimună, a ales să-și facă dosarul de încadrare in grad de handicap abia în 2021, după ce a fost înscăunat ca șef al DGASPC Vaslui. L-am întrebat, anul trecut, pe Dragoș Cazacu de ce a pornit acest demers atât de târziu, mai ales că certificatul de handicap îi conferea niște drepturi destul de importante. “Aici m-au încurajat cei care și-au făcut astfel de certificate. Mi-au spus că nu e nimic rușinos să deții un astfel de certificat, ci e un drept de-al meu”, ne-a mărturisit directorul DGASPC Vaslui. Boala de care acesta suferă ar fi în totală incompatibilitate cu mersul pe motocicletă, unul dintre hobby-urile lui Dragoș Cazacu. Azi, polițiștii vasluieni, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, au descins la DGASPC Vaslui să cerceteze cât de legală a fost decizia luată de comisia de evaluare în cazul lui Cazacu.  Important de precizat că persoanele cu dizabilități care dețin un certificat de handicap sunt scutite de la plata rovinietei la mașină, a impozitului pe venit din salariu, a impozitului pe clădirea folosită ca domiciliu, a impozitului pe terenul aferent clădirii de domiciliu, a impozitului pe mijloacele de transport aflate în proprietatea sau coproprietatea lor. Începând cu  anul 2023, persoanele cu handicap accentuat și grav pot beneficia, pe lângă decontarea carburantului necesar deplasării cu autoturismul aflat în proprietatea persoanelor cu handicap, familiei, asistentului personal, însoțitorului sau furnizorului de servicii sociale, și de acordarea de tichete valorice. Decontarea carburantului necesar deplasării cu autoturismul și acordarea de tichete valorice reprezintă o alternativă la eliberarea biletelor de călătorie gratuite, persoana cu dizabilități putând opta doar pentru una din cele trei variante.

Probleme și cu unele achizitii 

Poză de colecție făcută în august 2023, când toată floarea pesedistă din județ petrecea la chermezele organizate pe banii vasluienilor. Printre participanți, și Dragos Cazacu cu finul său, Tedi Ungurianu. Acesta din urmă este vizat acum de o anchetă a procurorilor după ce DGASPC a făcut mai multe achiziții prin firmele familiei sale!

 Potrivit unor surse din interiorul instituției, Dragoș Cazacu nu ar avea probleme doar cu certificatul de handicap obținut după ce a devenit director, ci și cu unele achiziții făcute de DGASPC Vaslui prin intermediul unuia dintre finii săi, Tedi Ungurianu, care între timp s-a și suspendat din funcție. În ultima periaodă, Cazacu și Ungurianu erau de nedespărțit, cei doi participând împreună chiar și la chermezele pe care Primăria Vaslui le organiza cu ocazia Festivalului Hora din Străbuni. Atunci însă Dumitru Buzatu era liber, iar imperiul acestuia era de nezdruncinat. După căderea baronului, tot mai multe persoane sătule să suporte umilința unor neaveniți puși pe funcții înalte au început să facă plângeri la instituțiile de control abilitate, iar rezultatele încep să se vadă.  Până în data de 28 octombrie, DGASPC Vaslui trebuie să răspundă la toate întrebările anchetatorilor cu privire la achizițiile făcute prin firmele familiei Ungurianu, ițele acestor afaceri fiind pe cât de alambicate, pe atât de profitabile pentru unii.

ȘTIRE INIȚIALĂ

CONTROL… Percheziții de amploare, în această dimineață, la sediul DGASPC Vaslui. La ora 08:00, cinci lucrători ai Poliției Economice au pătruns în curtea instituției solicitând să fie duși direct la biroul directorului Dragoș Cazacu. După ce au stat de vorbă cu șeful DGASPC, au mers la Biroul de Contabilitate, unde au luat la puricat mai multe contracte de achiziții publice. „Confirmăm prezența organelor de poliție în sediul instituției. Ca de obicei, cooperăm deplin, punem la dispoziția organelor documentele solicitate în măsura în care acestea sunt solicitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui. Conform surselor noastre, ancheta este coordonată de Direcția Națională Anticorupție și vizează mai multe achizții făcute de instituție în ultimii ani. În jurul orei 12:00, polițiștii au ieșit din sediul DGASPC Vaslui cărând mai multe dosare.


- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.