În această săptămână vă propunem o dezbatere specială, mai mult o alegere între femeile din Iaşi care au o făcut carieră la nivel naţional şi nu numai. Am ales şase vedete cunoscute, motiv pentru care cerem scuze celorlalte care, fără a avea acest statut, au o pozitie profesională de invidiat. Care dintre ele credeţi că se potriveşte cel mai bine pentru rolul de “Ambasadoare a Iaşului”?. Mai jos, câteva cuvinte despre fiecare în parte: Monica Bârlădeanu, Andreea Marin, Irina Schrotter, Catrinel Menghia, Iulia Vântur şi Simona Gherghe.
Monica Bârlădeanu
O frumuseţe exotică, în faţa căreia s-au fâstâcit mulţi bărbaţi. A ştiut să-şi gestioneze cariera cu multă discreţie, evitând zgomotul public. A rezistat tentaţiei de a epata cu orice preţ şi a căutat o profunzime interioară care să-i definească personalitatea. Se pare că a găsit-o în actorie. Rolurile din “Francesca” şi “Despre oameni şi melci” par să vorbească de un real talent. Ar putea fi exponenta spiritului cald moldovenesc, uşor interiorizat şi în permanentă căutare de sine. Totuşi, pare a avea nevoie de o tuşă publică mai pronunţată.
Andreea Marin
Greu poţi să găseşti o asemenea combinaţie de frumuseţe, inteligenţă, ambiţie şi curaj. Andreea Marin poate fi un model pentru acele fete şi femei care nu au suficientă încredere în ele însele. Pentru acestea poate fi un exemplu care să arate că visele pot deveni realitate. Frumuseţea este un dar de care trebuie să te foloseşti, dar nu este îndeajuns. Inteligenţa este esenţială, dar prea rece. Ambiţia şi curajul sunt ingrediente ale succesului, dar fără primele eşuează în vedetism şi scandal. Este un model indiscutabil. Uneori însă perfecţiunea ei pare a fi prea căutată.
Irina Schrotter
Ambiţia întruchipată. Într-o lume dominată de bărbaţi, numai femeile cu carcacter puternic pot învinge. Irina Schrotter îşi face loc în înalta societate cu atuuri aparent contradictorii. Pe de o parte este vorba de delicateţea şi cochetăria specifică modei, pe de altă parte cinismul şi răceala caracteristice marilor afaceri. Irina Schrotter este primul model dur al lumii feminine, de un pragmatism ucigător, conştientă de faptul că banii fac mai mult decât frumuseţea şi inteligenţa. Dacă ar fi ambasadoare, ar zâmbi studiat, fermecător, şi ar purta în poşeta cea mai scumpă un pistolet de argint.
Catrinel Menghia
Mica profitoare. Catrinel Menghia a apărut de niciunde şi a ocupat prima scenă într-un timp record. Notorietatea câştigată de altele în ani de zile ea şi-a adjudecat-o aproape peste noapte. Este ca Pippa Midleton, care-şi surclasează sora la propria-i nuntă. Cu toate acestea nu stârneşte invidii şi nici antipatii deosebite. Domeniul ei de excelenţă pare a fi rezervat. Dacă celebre firme italiene o folosesc în clipuri publicitare, de ce nu ar fi o bună ambasadoare a Iaşului?
Iulia Vântur
Iulia Vântur dansează într-un echilibru stabil de valori la modă. Frumoasă, deşteaptă şi cuminte în limitele mondenităţii dâmboviţene. Este o prezenţă agreabilă fără a excela într-un domeniu sau altul. Este ca un ambasador bun pe vremuri de pace. Are notorietate pe care şi-o conservă ca pe un depozit în lei la bancă. Sigur pe vreme bună, dar instabil din perspective mai largi, referitoare la cursul de schimb cu euro, de exemplu. La ea, cursul de schimb e ratingul ProTV. Acum are rating bun.
Simona Gherghe
A răscolit budoarele tuturor vedetelor din România cu aere de sanitar indiscret. Este, faţă de celelalte, în cea mai ingrată poziţie. Pe de o parte şi-a creat o notorietate de invidiat, iar pe de altă parte imaginea ei este pe muchie de cuţit. În multe cazuri dezvăluie discret ipocrizia saloanelor bucureştene, dă de o parte masca de pe feţele vipurilor României de azi. Alteori este de o cruzime inimaginabilă, o lipsă de delicateţe greu de crezut la o femeie. O viperă pe sticlă. Dar şarpele pe un pahar este simbolul farmaciştilor. De ce n-ar fi şi ea un simbol?