spot_img
spot_img
1 C
Vaslui
23-nov.-2024
spot_img
spot_img

Chiulangii din Palament!

- Advertisement -

PDL ARATÃ CU DEGETUL SPRE PARLAMENTARII CHIULANGII!

Victor Cristea, Adrian Solomon, Emil Bordeianu. Sunt cei trei parlamentari USL din judetul Vaslui care fac un soi de grevã parlamentarã, fãrã sã renunte, asa cum ar trebui, si la privilegiile pe care le au ca alesi în Parlamentul României. În fata acestui val de nesimtire din partea unor alesi ai neamului, conducerea judeteanã a PDL a decis sã-si asume o campanie de informare a cetãtenilor judetului Vaslui despre actiunile asa-zis democratice ale deputatilor din USL, mai ales cã, lunar, un deputat de talia lui Solomon ne scoate din buzunare sume de ordinul miliardelor de lei vechi, începând cu plata la hotelurile din Bucuresti, masini de serviciu, personal angajat la birourile din judet.

Organizatia judeteanã a PDL a demarat, încã de la începutul sãptãmânii trecute, o campanie de informare a cetãtenilor din judetul Vaslui cu privire la greva parlamentarilor din Uniunea Social Liberalã. Democrat-liberalii vasluieni anuntã, prin vocea deputatului Dan Marian, presedintele PDL Vaslui, cã aceastã campanie are rolul de a informa populatia despre impactul negativ pe care absenta unor parlamentari ca deputatii Cristea, Solomon si Bordeianu îl are asupra procesului legislativ. “Noi ne asumãm aceastã campanie de informare, niste flyere sugestive prin mesajele pe care le contin cu privire la impactul negativ pe care-l are absenta acestor parlamentari USL de la lucrãrile în plen si pe comisii. Ne dorim sã informãm cetãtenii cu privire la beneficiile materiale pe care parlamentarii USL le au si le câstigã fãrã muncã, în aceastã perioadã. Detin si folosesc în continuare masini de la Parlamentul României, au dreptul la cazare în Bucuresti, dreptul la diurnã, la indemnizatiile de sedintã sau de parlamentari. Cetãtenii din judetul Vaslui trebuie sã cunoascã aceste lucruri, pentru cã sunt fapte care le afecteazã grav existenta de zi cu zi. Probabil, dl. Crin Antonescu, cum o aratã un raport al IPP în care domnia-sa apare cu o prezentã de 0% la sedintele din sesiunea anterioarã, a gãsit o solutie miraculoasã, convingând si ceilalti parlamentari din USL sã facã acelasi lucru. Domnul Antonescu a mai reusit sã transforme PNL într-un partid socialist si si-a promovat sotia ca europarlamentar, la fel cum a procedat si dl. Ponta si, de la noi din judet, chiar si dl. Dumitru Buzatu (presedintele PSD Vaslui, vicepresedintele Consiliului Judetean, n.r.), cel care si-a promovat sotia în Parlamentul European în mandatul trecut”, a spus deputatul Marian.

“Noi, parlamentarii PDL si cei ai Coalitiei, ne-am mobilizat, iar procesul legislativ decurge în mod normal”

Dintre parlamentarii judetului Vaslui, spune liderul PDL, se remarcã deputatul PSD de Bârlad, Adrian Solomon. Gestul parlamentarului bârlãdean a provocat dezgust printre oamenii de culturã ai tãrii, cel mai vocal fiind poetul Mircea Dinescu. “Poetul Dinescu a spus despre dl. Solomon cã, citez, “Eu cred cã e ridicol, e imatur sã vii cu o portavoce si sã te apuci sã hãhãi prin parlament. Tara meritã o voce mai serioasã, mai dramaticã. Bãietii ãia se joacã de-a opozitia cu o portavoce în sacosã”. Cred cã este cel mai corect punct de vedere”, a mai explicat liderul PDL Vaslui. În ceea ce-i priveste pe parlamentarii PDL si cei ai partidelor care compun coalitia aflatã la guvernare, acestia se mobilizeazã pentru ca procesul legislativ sã nu aibã de suferit. “Noi ne-am mobilizat si asigurãm cvorumul de sedintã la lucrãrile Parlamentului si, acolo unde este posibil, asigurãm cvorumul si în sedintele comisiilor de specialitate, astfel încât procesul legislativ sã continue în mod normal. Ca dovadã a faptului cã parlamentarii PDL si cei ai Coalitiei si-au fãcut treaba cum scrie la carte stã faptul cã, în 2011, România a avut o crestere economicã de 2,5%, printre cele mai mari cresteri din Uniunea Europeanã. În 2009, România a avut o scãdere de 7%, în 2010 o scãdere de încã 1,3%, iar în 2011 am avut una din cele mai mari cresteri din Uniunea Europeanã. Se creazã, astfel, premisele pentru o majorare prudentã, în acest an, a pensiilor si salariilor”, a mai explicat deputatul Marian.

Tratatul de stabilitate va fi semnat peste câteva zile

Pe 1 martie, România va semna Tratatul de Stabilitate, prilej pentru liderul PDL Vaslui sã facã unele observatii. “Am remarcat absenta parlamentarilor USL de la consultãrile presedintelui Traian Bãsescu si refuzul de a semna acest acord alãturi de Coalitie. Spre surprinderea mea, când a revenit din Statele Unite, dl. Victor Ponta s-a rãzgândit si a fost de acord sã semneze acest tratat. Sper cã dl. Victor Ponta nu se va mai rãzgândi încã o datã si îl va convinge si pe dl.Crin Antonescu sã semneze acest document important pentru viitorul României în Uniunea Europeanã. La ora actualã, important pentru noi este cã România nu are dezechilibre macroeconomice interne”, a explicat deputatul Marian. România va semna Tratatul privind stabilitatea în Uniunea Economicã si Monetarã fãrã nicio retinere fatã de un capitol sau altul al acestuia, spun liderii PDL. Unul din principalele avantaje este cã, având o datorie publicã substantial sub limita de 60% din PIB, România va putea înregistra un deficit structural dublu fatã de cel prevãzut pentru statele membre cu probleme de datorie publicã. Liderii democrat liberali sustin cã “în prezent, România îndeplineste toate rigorile impuse de aderarea la acest tratat, ca urmare a reformelor structurale adoptate în ultimii ani si a celor care sunt în curs. Stabilitatea financiarã si economicã obtinutã cu sacrificii mari fãcute de cãtre oameni trebuie mentinutã în viitor”. Un numãr de 25 de state membre ale UE – cele 17 din zona euro si încã opt din afara acesteia, inclusiv România – au cãzut de acord, la Bruxelles, asupra formei Tratatului privind stabilitatea, coordonarea si convergenta în Uniunea Economicã si Monetarã (UEM). Semnarea documentului este prevãzutã sã aibã loc la Consiliul European din 1-2 martie. Documentul prevede, printre altele, includerea în Constitutie sau legislatie echivalentã a asa-numitei “reguli de aur” potrivit cãreia nivelul deficitului structural trebuie sã nu depãseascã 0,5% din PIB.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

87 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.