spot_img
spot_img
5.4 C
Vaslui
22-ian.-2025

Paula Seling şi Ovi – trofeul „Artistul anului 2010” la Premiile Muzicale Radio România Actualităţi

- Advertisement -

Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu au primit trofeul „Artistul anului 2010”, la cea de-a noua ediţie a Premiilor Muzicale Radio România Actualităţi, care a avut loc duminică seară, la Sala Radio din Bucureşti.

Postul public de radio a decernat Premiile Muzicale Radio România Actualităţi într-un spectacol de gală, la care au participat cântăreţi, artişti, compozitori, dar şi reprezentanţi ai Societăţii Române de Radiodifuziune, în frunte cu Demeter Andras, preşedintele – director general al Radioului Public.

În cadrul galei au fost acordate 20 de premii pe genuri şi secţiuni şi alte 3 premii speciale, care au reflectat performanţele muzicale pop, dance, folk şi rock ale anului 2010 în muzica românească.

Trofeul „Artistul anului 2010” a revenit cântăreţilor Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu, care anul trecut au ocupat locul al treilea la Eurovision, cu piesa „Playing with Fire”. La aceeaşi secţiune a Premilor Muzicale Radio România Actualităţi au mai fost nominalizate Inna şi Mădălina Manole.

„Fiecare artist de aici munceşte pe brânci pentru a vă dărui dumneavoastră, publicul nostru drag, momente frumoase pe scenă. Suntem onoraţi să fim parte din acest lung şir de artişti premiaţi de Radio România Actualităţi”, a spus Paula Seling, la primirea distincţiei.

Paula Seling şi Ovi au câştigat şi premiul pentru „cel mai bun cântec pop”, pentru piesa „Playing with Fire”. La această categorie au mai fost nominalizate cântecele: „Don’t Wanna Miss You” (Cătălin Josan), „Marea dragoste” (Petru Mircea/ Mădălina Manole), „Plec pe Marte” (Andrei Maria/ Smiley), „Poate undeva” (L. Matei/ Nico) şi „Superlove” (Ştefan Bănică).

Pe de altă parte, Ovidiu Cernăuţeanu a primit şi distincţia pentru „cel mai bun compozitor”. El s-a luptat la această categorie cu Smiley, Nicolae Caragia şi Adrian Cristescu.

În cadrul galei, Ştefan Bănică Jr a fost desemnat „cel mai bun interpret pop”, premiu la care au fost nominalizaţi şi Horia Brenciu şi Keo. „Cel mai mare premiu pentru mine rămâne când văd o sală plină ochi, care iese mulţumită după un concert sau după un spectacol. Publicul pentru mine este cel mai mare premiu. Aş vrea să îi mulţumesc Andreei, soţiei mele, pentru că e mare lucru să înţelegi să fii alături de un om când are treabă, să-l susţii, şi copiilor mei care sunt o permanentă sursă de inspiraţie”, a spus Ştefan Bănică Jr.

Ştefan Bănică Jr a câştigat şi distincţia pentru „cel mai bun album pop”, cu „Superlove” (MediaPro Music). La aceeaşi categorie au mai fost nominalizate albumele „Love Mail” (Nico/ Cat Music) şi „9 Mădălina Manole” (MediaPro Music).

„Aş da acest premiu onorific Mădălinei, pentru că probabil am fost unul dintre puţinii cu care a lucrat chiar înainte de acea teribilă întâmplare”, a declarat Ştefan Bănică Jr, la primirea premiului.

El a mai spus că „Superlove”, cel de-al 13-lea album din cariera lui, „nu este un simplu album”. „Cred că este o altă etapă importantă în maturizarea mea artistică”, a spus Bănică Jr, precizând că acest album a dat naştere primei sale campanii, prin care a cunoscut „mii şi mii de oameni”. „Este şi primul meu disc de vinil. Sunt foarte mândru de acest disc. Le mulţumesc oamenilor care îmi ascultă muzica şi vreau să mulţumesc acelei categorii speciale de oameni care încă mai dă bani pe discuri în această ţară”, a mai spus Ştefan Bănică Jr.

Pe de altă parte, Nico a primit distincţia pentru „cea mai bună interpretă pop”, categorie la care au fost nominalizate şi Loredana şi Paula Seling.

În schimb, Inna, care nu a fost prezentă la ceremonie, a obţinut premiul pentru „cel mai bun artist pop-dance”, secţiune la care a concurat cu Alex, DJ Project şi Smiley.

„Cel mai bun album pop dance” a fost desemnat „Plec pe Marte” al lui Smiley (Cat Music). Smiley a concurat cu „Hot” (Inna/ Roton) şi Secret (Alex/ Roton).

Totodată, Smiley a câştigat trofeul pentru „cel mai bun cântec pop-dance”, cu „Love is for free”. La această secţiune au concurat şi „DiscoRomancing” (Laurentiu Duţă/ Elena Gheorghe), „Don’t say it’s over (Alex), „Love in Brasil” (Adrian Sana/ Andreea Bănică), „My Beautiful One” (Xonia feat Deepcentral), „Something New” (Mihai Ristea/ Andra) şi „Sun is Up” (Inna).

Pe de altă parte, Andreea Bănică a primit pentru piesa „Love in Brasil” premiul pentru „cel mai bun cântec latino-dance”. Melodia Andreei Bănică a concurat cu „Abelia” (Andra) şi „Liber” (Keo).

Loredana a fost premiată pentru „cel mai bun concept discografic” – „Iubiland” (MediaPro Music). La aceeaşi secţiune au fost nominalizate şi albumele „Cântece de şemineu” (Nicu Alifantis), „Cântece de alcov” (Dan Iagnov) şi „O rochie de mireasă” (Corina Chiriac/ Nicolae Caragia).

„Sunt foarte onorată şi obligată de acest premiu. Ideea acestui album mi-a venit într-o noapte pe undele radio, ascultând Radio România Cultural (…) „Iubiland” este credinţa mea că muzica populară românească se poate integra în orice gen muzical contemporan”, a declarat Loredana. Ea a mulţumit familiei sale şi a dedicat premiul fanilor săi.

Trupa Vunk a primit premiul pentru „cel mai bun album pop-rock”, pentru „Ca pe vremuri” (MediaPro Music). La aceeaşi secţiune au mai fost nominalizate albumele „12 Porţi” (Iris/ Roton) şi „Romantic” (Direcţia 5/ Cat Music).

Totodată, trupa Vunk a plecat acasă şi cu distincţia pentru „cel mai bun artist pop-rock”, la care au mai concurat Direcţia 5 şi Iris.

În schimb, trupa Bere Gratis a fost premiată pentru „cel mai bun cântec pop-rock” – „Stai pe acelaşi drum”. La aceeaşi categorie au fost nominalizate şi piesele „Ai un loc” (Marian Ionescu/ Direcţia 5), „Cât aş vrea să zbor” (Iris), „Cele două cuvinte” (Dan Teodorescu/ Taxi) şi „Vreau o ţară ca afară” (Cornel Ilie/ Vunk).

Trupa Taxi a primit distincţia pentru „cel mai bun mesaj”, pentru melodia „Cele două cuvinte”. La această secţiune au concurat şi melodiile „Locul potrivit” (Guess Who) şi „Vreau o ţară ca afară” (Vunk).

„Cel mai bun album folk” a fost desemnat „Cântece de şemineu” al lui Nicu Alifantis. Şi albumele „Iedera” (Victor Socaciu), „Curcubeu” (Maria Gheorghiu) şi „Muchia de cuţit (Florin Săsărman) au fost nominalizate la aceeaşi secţiune.

În plus, Nicu Alifantis a câştigat şi premiul pentru „cel mai bun artist folk – Omul cu chitara”, la care au fost nominalizaţi şi Florin Săsărman şi Victor Socaciu.

În schimb, distincţia pentru „cel mai bun cântec folk” a mers la Victor Socaciu pentru melodia „Nu te lăsa”. Şi melodiile „Cântec de grădinar” (Nicu Alifantis/ Adrian Păunescu) şi „Isus în celulă (Florin Săsărman/ Adrian Păunescu) au fost nominalizate la această categorie.

Corina Chiriac şi Nicolae Caragia au primit pentru „O rochie de mireasă” premiul pentru „cel mai bun album de muzică uşoară”. La aceeaşi secţiune au fost nominalizate şi albumele „Cântece de alcov” (Dan Iagnov/ Ovo Music) şi „Doi trecători” (Lucia Bubulac/ Ovo Music).

Maria Crăciun a primit premiul Radio România Junior, la care au concurat şi Andreea Olariu şi Mădălina Lefter.

În cadrul galei au fost acordate şi trei trofee speciale. Astfel, artiştii Lucky Marinescu şi Constantin Drăghici au primit premiile de excelenţă Radio România Actualităţi, în timp ce premiul special „Aveţi un prieten!” a fost acordat compozitorului Adrian Cristescu.

Gala Premiilor Muzicale Radio România Actualităţi a fost prezentată de Gianina Corondan şi Bogdan Pavlică. Producătorul evenimentului a fost Gabriela Scraba.

mediafax.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.