spot_img
spot_img
-3.1 C
Vaslui
15-ian.-2025

Patronii vasluieni, disperati dupã muncitori: „Stau la crâsme prin sate si trãiesc cu ajutor social, decât sã munceascã”

- Advertisement -

LENESI… Este plinã varã si zeci de firme din judetul Vaslui, în special cele din domeniul constructiilor, cautã personal pentru lucrãrile în derulare. Se construiesc în judet scoli si grãdinite, dispensare, se fac lucrãrile de asfaltare, se lucreazã la alimentãri cu apã. Lucrãri sunt, firmele sunt pregãtite cu utilaje, dar au o mare problemã: nu vine lumea la treabã! „Cum sã termini lucrãrile, când fiecare sat din Vaslui are 2-3 crâsme, iar aceste cârciumi sunt pline cu oameni buni de treabã, care spun cã asteaptã ajutorul social de la primãrie, de 500 de lei, decât sã lucreze cu 2.000 de lei la mine la firmã?”, spune un patron de societate de constructii.

Majoritatea patronilor de firme mici si mijlocii din România se plâng cel mai mult de probleme la angajarea, pregãtirea si mentinerea personalului, relevã un sondaj publicat de Consiliul National al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii din România (CNIPMMR). Potrivit cercetãrii, principalele dificultãti invocate de patronii IMM pe anul 2018 sunt: angajarea, pregãtirea si mentinerea personalului (57,14%), birocratia (49,19%), inflatia (47,17%), concurenta neloialã (45,69%), scãderea cererii interne (44,74%), cresterea nivelului cheltuielilor salariale (42,86%), taxele mari (42,32%), instabilitatea relativã a monedei nationale (38,14%), calitatea slabã a infrastructurii (34,91%), coruptia (33,96%). Consiliul IMM a fãcut, de-a lungul timpului, 17 rapoarte privind mediul de afaceri din România.

La Vaslui e jale: „De unde sã scoti angajati, cã nu vor sã munceascã!”

„Cum sã faci treabã, dacã dai cu tunul dupã muncitori si nu vrea nimeni? Stiti cum e treaba la Vaslui? Fiecare sat are douã-trei crâsme si dacã mergi acolo ziua le gãsesti pline de oameni buni de muncã. Mergi si îi întrebi dacã nu vor sã munceascã, pe 2.000 de lei, la asfaltãri sau lucrãri de constructii civile, si îti rãspund cã trãiesc mai bine cu 500 de lei, ajutor de la primãrie, si nu fac nimic, decât sã-i duci la muncã”, spune managerul general al unei firme de constructii. „Caut muncitori necalificati. Nu trebuie sã aibã liceu, facultate sau cine stie ce studii, doar sã munceascã la manipularea materialelor de constructii. I-as plãti cu 2.000-2.500 de lei, dar nu ai pe cine, pentru cã nimeni nu se prezintã la anunturile noastre”, spune un alt patron de firmã de constructii din Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.