spot_img
spot_img
2.2 C
Vaslui
23-nov.-2024
spot_img
spot_img

Parchetul General, invitat să-şi precizeze opinia în legătură cu exproprierile de la Şcheia determinate de şoseaua de centură

- Advertisement -

Cazul exproprierilor la şoseaua de centură a municipiului Suceava a fost evocat de ministrul justiţiei, Titus Corlăţean, în cadrul discuţiilor purtate vineri, la Gura Humorului, între procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, şi procurorii generali ai parchetelor curţilor de apel, pe tema combaterii faptelor de corupţie. Corlăţean a amintit că s-a întâlnit cu sute de locuitori din Şcheia care i-au semnalat o situaţie foarte gravă legată de terenuri şi despăgubiri în cazul exproprierilor la şoseaua de centură a municipiului Suceava, mai ales că unele persoane au primit terenuri pe păşunea comunei, contrar legislaţiei, dar că aceste terenuri se află exact pe linia şoselei de centură şi au primit despăgubirile cele mai mari, după care legislaţia în domeniu a fost modificată.

Ministrul justiţiei a spus că locuitorii comunei i-au înaintat documentele aferente şi memorii şi i-a spus procurorului general că îi va transmite toate aceste elemente în vederea anchetării cazului. ”Îi voi transmite toate aceste documente şi aştept o reacţie a Parchetului General, care să-şi facă publică poziţia”, a spus Corlăţean.

Prefectura Suceava a anunţat în luna mai că din 2011 a sesizat IJP Suceava să verifice dacă la exproprierile făcute pentru ruta şoselei ocolitoare a municipiului Suceava au fost fapte de natură penală, după ce a constatat cazuri ilegale de punere în posesie pe păşunea comunei Şcheia şi pe traseul şoselei.

Fostul prefect de Suceava Sorin Arcadie Popescu – în fotografie în pag. 1, negociind cu cetăţeni din Şcheia revoltaţi de situaţia ogoarelor de sub şoseaua de centură, la 27 septembrie 2011 – spunea în iunie 2011 că unele persoane au obţinut ilegal terenuri în comuna Şcheia, în zona şoselei de centură, şi că a constatat că aplicarea Legii fondului funciar s-a făcut “mai mult sau mai puţin legal”.

El a arătat că s-au făcut schimburi proporţionale de teren între proprietari şi Consiliul Local Şcheia cu suprafeţe din păşunea comunală, iar ulterior nu s-a realizat o evidenţiere strictă a izlazului comunal – pe care nu se pot face puneri în posesie – şi că a constatat că există persoane puse în posesie cu terenuri în zona unde ar trebui să fie proprietatea privată a comunei Şcheia.

Prefectura Suceava a început şi procedurile de anulare a celor 41 de titluri de proprietate obţinute ilegal pe izlazul comunal.

www.crainou.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.