spot_img
spot_img
0.9 C
Vaslui
22-nov.-2024
spot_img
spot_img

Pandemia bate în retragere, la începutul lunii martie am putea scăpa de restricții

- Advertisement -
NORMALITATE… Dacă evoluția epidemiologică se menține pe trend descrescător, la începutul lunii martie, s-ar putea renunța la restricții.

SPERANȚE… După mai bine de doi ani de anunțat vești proaste la televizor, Raed Arafat vine, în sfârșit, și cu informații pozitive pentru români. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă susținută joi după-amiază, că numărul infectărilor cu coronavirus este în scădere și că sunt discuții pentru relaxarea restricțiilor.

Șeful DSU anunță că în ultimele zile se observă o tendință de descreștere a numărului de cazuri zilnice de îmbolnăviri de COVID-19 și putem vorbi chiar despre un platou, însă continuă să crească numărul de pacienți internați în Terapie Intensivă. „Am trecut prin cifre mari, de peste 35.000 de cazuri pe zi, acum se observă o tendință de descreștere. Dacă comparăm lunea aceasta cu lunea trecută, marțea aceasta cu marțea trecută, toate arată o tendință de descreștere. La rata de pozitivare putem să vorbim de un platou acum. Cifrele scad, cu excepția secțiilor ATI unde continuă o ușoară creștere. Nu putem compara sub nicio formă ce se întâmplă acum cu valul trecut. În UPU, chiar dacă sunt mai mulți pacienți care se prezintă, peste 9.000 de pacienți, totuși starea celor care se prezintă e mai ușoară, mulți nu necesită oxigen, îngrijire de Terapie Intensivă. Foarte puțini rămân în așteptarea unui loc. Scăderea pe secțiile ATI va fi mai târziu, pe măsură ce continună scăderea numărului total de infecții și se oprește impactul cazurilor care vin din urmă”, a declarat șeful DSU la conferința de presă de joi.

Dacă evoluția epidemiologică se menține pe trend descrescător, la începutul lunii martie am putea scăpa de restricții

Șeful DSU a explicat că relaxarea restricțiilor depinde de evoluția numărului de noi infectări. „La acest moment, am început să scădem. Încă există o cifră importantă zilnică, încă există un număr totuși important de cazuri în terapie intensivă. Clar că sunt discuții și sunt discuții pentru că se dorește să ajungem să relaxăm măsurile, adică să revenim la normalitate. Deci acest lucru depinde de evoluție. Dacă continuă scăderea și dacă vedem că impactul pe secțiile de terapie intensivă tot se stabilizează, nu mai avem probleme, cu certitudine deciziile potrivite vor fi luate la momentul respectiv. Că va fi înainte sau va fi la momentul în care atingem finalul acestei perioade de stare de alertă, în jur de 6 martie, asta urmează să vedem după modul în care evoluează și decizia este la un nivel mai înalt, adică nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență și, bineînțeles, pe baza analizelor care se fac la nivelul Ministerului Sănătății, INSP și alte structuri care sunt de specialitate”, a mai spus Arafat. Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 10 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 26.466 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2, cu 880 mai puțin decât în ziua anterioară. 3.176 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Gradul de pozitivare este de 30,21%.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Le este frica de revolta oamenilor si au inceput sa mai largeasca streangul cu care va sugruma cu virusul inventat si cu mortii de la ati ucisi cu tubul de oxigen industrial ca sa le iasa productia de morti la hectar ordonata de finanta mondiala , oy vey !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.