Ciupercile fac primele victime
Autoritãtile sanitare vasluiene au intrat în alertã dupã ce, ieri dupã-amiazã, douã femei din satul Cãpusneni au ajuns la spital în stare gravã în urma consumului de ciuperci. Ele au fost diagnosticate cu toxiinfectie alimentarã si au rãmas internate în spital.
Cele douã femei în vârstã de 74, respectiv 31 de ani, au ajuns în stare gravã la spital, marti dupã-amiazã, dupã ce au mâncat ciuperci culese din pãdurea de la marginea satului. Ele au recunoscut cã în cursul diminetii au fost în pãdure si au cules ciupercile cu mâna lor, dupã care le-au preparat si s-au asezat la masã. Nu e prima datã când consumã ciuperci si spun cã le cunosc pe cele care sunt bune de mâncat. Nu îsi pot explica exact ce anume s-a întâmplat acum. Cu dureri puternice în zona abdominalã, una dintre femei a sunat la numãrul de urgentã 112, solicitând interventia unei ambulante. „Cele douã paciente prezentau dureri abdominale puternice, cu vãrsãturi si diaree, provocate de intoxicatia cu ciuperci. Au fost stabilizate si transportate la Spitalul de Urgentã Vaslui, unde au rãmas internate. Aici vor fi supuse unor proceduri specifice de detoxificare a organismului”, a declarat Doina Spiru, purtãtorul de cuvânt al SAJ Vaslui. Autoritãtile sanitare vor declansa o anchetã si vor merge la locuinta celor douã femei pentru a vedea dacã nu au existat si alte persoane care au consumat din aceleasi ciuperci. Si asta, pentru a preveni aparitia unui focar de toxiinfectie alimentarã. În zonã, de ani de zile, localnicii mãnâncã ciuperci culese din pãdure. Este primul incident de acest gen produs în ultima perioadã.