spot_img
spot_img
4.1 C
Vaslui
18-ian.-2025

ORFANI POLITICI: Partidul nu îi mai vrea!

- Advertisement -

Consilieri vasluieni, pe “lista” de excluderi!

DIZGRATIE Doi consilieri locali din Vaslui sunt la un pas de a pãrãsi partidele pe listele cãrora au ajuns în Consiliul Local Municipal si, implicit, functiile pe care le detin acum. Marius Arcãleanu, de la PDL, si Andrei Abutoaiei, de la PNL, sunt pusi pe listele de “disponibilizãri” ale partidelor care i-au propulsat în CL. În cazul fostului director de la Casa de Pensii, se vorbeste de ceva timp de un conflict pe care l-ar avea cu senatorul Dan Marian, ajuns acum copresedinte al Aliantei Crestin Liberale. Sãptãmâna trecutã, senatorul Marian a încercat sã-l scoatã din cãrti pe Arcãleanu, care este presedintele organizatiei municipale PDL, însã membrii organizatiei au refuzat sã asculte de Marian. În cazul lui Abutoaiei, colegii de la organizatia municipalã PNL au propus excluderea din partid, pentru cã acesta ar fi trecut la Partidul Liberal Reformator.

Consiliul Local Vaslui si-ar putea schimba componenta, în curând, având în vedere cã doi dintre consilieri au mari probleme în formatiunile politice pe listele cãrora au intrat în CL. Marius Arcãleanu, fostul director al Casei Judetene de Pensii si fostul candidat la deputati, la alegerile parlamentare, a intrat în dizgratia senatorului Dan Marian, presedintele PDL Vaslui, mai nou ajuns pe functia de copresedinte al Aliantei Crestin Liberale. Conform unor surse din interior, în urmã cu câteva zile, Dan Marian a avut o întâlnire cu conducerea organizatiei municipale PDL, în prezenta prim-vicepresedintelui Mihai Ponea. Tema discutiei i-a iritat pe cei din organizatia PDL Vaslui: Dan Marian a sugerat ca Ponea sã se ocupe de tot ce înseamnã organizarea alegerilor prezidentiale din partea organizatiei municipale. Adicã, înlãturarea lui Marius Arcãleanu din functia de conducere actualã, cea de presedinte al organizatiei municipale PDL, si instalarea lui Ponea pe aceastã functie. Conform surselor noastre, membrii organizatiei municipale PDL au refuzat sã se supunã lui Marian, spunând cã vor asculta de Marius Arcãleanu. În partid se vorbeste de ceva timp de faptul cã Dan Marian ar dori sã-l excludã cu totul din partid pe fostul director de la Pensii, din perioada guvernãrii Boc. În mod ciudat, dacã e sã luãm în calcul rezultatele obtinute la alegerile pentru Parlamentul României, când Arcãleanu a obtinut un scor foarte bun pentru PDL, spre deosebire de Mihai Ponea, pe colegiul Vaslui rural. Este clar cã starea de tensiune între presedintele organizatiei judetene si cel de la municipiul Vaslui se va lãsa cu “represalii”. La ultima sedintã de Consiliu Local, Arcãleanu nu a venit, semn cã nu mai doreste sã colaboreze cu Dan Marian.

Andrei Abutoaiei, scandal în PNL

Un alt consilier local cu probleme de partid este Andrei Abutoaiei, cel care a iesit pe listele USL, în vara anului 2012, din partea PNL. Abutoaiei a trecut, în urmã cu câteva luni, alãturi de formatiunea politicã a lui Cãlin Popescu Tãriceanu, Partidul Liberal Reformator (PLR). Miscarea politicã a lui Abutoaiei, ajuns coordonator al filialei judetene PLR, i-a iritat la maxim pe colegii liberali, care au decis sã ia mãsuri. Asta, în conditiile în care tânãrul consilier local a ajuns în conducerea centralã a partidului lui Tãriceanu, ceea ce a oferit prilejul conducerii organizatiei municipale PNL sã cearã excluderea din partid a lui Abutoaiei. Decizia finalã se va lua în cadrul Delegatiei Permanente a PNL, la începutul lunii septembrie, când, foarte probabil, va fi aprobatã propunerea organizatiei municipale. Însã, dat fiind cã PLR este un partid care s-a apropiat de PSD, în dorinta de a reface Uniunea Social-Liberalã, este greu de crezut cã majoritatea PSD din Consiliul Local va fi de acord cu plecarea lui Abutoaiei din CL.

PSD doreste schimbarea legii: de acord cu migratia politicã!

Vicepremierul Liviu Dragnea a spus, în urmã cu câteva zile, cã doreste sã legalizeze din nou migratia politicã, dând primarilor si consilierilor judeteni un timp de 45 de zile în caresã îsi aleagã noul partid fãrã sã îsi piardã mandatul, cum cere legea. “Nu sustinem migratia politicã, dar nici nu putem sã stãm indiferenti. Pentru mine este foarte important ca fiecare om dintr-o comunitate sã beneficieze de dezvoltare si pentru asta sunt dispus sã sustin un asemenea act normativ pentru ca astfel de blocaje sã nu mai existe”, a spus vicepremierul. “Nu este migratie politicã, ci limpezirea unei situatii care existã în fapt”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.