spot_img
spot_img
1.4 C
Vaslui
26-nov.-2024
spot_img
spot_img

Oprişan încearcă să-i “fure” primarii “aliatului” Săpunaru

- Advertisement -

Strategia baronului Marian Oprişan pare a fi aceea de a pune candidaţi PSD în comunele cu primari liberali, în ciuda înţelegerilor parafate la Bucureşti u la Dumitreşti, în inima colegiului în care a fost ales Nini Săpunaru, pesediştii încearcă să-l impună candidat pe fostul lor primar de pînă în 2008 u nici pedeliştii nu stau cu mîna în sîn şi l-au racolat pe primarul social-democrat de la Răcoasa u un olandez vrea să candideze pentru un post de consilier local în comuna lui Moş Ion Roată
Se înteţeşte lupta dintre principalele forţe politice din Vrancea pentru a monopoliza primăriile din judeţ, aşa încît alegerile parlamentare să fie mai uşor de cîştigat. Ultima bătălie se dă la Dumitreşti, acolo unde PSD vrea să recîştige controlul pe valea Rîmnicului, unde liberali sînt la putere. 50 de persoane au mers marţi la Dumitreşti pentru a efectua un sondaj pentru PSD. Din informaţiile noastre, acesta a avut menirea să-l scoată pe primul loc pe fostul primar PSD Petrică Dogaru, iar primarul actual, liberalul Sandu Crintea, să fie codaş în opţiunile alegătorilor, în ciuda faptului că fusese anunţat oficial candidat la primărie din partea USL. De altfel, concluziile sondajului s-au tras la restaurantul pesedistului. În timp ce liberalii susţin că USL va merge pe mîna actualilor primari, Oprişan spune că nu s-a luat nici o decizie, iar discuţiile se vor încheia peste patru zile.
Dumitreştiul ameninţă din nou să devină cea mai agitată comună a judeţului la alegerile locale, aşa cum s-a întîmplat şi în urmă cu patru ani. În timp ce liberalii susţin sus şi tare, cu fiecare ocazie, că fiecare formaţiune politică din USL îşi va păstra primarul drept candidat comun al Uniunii, Marian Oprişan “nu ştie” nimic despre acest lucru. Mai mult, se pare că liderul social – democrat încearcă să-l lase pe Nini Săpunaru fără o parte din cei 17 primari pe care îi are PNL în judeţ prin impunerea unor candidaţi de la PSD. Acest scenariu se conturează la Dumitreşti, chiar în colegiul unde a fost ales Săpunaru. Vinerea trecută, deputatul Nini Săpunaru, preşedintele PNL Vrancea, a venit la sediul primăriei, unde a avut loc o şedinţă de Consiliu Local, şi l-a anunţat pe primarul liberal Sandu Crintea ca fiind candidatul USL la scrutinul din 10 iunie. Crintea a fost ales în funcţie în 2008, la mare luptă cu pesedistul Petrică Dogaru, care a impus şi prezenţa forţelor de ordine în comună pentru a preveni un eventual conflict “ideologic” cu pumni şi bătăi între membrii ambelor tabere. Nu este pentru prima dată cînd liberalul anunţă public un candidat, aceasta făcînd parte dintr-o strategie de a o lua înaintea PSD în speranţa că-şi va impune punctul de vedere.

Sondaj încheiat la restaurantul fostului primar PSD

Marţi, 13 Martie 2012, pesediştii şi-au trimis oamenii în comună pentru a face un sondaj “ghinionist” pentru primarul Sandu Crintea şi “norocos” pentru Petrică Dogaru. Desantul de circa 50 de persoane a făcut un tur de forţă prin comună, care a fost dirijat de fostul primar PSD. Acesta i-a condus în zonele unde ştia că se află cei mai mulţi simpatizanţi ai săi. De asemenea, apropiaţii şi simpatizanţii lui Petrică Dogaru au fost sunaţi să iasă din case pentru a se întîlni “întîmplător” cu cei care făceau sondaje. Printre întrebările puse a fost şi :pe cine preferă oamenii ca primar? Potrivit informaţiilor noastre, în cap de listă era Petrică Dogaru şi, după alte nume, la coadă era actualul primar. După ce au cutreierat comuna, operatorii de interviu s-au adunat să facă bilanţul zilei la restaurantul fostului edil PSD, în prezent angajat la Protecţia Copilului. Tot ceea ce s-a întîmplat arată un sondaj “aranjat”, care să-i justifice lui Marian Oprişan impunerea unui candidat propriu. La ora actuală, Nini Săpunaru deţine puterea în primăriile de pe Valea Rîmnicului datorită unei campanii acerbe în anul 2008, pornită şi de la interesul de a-şi face un colegiu cu primari PNL, care să-l scoată deputat. Dacă pierde supremaţia deputatul poate să ajungă chiar şi analist politic, după cum îl tot ameninţă democrat liberalul Alin Trăşculescu.

Primarul ştie că va candida, mai puţin din partea cui

Primarul Sandu Crintea nu mai ştie ce să creadă atîta vreme cît vineri i s-a spus una, iar marţi se întîmplă altceva. “Nemulţumirea mea este că se fac sondaje de opinie şi campanie electorală la ora actuală. Petrică Dogaru merge din casă în casă şi le spune oamenilor că va candida, cînd din partea PSD, cînd din partea USL. Lumea este bulversată nu mai ştie ce să creadă. Trebuie să se decidă o dată, ca lumea să se liniştească. Poate la nivel de Focşani nu se ştie ce se întîmplă la nivel de Dumitreşti. Eu nu cred că la nivel naţional este o convenţie şi aici noi ne luăm la bătaie. Cei de la judeţ ar trebui să ne spună cum stau lucrurile”, a declarat primarul Crintea. Acesta este hotărît să candideze pentru un nou mandat, indiferent ce se va întîmpla cu candidatura comună a USL. În comună s-a încheiat un protocol între cele două organizaţii, dar primarul nu a ştiut să ne spună exact ce prevede acesta. De disputa dintre cele partide ar putea profita PDL, dacă va avea un candidat valoros.

Oprişan le dă cu protocolul în cap liberalilor

Eduard Lambrino, purtătorul de cuvînt al PNL, nu a comentat ceea ce s-a întîmplat la Dumitreşti, susţinînd sus şi tare ceea ce s-a discutat la nivel central. “Conform discuţiilor de pînă acum dintre organele de conducere ale celor trei partide din coaliţie, la Dumitreşti va candida primarul de la PNL. Aceasta este o chestiune care săptămîna trecută a fost reiterată şi în şedinţa Consiliului Local, la care a participat deputatul de zonă, domnul Nini Săpunaru”, a declarat Eduard Lambrino. Pe de altă parte, social – democratul Marian Oprişan are un alt punct de vedere decît al liberalului responsabil cu comunicarea. “Eu vă spun cît se poate de clar că nu am luat nici o decizie în această direcţie. Termenul pentru încheierea acestor discuţii este 19 martie. La nivel central şi local avem protocolul USL. Orice alte discuţie în afara protocolului nu-şi are rostul”, a afirmat Marian Oprişan. Social – democratul a refuzat să discute mai multe despre situaţia de la Dumitreşti. Protocolul încheiat în cadrul USL prevede că la nivel de comune, partidele componente îşi pot desemna candidaţi proprii, iar Marian Oprişan poate invoca aceste prevederi pentru a-i pune beţe în roate lui Nini Săpunaru.

Primarul din Răcoasa a făcut pasul la PDL

Nici democrat-liberalii nu stau degeaba şi au început să racoleze primari. Social – democratul Gigel Dragomir este noua achiziţie a PDL, care încearcă să cîştige mandate mai multe la alegerile locale prin luarea unor primari din opoziţie. Primarul nu a fost de găsit în ultimele două zile, fiind “dispărut” în misiune la Bucureşti, şi nu a putut fi contactat pe telefonul mobil. Deşi nimeni nu confirmă sus şi tare trecerea primarului, se pare că înţelegerea cu acesta a fost parafată la o petrecere organizată pe 8 martie, unde a participat şi prefectul Hornea. “A venit el la noi. L-am anunţat deja”, a spus într-o primă fază Valerică Panciu, liderul PDL de la Panciu, cel care răspunde de zonă, după care a dat înapoi şi a spus că deocamdată sînt “speculaţii”. Dacă această migrare politică va fi confirmată şi după depunerea dosarelor candidaturilor, Gigel Dragomir va fi la al treilea partid important în cariera sa de politician comunal. Înainte de 2004, acesta a fost înscris în PNL, însă a trecut la PSD chiar înaintea alegerilor locale. PSD are acum două variante, fie să încerce să-l aducă înapoi pe primarul din Răcoasa, care ar fi trebuit să fie candidatul USL, fie să-i găsească înlocuitor pentru alegerile locale. La ora actuală sînt semnale că mai mulţi primari ar putea face trecerea la PDL, printre aceştia fiind cei de pe Valea Milcovului.

www.ziaruldevrancea.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.