BRAVO… Mihnea Sandu, olimpicul de aur al Vasluiului si al Liceului „Mihail Kogãlniceanu”, a obtinut o nouã reusitã: locul II la Concursul Interdisciplinar de Matematicã si Fizicã „Vrãnceanu-Procopiu„ 2024. Acesta a obtinut punctaj maxim la Matematicã si a fost la doar 0,75 sutimi distantã sã câstige Premiul I. Etapa nationalã a concursului s-a desfãsurat în perioada 13-15 decembrie 2024, la Colegiul National „Ferdinand I„ din Bacãu. Alãturi de Mihnea, au mai participat alti trei elevi din judet: David Polei, Radu-Matei Ursan si Eric-Andrei Cretu. Profesorul însotitor al lotului judetean de elevi a fost profesorul Popa Cristinel de la Colegiul National „Cuza Vodã„ Husi.
Concursul Interdisciplinar „Vrãnceanu – Procopiu” 2024 este destinat elevilor clasele IX-XII. Etapa judeteanã a competitiei scolare s-a desfãsurat în data de 29 noiembrie 2024, la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui si la Colegiul National „Cuza Vodã” Husi. Subiectele pentru etapa judeteanã au fost propuse si prelucrate de membrii Consiliilor Consultative ale celor douã discipline scolare, matematicã si fizicã, si postate pe site-ul Inspectoratului Școlar Judetean Vaslui. Scopul desfãsurãrii etapei judetene a fost realizarea selectiei participantilor pentru etapa nationalã.
Rezultatele elevilor vasluieni
Elevii judetului Vaslui au obtinut rezultate bune la etapa nationalã a concursului, au ocupat punctaje care sã îi motiveze pentru competitiile viitoare precum olimpiadele: Mihnea Ștefan Sandu, elev în clasa a X-a de la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, a obtinut Premiul II si a ocupat locul II la nivel national din 21 de participanti din tot atâtea judete, obtinând punctaj maxim la matematicã; David Polei, clasa a IX-a, de la Colegiul National „Cuza Vodã”, a obtinut un punctaj foarte bun la fizicã, incluzând punctaj maxim la prima problemã (10 puncte), aproape de maxim la problema a doua (9 puncte); Radu-Matei Ursan, clasa a XI-a, de la Colegiul National „Cuza Vodã” Husi, s-a remarcat prin punctaj bun la fizicã; Eric-Andrei Cretu, clasa a XII-a, de la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, a marcat punctaje echilibrate la matematicã si fizicã.
„Uneori cîstigãm, alteori cîstigãm experientã!”
La nivel national, s-au acordat pentru fiecare clasã un Premiu I, un Premiu II si un Premiu III. La clasa a IX-a s-au acordat patru mentiuni, fiind 22 de participanti; la clasa a X-a tot patru mentiuni, cu 21 de participanti; la clasa a XI-a sunt trei mentiuni, fiind 19 participanti; la clasa a XII-a sunt douã mentiuni, cu 11 elevi participanti. Elevii participanti au toate motivele sã fie multumiti si optimisti, sunt elevi cu potential excelent de crestere în domeniul stiintelor exacte. Dupã cum a afirmat Eric, elev cu experientã în competitii scolare: „Uneori cîstigãm, alteori cîstigãm experientã!”. Echipele de profesori de fizicã si matematicã de la clasã, care i-au încurajat pe elevi sã se implice în aceastã competitie scolarã cu grad ridicat de dificultate în privinta subiectelor de la etapa nationalã sunt: profesor Popa Cristinel (Fizicã), profesor Adrian Talasman (Matematicã), în cazul elevului David Polei; profesor Cãtãlin Ignat (Fizicã), profesor Gheorghe Flueras (Matematicã), în cazul elevului Mihnea Ștefan Sandu; profesor Cristinel Popa (Fizicã), profesor Adela Baltag (Matematicã), în cazul elevului Radu-Matei Ursan; profesor Cãtãlin Ignat (Fizicã), profesor Daniela Bighiu (Matematicã), în cazul elevului Eric-Andrei Cretu. „Elevii desfãsoarã activitate suplimentarã si în cadrul Centrului Judetean de Excelentã – zona Vaslui, respectiv Husi. Felicitãri, Mihnea, pentru un rezultat remarcabil adus judetului nostru! Felicitãri tuturor elevilor si profesorilor implicati! Fiecare dintre elevi este cîstigãtor!”, a transmis Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui.
Spre deosebire de multe beizadele ale orașului nostru, gen Tudor Buzatu, Ionuț Mancaș, Dragoș Cazacu etc, băiatul acesta are ceva ce lipsește cu desăvârșire multor odrasle VIP din județul nostru. Acel ceva nu ține de bani, rezultate la concursuri și olimpiade. Copilul acesta este modest și cu bun simț. Este o excepție, iar rezultatele lui școlare sunt încununarea celor șapte ani primiți acasă. As vrea să mai citesc și de alți copii cu asemenea calități. Felicitări!
Șmecherilor pe copii din ale orașe (Bârlad, Huși,Negrești) sau sate din judetul Vaslui ii depunctați in mod special și răuvoitor și le ridicați punctalele la maxim pentru copii din orașul Vaslui! Aceasta practică dăinuie de zeci de ani! Încetați ! Fiți corecți! Rușine! Profesorii din co.isii știu și le e greata de olimpiade și concursuri falsificate!