spot_img
spot_img
3.9 C
Vaslui
23-ian.-2025

Ocazie de neratat pentru hușenii cu Bac-ul luat: Poliția Locală a scos la concurs un post de om al Legii!

- Advertisement -

RECRUTARE… La Huși se caută un polițist local și nu oricum, ci printr-un serios anunț de angajare, care, cu siguranță va suscita interesul multora, mai ales că cei dornici să devină oameni ai legii, este suficient să aibă doar liceul absolvit, evident, cu Bacalaureatul luat. Chiar în aceste zile se depun dosarele, până pe 7 octombrie inclusiv, iar hușenii interesați mai au încă o săptămână la dispoziție, ca să își depună dosarul. Concursul presupune o probă scrisă, pe 21 octombrie, dar și un interviu peste alte cinci zile. În ultima perioadă, localnicii au învocat tot mai des Poliția Locală, pentru aceea că sunt diverse situații în oraș, îndeosebi privind ordinea publică, unde polițiștii locali nu reușesc să își facă simțită prezența. Unii, mai cârcotași, se grăbesc să dea vina pe ineficiență, însă adevărul este că sunt și puțini, față de nevoile unui oraș întreg. Drept urmare, iată, se mai recrutează un agent la Poliția Locală și cei dornici să vegheze la liniștea și ordinea publică din oraș încă au timp să se înscrie la concurs. Salarizarea nu este nici ea de lepădat, spun cunoscătorii.

Până pe data de 7 octombrie 2024, cei interesați să intre în lupta pentru postul de polițist local în cadrul Poliției Locale de la Huși își pot depune dosarele, la sediul instituției din strada 1 Decembrie, nr. 17. Compartimentul la care este nevoie de o persoană competentă este unul important pentru oraș, și anume „Ordinea și liniștea publică”. Concursul se anunță a fi unul corect și cinstit, așa că… fie ca cel mai bun să câștige. Candidații au nevoie să posede o diplomă de Bacalaureat, dar și de dovada că au muncit undeva 7 ani până acum. În privința examinării, aceștia nu vor avea nicio probă sportivă, dar vor susține o teză scrisă și apoi, dacă ies cu fruntea sus din provocările teoretice, vor susține un interviu. Problema este că la proba scrisă examinatorul a pus nu mai puțin de 8 legi și ordonanțe destul de stufoase, plus Constituția României integral. Greu de crezut că de la data anunțării concursului până pe 21 octombrie, la proba scrisă, vreun candidat ar putea învăța din scoarță în scoarță un asemenea maldăr de acte normative, însă… provocarea-i provocare. Cele mai interesante precizări însă sunt la capitolul îndatoriri ale polițistului local. Aici sunt nu mai puțin de 32 de atribuții, toate una și una. De pildă, să mențină ordinea și liniștea publică, să dea amenzi celor care distrug bunurile pubnlice, să participe cu autoritățile la salvarea de oameni și bunuri, afectate de calamități sau să identifice copiii nesupravegheați de părinți și să îi aducă în atenția Asistenței Sociale – sunt doar o parte din îndatoriile unui polițist local.

Unii îi critică pe polițiștii locali, dar fac și ei ce pot, în situația în care sunt puțini și nici autoritatea nu le este recunoscută, așa cum ar trebui

În ultima perioada, Poliția Locală de la Huși a fost des invocată și nu puțini au fost cei care i-au criticat pe agenți. Fie pentru faptul că nu dau amenzi celor care își pun cu nonșalanță la vânzare mașinile în și așa puținele parcări din oraș, fie pentru că niciodată nu reușesc să îi prindă pe cei care distrug mobilierul stradal sau care aruncă gunoiul în locurile nepermise, polițiștii locali sunt mereu pomeniți în notă critică, inclusiv în Consiliul Local. Chiar și primarul Ioan Ciupilan, pe la începutul mandatului era foc și pară pe ei. „Eu, în ultimul timp, am avut discuții despre activitatea pe care o desfășoară Poliția Comunitară, de modul cum se păstrează ordinea publică și tot ce avem noi în oraș. Nu trebuie să fim nevoiți să alocăm bani pentru reparații. Faptul că mă scol dimineața și când vin la Primărie constat pe drum că e un copac rupt, o bancă distrusă, deja îmi pun întrebări: ce Poliția Locală. O a doua problemă cu care mă confrunt (și pe bună dreptate, că nu prea au cadrul legal, a spus Curtea Constituțională) sunt amenzile de circulație. Staționarea și oprirea pe locuri interzise nu a fost contrazisă însă de nimeni din punct de vedere juridic, nici de Curtea Constituțională. Și l-am tot rugat pe domnul Năstase să ia măsuri. O să fie și o evaluare, o să ținem cont de ea și vom vedea ce va fi”, a spus, supărat, primarul Ciupilan, într-una din ședințele de la începutul acestui mandat. Între timp au mai fost aceleași critici și din partea unor consilieri care, la fel, considerau că este nevoie de mai mult aplomb în activitate din partea Poliției Locale. Adevărul este că cei vreo douăzei și ceva de polițiști locali care sunt trimiși pe teren, pe străzile Hușului, sunt puțini față de nevoile unui oraș întreg. La aceasta se mai adaugă și faptul că autoritatea lor nu este recunoscută întotdeauna așa cum ar trebui, ceea ce face ca și polițiștii locali de la Huși să acționeze cu reținere, ca să nu supere din întâmplare… cine știe pe cine.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

  1. Ce știe Fălcosu de organizarea unei instituții numită poliție,serviciu de ordine publică,patrulă din doi oameni,echipă de sprijin sau de faptul cum trebuie să-l ajute instituția pe un agent să acționeze,să constate șî să sancționeze abaterile conform atribuțiilor prevăzute în lege și fișa postului.
    Unii din primărie cred că poliția locală este în slujba lor,nu a legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.