spot_img
spot_img
0.9 C
Vaslui
27-dec.-2024

”O scoalã prietenoasã” – un nou proiect Erasmus+ pentru profesorii de la “Stefan Procopiu”

- Advertisement -

PREGÃTIRE…În perioada 1 septembrie 2017-31 decembrie 2018, Liceul “Stefan Procopiu” va implementa proiectul de mobilitãti în domeniul educatiei scolare (actiunea K01) cu titlul “O scoalã prietenoasã” care vizeazã participarea a 28 de profesori la 5 cursuri de formare continuã. Proiectul a fost propus si realizat de prof. Croitoru Daniela, iar coordonator este prof. Mazga Doina. Erasmus+ este programul UE în domeniile educatiei, formãrii, tineretului si sportului pentru perioada 2014-2020. (EFTS). Scopul programului este de a contribui la rezolvarea provocãrilor cu care Europa se va confrunta pânã în anul 2020.

Obiectivul general al proiectului: cresterea sanselor de reusitã ale elevilor în plan personal, social si profesional prin îmbunãtãtirea cunostintelor si competentelor profesorilor de la Liceul ”Stefan Procopiu” în domenii precum educatia incluzivã, metode de predare-învãtare centrate pe elevi, managementul clasei, dezvoltare personalã. Printre obiectivele specifice ale proiectului se numãrã: îmbunãtãtirea, pentru 16 dintre cadrele didactice ale scolii, participante la mobilitãti, a cunostintelor si competentelor de proiectare si aplicare a demersurilor didactice adaptate nevoilor si particularitãtilor elevilor pânã în decembrie 2018; îmbunãtãtirea, pentru 12 dintre cadrele didactice ale scolii, participante la mobilitãti, a cunostintelor si competentelor de management a clasei în scopul îmbunãtãtirii relatiilor dintre elevi, reducerii actelor de violentã si creãrii unui climat pozitiv în clasã si în scoalã, pânã în decembrie 2018; constientizarea, pânã în decembrie 2018, de cãtre cadre didactice a nevoii de adaptare a demersurilor didactice la disponibilitãtile intelectuale, sociale si afective ale elevilor si de valorificare a acestora în scopul formãrii lor în spiritul educatiei permanente; etc.

Activitãtile principale ale proiectului

Sunt prevãzute patru tipuri de activitãti: activitãti de management al proiectului (management tehnic, monitorizare si evaluare, diseminare si publicitate, management financiar); activitãti de pregãtire a participantilor la stagiile de formare în perioada ianuarie-mai 2018; activitãti de mobilitate (perioada iunie-august 2018); activitãti de diseminare si de aplicare a cunostintelor si competentelor dobândite de cãtre participantii la cursurile de formare continuã (august-decembrie 2018) – elaborarea materialelor pentru cele 2 ghiduri, realizarea de activitãti curriculare si extracurriculare, implementarea planului de diseminare si valorizare a rezultatelor.

Unde se vor pregãti profesorii

Cursurile de formare continuã propuse sunt:

A1-”Building team spirit in the classroom” organizat de ESMOVIA din Valencia în perioada 25-29 iunie 2018 (5 zile; 6 participanti).

A2-„Innovative Approaches to Teaching” organizat de ITC-International TEFL Certificate din Praga în perioada 9-13 iulie 2018 (5 zile; 5 participanti).

A3-„Inclusive education: tackling with classroom diversity and early school leaving” organizat de IDEC Training Centre din Atena în perioada 23-27 iulie 2018 (5 zile; 5 participanti).

A4-„Conflict Management, Emotional Intelligence and Bullying Prevention” organizat de EUROPASS Centro Studi Europeo din Florenta în perioada 23-28 iulie 2018 (6 zile; 5 participanti), în Barcelona.

A5-.„Student-centered Classroom: teachers as promoters of active learning” organizat de EUROPASS Centro Studi Europeo din Florenta în perioada 6-11 august 2018 (6 zile; 6 participanti).

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.