SLUJBÃ… Peste zece mii de vasluieni au participat ieri la sfintirea Catedralei „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil„ din Vaslui. Slujba a fost oficiatã de Preasfintitul Pãrinte Ignatie, Episcopul Husilor, alãturi de Preasfintitul Pãrinte Varlaam Ploiesteanul, Episcop vicar patriarhal, si de Preasfintitul Pãrinte Nichifor Botosãneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iasilor. Unul dintre momentele speciale a avut loc la Sfânta Masã, simbolul ieslei si al mormântului Mântuitorului, dar si al Cinei cea de Tainã. Aici s-au parcurs mai multe etape: lipirea pe stâlpi de piatrã cu amestec de cearã si sacâz, spãlarea Sfintei Mese cu apã, apoi cu vin si apã de trandafir, ungerea ei cu Sfântul Mir în chipul crucii, asezarea Sfântului Antimis etc. Dupã sfintirea catedralei, a urmat Sfânta Liturghie, care a fost oficiatã pe un podium amenajat în apropierea locasului sfânt. La final, Preasfintia Sa i-a oferit omului de afaceri Adrian Porumboiu, în semn de pretuire, Crucea eparhialã „Episcopul Grigorie Leu„, cea mai înaltã distinctie a Episcopiei Husilor, precum si Diploma de ctitor. Dupã Sfânta Liturghie, mii de enoriasi au format cozi de sute de metri pentru a trece prin Sfântul Altar, acesta fiind singurul moment, de altfel, când femeile au voie sã treacã pe acolo. Cu totii s-au închinat si au sãrutat Sfânta Masã, Sfânta Evanghelie si Sfânta Cruce.
În cuvântul sãu rostit în fata enoriasilor, Ierarhul Husilor a evidentiat valoarea efortului depus pentru ctitorirea unui locas de cult si a amintit faptul cã biserica ridicatã reprezintã si un prinos de cinstire si recunostintã fatã de Episcopul Ioachim Mares, cel care s-a implicat în reactivarea Episcopiei Husilor si la initiativa cãruia s-a pus piatra de temelie: „Suntem martorii unui eveniment deosebit. Dumnezeu a rânduit ca în aceastã duminicã, cu harul sãu, sã fie sfintitã catedrala din Vaslui, închinatã Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil si Sfintilor si Dumnezeiestilor Pãrinti Ioachim si Ana. Odatã cu slujba de sfintire, biserica aceasta este locul în care ne vom strãdui si vã veti strãdui, cei ce veti veni aici la sfintele slujbe, sã deprindeti modul de viatã în Hristos”, a spus ierarhul Husilor.
Episcopul Husilor: „Este o bisericã splendidã, o bijuterie pentru orasul nostru, si este darul fãcut de membrii familiei Porumboiu”
Episcopul Husilor a multumit ctitorilor, omului de afaceri Adrian Porumboiu, sotiei sale Viorica, si fiilor Corneliu si Octavian. „Multumim Domnului pentru acest moment, precum si ctitorilor acestei biserici. Este un caz aparte, de a avea un singur ctitor. Sigur, cei ce au mai contribuit sunt credinciosii, însã ctitorul care a sustinut în mod deplin si cu toatã fiinta este domul Adrian Porumboiu si familia dânsului, de la temelie pânã în aceastã fazã atât de frumoasã. Este o bisericã splendidã, o bijuterie pentru orasul nostru, si este darul fãcut de membrii familiei Porumboiu. Aceastã catedralã este darul unor oameni minunati si, desigur, discreti în acelasi timp. Este ctitorie a familiei domnului Adrian Porumboiu, a sotiei Domniei sale, Viorica, si a copiilor, Corneliu si Octavian. Aceastã bisericã pe care a ctitorit-o este o investitie pentru vesnicie”, a spus Episcopul Husilor. De asemenea, Ierarhul Husilor a multumit pãrintilor slujitori la acest altar, Ioan Bârsan si Bogdan Vasile Mucileanu, pentru efortul depus, oferindu-i pãrintelui paroh Ioan Bârsan, în semn de recunostintã, Crucea eparhialã „Episcopul Grigorie Leu”.
Ce blat ați făcut ? Că în ultimii 7 ani la toate sfințirile s-a vizionat altarul doar o singură zi … aici e altfel ? Ajung în țară de Crăciun: pot intra și atunci ?
Nu mai înțeleg nimic. Mulțumesc celor ce au comentat bune și rele. Ma amuza. Sunt pur informații nu trebuie sa ne supărăm. Ca suntem săraci nu se prea vede ca suntem bogați da. Dar ce mai contează. Hoți ne hoți vor face și spitale și de toate . Sa așteptăm. Este loc și de mai bine . Eu sunt optimist. Merg la biserica rar. Nu ma interesează ce canta preotul și ce spune ca vorbește repede și nu prea înțeleg. Merg din curiozitate sa admir aspectul exterior al bisericii cel construit pri anii 1850. Deștepți mai erau oamenii în vremurile alea. Totul se făcea cu dragoste și suflet bun. Adevărat iubeau pe Dumnezeu.
Terminați cu baniii dați aiurea la pochi, că vă iartă vouă păcatele cel de Sus. Aiurea!
O lume necăjită, bătrâni in special care cred in …povești! Mai bine oferiți o fărâmă de mâncare animalelor de pe străzi, adăposturi pentru ele și copiilor din familii numeroase! Prea multe biserici și nici un spital Nou….adevărat ce-a observat cineva care a comentat anterior!
Din surse de maxima încredere ( de sus de tot😁), i se iartă toate păcatele vrute și nevrute, ctitorului acestei minunății😉Care va știți păcătoși, ridicați biserici, doar așa sunteți iertați, indiferent de ce ați făcut( in afară de crimă).
Vânzătorii de iluzii, cea mai vândută marfă in România
Un Spital nou-nouț cam peste câte decenii sfințiți??
O mare de lume amărâtă, in vârstă, necăjită care cred in…minuni!
Ați lăsat trotuarul neterminat ( după ce ați săpat șanțuri) in crucea gării, in față la pasapoarte și a dispărut firma cu cu lucrările În ”bunul”obicei!
La Sfântul Așteaptă…..
Nu trebuiesc spitale, scoli, lucrari publice de calitate etc. ca apoi s- or destepta prostanii. Cum sa mai controlezi apoi pulimea, lasa-i prosti, bolnavi si in mocirla sa se bucure de coltul de paine dat in scarba si printre degete de „cei de sus”… Scarba, greata si indignare fata de lumea contemporana, sentimente mai sincere de atat nu pot fi
Sfântul Apostol Pavel descrie în epistolele sale vocația creștinilor la sfințenie. Efesenilor le arată că orice creștin este chemat să trăiască în comuniune cu Sfânta Treime pentru a deveni locaș al lui Dumnezeu.
De aceea, harul Sfântului Duh, lucrător în sfinții și bunii biruitori mucenici, este semănat în tot pământul, și mai ales acolo unde se zidește o nouă biserică, pentru ca, din puterea iubirii lor mai tari decât moartea, să se adape sufletul oricărui creștin ce caută tămăduire, vindecare sau mântuire.
Slujba sfințirii unei noi biserici este prilej de bucurie pentru o întreaga comunitate, asa cum s-a întâmplat la slujba de sfințire a Catedralei din Vaslui, unde au fost peste 10.000 de oameni.
Doamne ajută! FELICITĂRI comunității vasluiene!
***
Mi-am înscris candidatura pentru #SENATUL_ROMÂNIEI în Circumscripția nr. 39 – județul VASLUI (județul în care m-am născut și am crescut🥰🥰) – POZIȚIA 8 pe buletinul de vot și am un #PLANpentruVASLUI:
1. #voi_colabora strâns și voi forma front comun atât cu colegii din #PLAN_România, cât și cu ceilalți parlamentari care promovează proiecte de dezvoltare regională în Moldova, dar și locală în județul Vaslui.
2. #voi_comunica constant cu autoritățile locale (indiferent de coloratura politică), companiile și cetățenii pentru a înțelege necesitățile comunității vasluiene.
3. #voi_face presiuni în Parlamentul României și la nivelul Uniunii Europene pentru obținerea de fonduri europene, în contextul politicii de coeziune a UE;
4. mă #voi_implica în soluționarea blocajelor administrative prin susținerea de legi care duc la îmbunătățirea domeniului achizițiilor publice și soluționarea rapidă a acestor blocaje;
5. proiectele mari de infrastructură (ex. Autostrăzile A7 și A8) se confruntă cu întârzieri din cauza birocrației sau a licitațiilor contestate. În calitate de parlamentar #PLAN_România #voi_propune și #voi_vota legislație care să asigure finanțarea corespunzătoare, dar și simplificarea procedurilor administrative care pot întârzia proiectele de infrastructură (cum ar fi obținerea avizelor necesare).
CMF: 11240061
https://vs.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/18/2024/11/vs_senat_2024.10.31_ora17.00.pdf
Îl susțin pe Silviu Predoiu în candidatura sa la Președinția României pentru că
MERIȚI UN PREȘEDINTE ÎN #SERVICIUL TĂU!
(poziția 14 pe buletinul de vot)
#DoarROMÂNIA și #PentruROMÂNIA
Frumos!
Doamne ajută!
Omul s-a născut liber dar pretutindeni este în lanțuri. În cazul de față înghesuiți după garduri așteaptă alinarea.
Datorită lăcomiei, omul este mereu însetat de avuție, bani, putere, sau cunoaștere. Uneori lăcomia este utilă evoluției, cum ar fi lăcomia de a cunoaște cât mai multă știință sau de a explora natura și universul. Alteori însă lăcomia este dăunătoare, cum ar fi dorința de a controla și de a manipula omul pentru o fericire temporară proprie sau pentru dorința de și mai multă putere.
În cazul de față oile sunt manipulate și ținute în staul, duse încet la muls, în timp ce păstorii acestora se scaldă în aur și lux, mereu dorind mai mult (spre exemplu și-ar fi dorit 10.000 de ovine prezente, dar din păcate au fost mult mai puține).
inchideti si aici comentariile cum a-ti facut aseara pe cealalta stire cu biserica asta …
ati facut
Ceva de necrezut.Hoții