spot_img
19 C
Vaslui
23-sept.-2024
spot_img

O nouă amânare în dosarul de corupție de la Rutieră

- Advertisement -
AMÂNARE… Fostul șef al Biroului Rutier Vaslui poate răsufla ușurat. Curtea de Apel Iași amână, încă o dată, luarea unei decizii în dosarul în care a fost trimis în judecată.

ÎN AȘTEPTARE… După disjungerea dosarului celor 21 de inculpați, magistrații Curții de Apel reușesc să dea sentința finală pentru 13 dintre ei. O decizie ceva mai ușoară, ținând cont de faptul că, dintre aceștia, doar unul a fost condamnat, iar ceilalți au fost achitați după ce au ajuns la termenele de prescripție. Ceilalți inculpați rămași în dosar, în frunte cu fostul șef de la Rutieră, comisarul Iulian Munteanu, așteaptă decizia finală a judecătorilor, amânată încă o dată motivat de faptul că nu a fost finalizată decizia penală. Și asta în condițiile în care pronunțarea ar fi trebuit să fie gata încă din 26 iulie.

Un nou repaus pentru polițiștii și oamenii de afaceri rămași în așteptarea sentinței finale în dosarul găinăriilor fostului șef de la Rutieră, Iulian Munteanu. Astfel, după ce, în luna iulie, Curtea de Apel a dat sentința în cazul a 13 dintre inculpați, ceilalți 8 ar fi trebuit să afle dacă rămân sau nu cu sentințele din prima instanță după câteva zile. Au trecut până acum câteva luni, dar sentința finală încă nu a fost dată. Din contra, ieri a fost înregistrată o nouă amânare, până pe 4 octombrie, motivat de faptul că judecătorii nu au avut timp să finalizeze motivarea deciilor penale. De reținut este și faptul că, printre cei 8 inculpați care așteaptă sentința finală se numără și cei care au primit cele mai grele pedepse. Unul dintre ei este principalul inculpat, fostul comisar Iulian Munteau, condamnat, în primă instanță, la 9 ani de închisoare cu executare. Un alt inculpat cu o sentință deloc de neglijat este fostul șef al Serviciului Rutier, Ioan Vârlan, condamnat de Tribunalul Vaslui la 7 ani de închisoare cu executare. De reținut este și faptul că, de fapt, cei 8 inculpați sunt cei care au primit închisoare cu executare, în primă instanță, fie că vorbim de 3 ani de închisoare sau chiar mai mult. În schimb, din lotul celor 13 inculpați care și-au primit pedepsele, singurul care nu a fost achitat a fost comisarul șef din cadrul Inspectoratului General de poliție, Mihai Axente. La finalul procesului, instanța de la Iași a decis ca acesta să primească 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei. Și tot din primul lot a făcut parte și fostul șef al IPJ, Mihai Carp, cel care scapă de pedeapsă și este achitat pentru că intervenit să scape doi pensionari de o amendă pentru tragversare neregulamentară. De asemenea, Curtea i-a mai achitat, pe lângă Mihai Carp, pe următorii polițiști: Augustin Mihai Brat (ofițer de poliție judiciară în cadrul Serviciului Rutier din cadrul IPJ Vaslui), Mihai Gabriel Beraru, Ioan Irinel Cernat, Constantin Guralivu (agenți de poliție judiciară din cadrul Biroului Rutier Vaslui și Ionuț Drăghici (agent de poliție din județul Ilfov). În cazul lui Dan Mihăiță Năstase, agent de poliție de la Serviciul Rutier Vaslui, Curtea a păstrat decizia de achitare stabilită de Tribunalul Vaslui. De menționat că toți acești inculpați au fost achitați pentru prescripția faptelor, cum ar fi abuzul în serviciu, instigare la abuzul în serviciu sau fals intelectual.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.