ENERGIE DE LA ALBINE …Stim cã mierea este un super aliment. Este o sursã de vitamine si minerale. Ea contine vitamina C, care îti va întãri sistemul imunitar, dar si calciu si fier. În plus, îti dã energie aproape instantaneu. Atentie, cei bolnavi de diabet nu pot sã se atingã de miere de albine!
Dacã te simti obosit/ã si lipsit/ã de energie, în loc sã bei o cafea, ai putea sã te energizezi cu o linguritã de miere. Existã însã si alte beneficii ale mierii, mai putin cunoscute. Dacã iei o linguritã de miere înainte de culcare, corpul o va absorbi pe timpul noptii, iar rezultatele te vor surprinde. În primul rând, vei avea un somn bun. Mierea contine un nutrient numit triptofan, un hormon care te ajutã sã te relaxezi si dã semnal corpului tãu cã „este timpul sã te odihnesti”. Desi corpul nostru are nevoie de acest aminoacid, acesta nu îl produce în mod natural si îl putem obtine prin dietã, consumând produse precum mierea. În al doilea rând, ajutã la scãderea tensiunii arteriale. Mierea contine compusi antioxidanti care reduc tensiunea arterialã. Doar o linguritã de miere înainte de somn previne tensiunea arterialã crescutã. De asemenea, aceasta ajutã si la
reducerea trigliceridelor. Un nivel ridicat de trigliceride înseamnã un risc de a dezvolta boli cardiace si diabet. Din fericire, mierea este legatã de scãderea nivelului de trigliceride din corp. Transformã trigliceridele în aliati buni care îti curãtã sângele de grãsimi inutile.
Mierea stimuleazã sistemul imunitar si este un bun antibiotic
Mierea este bogatã în antioxidanti si agenti antibacterieni care ajutã la cresterea sistemului imunitar, fãcându-l mai puternic în combaterea infectiilor cauzate de microorganisme precum bacterii, ciuperci si numerosi virusi. Si corpul tãu va începe sã ardã grãsimile mai repede. Când o mãnânci, mierea îti mãreste metabolismul, producând un efect termogen asupra corpului tãu. Asta înseamnã cã îmbunãtãteste circulatia, care creste putin temperatura corpului. Astfel, vei arde grãsimi fãrã prea mult efort. Mierea este un antiinflamator natural si tine tusea departe de tine Asadar, consumând câte o linguritã de miere amestecatã cu apã caldã în fiecare searã, poti minimiza iritatia în gât si evita tusea. În plus, mierea este un bun antibiotic împotriva bacteriilor care ajung în gât.
Mierea, aliat anti-îmbãtrânire
ELIXIR…Cea mai bunã metodã naturalã de încetinire a îmbãtrânirii este consumul de antioxidanti, iar mierea contine din plin. Consumul de miere în fiecare searã, înainte de culcare, te va ajuta sã combati semnele îmbãtrânirii din interior. Mai mult, aceasta te scapã si de depresie. Mierea contine polifenol, o substantã chimicã organicã care ajutã la combaterea depresiei prin contracararea stresului oxidativ din celulele creierului.
Multumim pentru articolul dv., bine documentat. Este de observat că alți medici nu recomandă consumul miereii de către diabetici (nr.2). E posibil ca aceste medicii să fie ,de fapt, ”influenceri” comerciali, care susțin consumul de zahăr și a produselor de patiserie, sucuri etc. Ar merita să faceți mai multe precizări intr-un viitor articlo. Zahăr sau miere?