VICTORIE Dupã mai bine de 2 ani de procese pe usile instantelor de judecatã, iatã cã în aceste zile Primãria Husi a repurtat o mare victorie în Justitie, împotriva unei femei care revendica nici mai mult nici mai putin decât.. stadionul de fotbal al municipiului!
EFICIENTÃ Primarului Jan Ciupilan îi merge din ce în ce mai bine în ultima vreme! Dupã ce a arãtat cã noua piatã agroalimentarã a Husului chiar va deveni realitate, parcã în ciuda crizei globale, alesul mai vine cu o nouã veste bunã: Înalta Curte de Casatie si Justitie a României i-a respins Ilienei Nora Bors recursul formulat în vederea obtinerii unei suprafete de teren de aproximativ 2,5 ha, în care era cuprins inclusiv stadionul municipal. Astfel, dupã 2 ani de procese dificile, în care nu putine au fost momentele grele pentru huseni, datoritã fie unor documente detinute totusi de vasluiancã, fie unei slabe reprezentãri juridice a Primãriei Husi, acum totul s-a terminat cu bine. Primarul preferã sã se bucure de succes, fãrã a mai intra în detaliile atâtor termene de judecatã: “Pur si simplu vreau sã ne bucurãm cã s-a terminat si problema asta. Stadionul este al nostru. Este adevãrat cã s-a tinut mai din scurt procesul în uttima vreme, dar am sperat tot timpul cã va fi bine. Stadionul este singura noastrã bazã sportivã si era de neimaginat sã o pierdem. Vreau sã subliniez faptul cã prin aceastã decizie, Justitia meritã tot respectul. Si-a fãcut datoria în spiritul legii si al adevãrului”, a precizat Ciupilan.
S-a crezut mostenitoarea stadionului!
ILUZII Iliana Nora Bors este cea care în 2007 s-a prezentat la Primãria Husi si a solicitat restituirea în naturã a 2, 5 hectare de teren, în intravilanul urbei. Culmea, zona revendicatã cuprindea si stadionul local, iar la vremea aceea, nu putini erau oficialii care îi dãdeau sanse sã îl obtinã. Totusi, prin dispozitia din 25 ianuarie 2007, alesii locali i-au respins cererea acesteia, pe motiv cã pe suprafata cerutã deja se aflã construite 11 blocuri si baza sportivã. Supãratã, femeia n-a mai avut rãbdarea de a purta discutii si a apelat la instantã pentru a-si cere drepturile. De data aceasta însã, Justitia a considerat cã husenii au dreptate!
O ieseanca a râvnit pamântul de sub biserica!
Un alt caz oarecum asemãnãtor, tot din Husi, este si cel al Parohiei Sfântul Ilie. Dupã ce au primit toate aprobãrile legale din partea Primãriei de a construi, în 2005 o ieseancã, Cãlinescu Liliana Cleopatra, îi chema pe reprezentantii Bisericii în fata instantei, acuzându-i cã ocupã abuziv cei 150 mp (din 2500 mp revendicati de ea) pe care deja se turnase fundatia lãcasului. Era doar începutul unor lungi si costisitoare procese, cãrora le-a fãcut fatã preotul Marius Cãtãlin Antohi si enoroasii sãi. În 2007, prin hotãrârea nr. 4935, Înalta Curte de Casatie si Justitie a României a respins în cele din urmã recursul formulat de ieseancã. “La începutul lunii august 2009 am reluat lucrul la constructia bisericii, propunându-ne ca termen de finalizare a lucrãrilor la exterior 15 noiembrie 2009, iar la interior 1 decembrie 2009”, le promitea preotul credinciosilor sãi, îndatã dupã ce a avut posibilitatea de a relua în august 2009 lucrul la cel mai nou lãcas de cult, ridicat în Husi, “Orasul Bisericilor”.