spot_img
spot_img
1.4 C
Vaslui
24-nov.-2024
spot_img
spot_img

O fi „ordonanţa” grasă, dar şi să stai acasă… Siderurgiştii, sfătuiţi să nu plece din Combinat

- Advertisement -

Acesta este mesajul vicepreşedintelui Sindicatului Democratic Metalurgistul de la Combinat, Nelu Macovei, care a ţinut să precizeze care este poziţia sindicatului pe care îl reprezintă faţă de decizia administraţiei Combinatului de a da undă verde, începând cu 1 februarie, unei noi scheme de plecări voluntare.
„Sindicatul Democratic Metalurgistul nu poate fi de acord cu decizia conducerii, care este una unilaterală, şi anume de a lansa o nouă schemă de plecări voluntare. Sindicatele nu susţin o asemenea măsură, care va conduce la reducerea personalului, şi îi sfătuim pe toţi angajaţii Combinatului să nu plece şi să îşi păstreze locul de muncă, indiferent cât de tentante li s-ar putea părea recompensele oferite în cadrul noii scheme de plecări voluntare. Nu trebuie uitat că este greu să îţi găseşti un loc de muncă acum, când economia se confruntă cu o criză economică şi când oferta locurilor de muncă vacante este extrem de redusă”, ne-a declarat viceliderul Sindicatului Democratic Metalurgistul, Nelu Macovei.
Deşi noua schemă de plecări voluntare nu a fost prezentată în detaliu angajaţilor, şi aici ne referim la condiţiile şi criteriile de acordare a banilor, aceasta urmând să intre efectiv în aplicare de la 1 februarie, în cursul zilei de ieri siderurgiştii nu au rupt uşa Direcţiei de Resurse Umane, puţini fiind cei care au dorit să afle efectiv cum pot pleca din Combinat. Surse din cadrul Combinatului ne-au declarat că nu au venit încă nici formularele tipizate care ar trebui completate de siderurgişti, dar acest lucru ar pute fi de înţeles, ţinând cont de faptul că cererile vor putea fi depuse efectiv de la 1 februarie.
În timp ce s-a anunţat lansarea noii ordonanţe, un alt subiect fierbinte îl reprezintă negocierile pe marginea noului Contract Colectiv de Muncă, mai precis pe marginea creşterii salariilor. Azi urmează să aibă loc o nouă întâlnire între reprezentanţii sindicatelor şi ai admnistraţiei, când sindicatele urmează să anunţe dacă acceptă sau nu propunerea venită vineri din partea conducerii, şi anume de acordare a unei majorări salariale medii de 10,1% care este compusă dintr-o creştere salarială efectivă de 6,5% stipulată în procesul verbal de negociere, acordarea unui bonus lunar de 30 de lei în cazul în care se îndeplinesc anumite norme de protecţie a muncii numite puncte cardinale, la care se mai adaugă creşterea cuantumului unui număr de 3 prime la 2 milioane de lei vechi. Sindicatele au refuzat vineri oferta conducerii, afirmând că au mandat pentru a solicita o anumită creştere salarială şi că îşi vor consulta membrii de sindicat referitor la acceptarea sau nu a propunerii conducerii. Pe data de 26 ianuarie expiră cele 60 de zile de negociere, sindicatele putând după această dată să declanşeze conflictul de muncă dacă nu au ajuns la un acord cu cei din conducere.

monitoruldegalati.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.