spot_img
spot_img
5.2 C
Vaslui
19-ian.-2025

Nu le-a iesit schimbarea viceprimarilor

- Advertisement -

RESPINGERE Prefectura Vaslui nu a dat aviz de legalitate pentru trei hotãrâri recente ale consiliilor locale din Muntenii de Sus, Zãpodeni si Husi care au vizat schimbarea viceprimarilor. Toate au venit ca urmare a Ordonantei 55 a Guvernului Ponta care a permis traseismul politic si a modificat majoritãtile în cele trei legislative locale.

În trei localitãti vasluiene s-a încercat în ultima perioadã schimbarea viceprimarului ca urmare a Ordonantei 55 a Guvernului Ponta care a permis traseismul politic, ducând astfel la modificarea majoritãtilor în cele trei consilii locale, pe lângã mai toate celelalte, bineînteles. “Lucrarea” era ca si fãcutã, numai modul incorect de lucru al functionarilor si consiliilor locale ducând la împiedicarea producerii schimbãrilor.

Prefectul Andrei Puicã le-a comunicat recent celor trei legislative locale cã hotãrârile lor de schimbare a vicelui nu au primit aviz de legalitate din partea Institutiei Prefectului. Cauzele au fost douã: hotãrârile nu au cuprins termene de contestare a deciziei pentru “împricinati” si nici termene pânã la care sã le fie comunicatã revocarea lor din functie, asa cum prevede legea. Bineînteles cã, la modul în care s-au configurat cele trei consilii locale, lipsa avizului de legalitate din partea Prefecturii nu poate însemna altceva decât o amânare pentru pierderea functiei de cãtre cei trei.

Cel mai mare scandal la debarcarea viceprimarului a fost în comuna Muntenii de Sus, unde pe 19 septembrie Consiliul Local (CL) s-a întrunit având pe ordinea de zi un singur proiect de hotãrâre, si acela prost fãcut: “schimbarea viceprimarului”. Asta dupã ce, în doar câteva zile, componenta CL s-a modificat radical. Numãrul consilierilor PDL, partidul primarului Vasile Anton, a “sãltat” de la 5 la 7. Asa cã pretendentul la titlul de viceprimar, “ambitiosul” Manole Nechita, s-a putut exprima foarte clar în fata colegilor: “PDL are 7 consilieri în mod oficial. Nu stiu unde în lume o majoritate de consilieri si-ar permite sã tinã un viceprimar de la alt partid”. Povestea luptelor politice din Muntenii de Sus este lungã si pleacã chiar de la alegerile locale, moment de la care “oamenii politici” ai comunei nu mai au liniste. Luptele “titanice” pentru puterea absolutã, intentie de care este acuzat primarul, au fost punctate de acuzatii de abuz, de nepotism, furt din banii publici. Primarul este acuzat cã este sforarul principal, dorind sã-l schimbe pe viceprimarul pesedist cu un apropiat din propriul partid, Manole Nechita. Cu un CL destul de pestrit (5 consilieri PDL, 3 – PSD, 2 – PRM, 1 – PP-DD, 1 – PC, 1 – PE), dupã alegeri primarul nu a reusit sã facã majoritate decât cu ajutorul PSD. Tactica lui s-a schimbat dupã “liberalizarea” traseismului, când si-a dat seama cã nu mai are nevoie de PSD, mai ales cã, asa cum spun consilierii PSD în frunte cu fostul viceprimar, s-a ajuns la niste discutii “neprincipiale” despre finantele si afacerile din comunã si cum ar trebui acestea sã “curgã”. (Andrei POPESCU)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.