spot_img
spot_img
4.3 C
Vaslui
29-nov.-2024
spot_img
spot_img

Nou ajutor financiar pentru angajaţi. Ce condiţii trebuie îndeplinite pentru cei 400 lei în plus

- Advertisement -

Un nou aujutor financiar, în valoare de până la 400 de lei, va fi acordat lunar angajaţilor care îşi îndeplinesc atribuţiile contractuale în anumite condiţii, legea fiind deja publicată în Monitorul Oficial.

Potrivit Legii nr. 296/2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal art. 76, alin (4), lit w) „sumele acordate angajaţilor care desfăşoară activităţi în regim de telemuncă pentru susţinerea cheltuielilor cu utilităţile la locul în care angajaţii îşi desfaşoară activitatea, precum electricitate, încălzire, apa şi abonamentul de date, şi achiziţia mobilierului şi a echipamentelor de birou, în limitele stabilite de angajator prin contractul de muncă sau regulamentul intern, în limita unui plafon lunar de 400 lei corespunzător numărului de zile din lună în care persoana fizică desfăşoară activitate în regim de telemuncă. Sumele vor fi acordate fără necesitatea de prezentare a documentelor justificative” Suma aceasta de 400 de lei nu este supusă impozitului pe venit şi contribuţiilor sociale. Cheltuielile suportate de angajator sunt deductibile, spune legea, pentru determinarea rezultatului fiscal.

Potrivit datelor centralizate recent de Inspecţia Muncii, numărul contractelor individuale de muncă cu clauză de telemuncă înregistrat de Inspecţia Muncii la data de 30 noiembrie era de 42.625, în creştere faţă de numărul de 32.896 de astfel de contracte înregistrat la data de 31 octombrie.

Numărul contractelor de muncă la domiciliu înregistrat de Inspecţia Muncii era de 34.205 la 30 noiembrie, în creştere faţă de numărul de 28.864 înregistrat la 31 octombrie.   Cât priveşte numărul total de contracte individuale de muncă active, Inspecţia Muncii înregistra 6.507.550 de astfel de contracte la 30 noiembrie, în creştere faţă de numărul de 6.467.543 de contracte individuale de muncă înregistrate la 31 octombrie.

Ce mai prevede legea

Angajaţii microîntreprinderilor care utilizează maşina societăţii şi în scop personal nu mai sunt impozitaţi pentru acest avantaj, fără a fi prevăzută  o limită, aşa cum există în cazul  angajaţilor companiilor plătitoare de impozit de profit (respectiv limita de deductibilitate de 50%).

Citeste mai mult: adev.ro/qm5gku

- Advertisement -
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.