spot_img
spot_img
5.1 C
Vaslui
21-ian.-2025

Noaptea Cercetătorilor Europeni, la Bârlad! (FOTO)

- Advertisement -
EXPERIMENT INEDIT… Iubitorii de astronomie s-au bucurat de un experiment științific interesant și educativ prin care au aflat din ce este alcătuit nucleul unei comete și cum se poate realiza aceasta în condiții de laborator!

ȘTIINȚĂ ȘI CERCETARE… Pasionații de știință, dar și cei curioși au participat la evenimentul „Noaptea Cercetătorilor Europeni”, care a avut loc pe platoul din fața Teatrului „Victor Ion Popa” din Bârlad, dar și în alte 27 de orașe din România. Preț de câteva ore, participanții s-au bucurat de experimente științifice interesante și educative prin care au pătruns în tainele astrofizicii, roboticii, dar și astronomiei. Muzeograful Ciprian Vîntdevară și echipa Muzeului „Vasile Pârvan”, alături de profesorii de fizică Ecaterina Angheluță și Cătălin Angheluță de la Colegiul Național „Ghe.Roșca Codreanu”, împreună cu membrii Clubului de robotică „Inorog” și membrii Astroclubului „Perseus”, i-au surprins pe iubitorii de știință cu o serie de prezentări științifice, experimente și observații astronomice.

„Noaptea Cercetătorilor Europeni” este un eveniment care s-a desfășoară la Bârlad, din anul 2015 , iar anul acesta a atras aproximativ 200 participanți dornici să afle ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

Pe platoul din fața Teatrului „V.I.Popa”, toți cei prezenți la activitățile dedicate științei au participat la diferite prezentări despre știință și astronomie, experimente științifice, precum și la o tombolă cu premii.

Astfel, publicul pasionat de astronomie s-a bucurat de un experiment inedit prin care a descoperit din ce este alcătuit nucleul unei comete și cum se poate realiza acesta în condiții de laborator, dar și de prezentările celor mai inovative proiecte din domeniile roboticii, fizicii și astrofizicii.

Și cum vremea a fost minunată, toată lumea s-a bucurat să observe cu telescopul Luna, planetele Saturn și Jupiter.

Muzeograful Ciprian Vîntdevară alături de echipa Muzeului „Vasile Pârvan”, împreună cu profesorii de fizică Ecaterina Angheluță și Cătălin Angheluță, secondați de voluntarii de Clubul de robotică „Inorog” și de cei de la Astroclubul „Perseus”, au creat pentru toți participanți o atmosferă de neuitat, prin experimentele și prezentările știintifice susținute, dar și prin concursurile, tombola și surprizele oferite. A fost un week-end dedicat cercetării, care a oferit tuturor partcipanților o fascinantă călătorie în lumea științei sub amprenta curiozității, pasiunii, creativității, determinării și perseverenței!

Noaptea Cercetătorilor Europeni

Anual, în ultima zi de vineri a lunii septembrie, „Noaptea Cercetătorilor Europeni” (eveniment organizat în majoritatea statelor Uniunii Europene) face știința accesibilă tuturor, prin activități științifice ce combină educația cu divertismentul, organizându-se expoziții, experimente în care publicul este implicat activ, conferințe, jocuri, concursuri și multe altele.

Este o inițiativă a Comisiei Europene și a fost apreciată de public încă de la prima ediție, în anul 2005. Noaptea Cercetătorilor Europeni este un eveniment ce atrage anual peste 1,5 milioane de vizitatori și se înscrie în seria evenimentelor Marie Skłodowska-Curie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.