spot_img
spot_img
3.3 C
Vaslui
19-ian.-2025

Noaptea Cercetătorilor Europeni, la Bârlad. Cercetătorii vor fi față în față cu publicul din județ (VIDEO)

- Advertisement -

SPECTACOLUL ȘTIINȚEI… Noaptea Cercetătorilor Europeni revine și anul acesta la Bârlad cu o ediție captivantă, în care cele mai multe întrebări de tipul „DE CE?” își vor găsi răspunsul direct de la cercetători. Acest mod de interacțiune cu publicul îi vor încuraja pe bârlădenii și vasluienii noștri să se aventureze alături de ei în activități stiințifice, descoperind împreună tainele științei. Acest eveniment unic în peisajul cultural și educațional european oferă posibilitatea oamenilor simpli să aibă acces la lucrările de cercetare științifică și astfel să se obțină o validare a publicului pentru viitoarele modele pe care oamenii de știință le propun pentru modelarea viitorului omenirii. Acest eveniment este organizat în mod tradițional în ultima zi de vineri a lunii Septembrie, pe 27 septembrie. Anul acesta „Noaptea Cercetătorilor Europeni” va fi simultan în 15 orașe din România, printre care și Bârladul. Astfel, orașul rulmenților se alătură centrelor urbane unde vibrează sindromul cunoașterii și al inovației, unde curiozitatea și pasiunea pentru știință sunt elementele necesare transformării unei după-amieze într-un eveniment monden.

O aventură științifică pentru toate vârstele va avea loc în aceeași zi în București, Alba Iulia, Arad, Bacău, Bârlad, Brăila, Bumbești-Jiu, Galați, Hunedoara, Oradea, Petrila, Ploiești, Suceava, Tecuci, Timișoara și Titu. Acestea vor fi gazdele evenimentelor ce-i așteaptă pe vizitatori cu o agendă bogată și diversificată de activități, ce promit o noapte plină de surprize și descoperiri științifice. De la experimente interactive și ateliere practice, la conferințe și expoziții, participanții vor avea ocazia să se întâlnească cu cercetători de renume, să învețe despre cele mai recente progrese științifice și să se bucure de demonstrații spectaculoase. Activitățile sunt concepute pentru a stârni curiozitatea tuturor, de la copii și adolescenți până la adulți și seniori. Toate detaliile privind programul și activitățile din fiecare oraș se regăsesc pe website-ul evenimentului: www.noapteacercetatorilor.eu. Intrarea este liberă!

Organizatorii mizează pe chimia ce se va forma între cercetători și public

„Noaptea Cercetătorilor Europeni este mai mult decât un simplu eveniment: este o oportunitate unică, atât pentru cercetători, cât și pentru public. În era digitalului, în care publicul larg se gândește tot mai puțin la mințile din spatele progresului tehnologic de care ne bucurăm la nivelul întregii societăți și în care oamenii de știință au nevoie de conexiune umană, fiind tot mai mult înconjurați de robotică, este extraordinar să vedem cum câteva ore de relaționare directă schimbă perspective de ambele părți. Participarea la acest maraton al cunoașterii face din eveniment mediul propice în care pasionații de știință experimentați îi ghidează pe cei la început de drum, în care publicul larg înțelege mai bine impactul muncii cercetătorilor asupra vieții de zi cu zi, în care tinerii își descoperă drumul de urmat, iar oamenii de știință sunt inspirați de feedback-ul primit sincer și spontan din partea minților curioase din fața lor.  Noaptea Cercetătorilor Europeni 2024 va fi o experiență uimitoare pentru toți participanții, iar singurul bilet de acces de care vor avea nevoie va fi curiozitatea”, au transmis organizatorii evenimentului.

Programul evenimentelor de la „Noaptea Cercetătorilor Europeni” va fi unul inedit. Cercetătorii încă lucrează la acesta

AVENTURĂ… Despre ce va fi la „Noaptea Cercetătorilor Europeni din Bârlad, seara, pe 27 septembrie, organizatorii păstrează oarecum un suspans. Acest eveniment este la inițiativa Comisiei Europene, înscriindu-se în seria „Acțiunilor Marie Skłodowska-Curie”. „Lucrăm acum la programul pentru Noaptea Cercetătorilor Europeni, cea de a 15-a ediție și nu este încă finalizată. Când vom avea programul gata, probabil de săptămâna viitoare, îl vom publica pentru ca bârlădenii interesați să fie bine informați”, a spus Ciprian Vântdevară, șeful de la Planetariul și Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad. Evenimentul atrage anual sute de vizitatori bârlădeni și vasluieni, fiind apreciat de public, încă de la prima ediție din anul 2005, datorită caracterului său inovativ. Astfel, vizitatorii iau parte activ la activități științifice ce combină educația cu divertismentul, organizându-se expoziții, experimente (la care publicul interacționează direct), conferințe, prezentări, jocuri și concursuri.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.