spot_img
spot_img
-1.1 C
Vaslui
24-nov.-2024
spot_img
spot_img

Nelu Tãtaru, despre politicienii care puncteazã electoral de pe urma pandemiei: „Au cãlcat pe munca medicilor”

- Advertisement -

IRESPONSABILI… Ministrul Sãnãtãtii, Nelu Tãtaru, i-a criticat, în termeni extrem de duri, pe politicienii care, prin discursurile lor, au contribuit la cresterea neîncrederii populatiei în existenta virusului. Potrivit ministrului, acest lucru costã, iar medicii sunt deznãdãjduiti cã rezultatele muncii lor de trei luni sunt cãlcate în picioare. „Ne-am grãbit sã recomandãm politic anumite idei care s-au perpetuat, bagatelizarea efortului care a fost, de peste trei luni de zile, precum si neîncrederea în existenta virusului. Poate cã noi suntem subiectivi, dar cei din exteriorul tãrii noastre nu sunt subiectivi, sunt obiectivi si vor lua decizii în privinta noastrã”, a declarat ministrul Sãnãtãtii.

Întrebat la cine se referã când spune cã s-au grãbit sã recomande politic anumite idei, Tãtaru a rãspuns: „La o parte a esichierului politic, care a tinut sã acapareze un punctaj politic tocmai pentru sãnãtatea românilor, pe suferinta oamenilor, pe cei peste 1.800 de decedati sau pe un corp medical care, în momentul acesta, dacã vreti sã vã spun sincer, îi vãd deznãdãjduiti pentru o muncã ce, nu numai cã nu a fost apreciatã, dar chiar se calcã pe acea muncã, fortînd si efortul si rãbdarea lor”. Declaratiile lui Tãtaru vin în conditiile în care PSD continuã sã amâne dezbaterea finalã si votul pe legea carantinei si propagã în spatiul public ideea cã aceasta este „foarte proastã, plinã de greseli si lasã loc abuzurilor.”

În ce situatie ne-am putea întoarce în starea de urgentã

Joi, în functie de evolutia situatiei, se va stabili dupã consultãri ale Guvernului cu grupul tehnico-stiintific si Comitetul pentru Situatii de Urgentã ce mãsuri se vor lua desi, în acest moment, spune ministrul Sãnãtãtii, nu existã un pericol iminent de întoarcere la starea de urgentã. „În situatiile în care vom avea o suprasolicitare a tot ce înseamnã sistem medical, se poate vorbi de întoarcerea la situatia de urgentã, dar acum nu este momentul. Nu suntem într-un colaps medical, avem 243 de persoane în terapie intensivã, adresabilitatea la unitãtile de primiri urgente este încã acceptabilã, avem asimptomaticii sau cei cu forme usoare care au solicitat, multi dintre ei, externarea, deci sunt locuri în spitale. Rãmâne gestionarea de la o zi la alta a numãrului de cazuri, si în special cei cu simptomatologie severã sau criticã, care vor aglomera la un moment dat terapiile intensive, sunt si cei care vor da si mãsura ulterioarã. Nu vãd un pericol în acest moment pentru starea de urgentã, dar recomand, în acelasi timp, mentinerea si pãstrarea acelor precautii. Nu putem discuta doar noi, dumneavaostrã si cu mine, ce ar trebui sã facem despre un adevãrat prãpãd care ar putea veni. Nu, în acest moment gestionãm situatia, locuri sunt în terapie intensivã, vizualizãm relaxarea populatiei civile, cât si a personalului medical, într-o oarecare mãsurã, si recomand respectarea acelor precautii.(…) As recomanda sã nu ne relaxãm, încã nu am trecut pasul. Dacã mai mentineam mãcar douã sãptãmâni acea atitudine pe care o aveam, poate acum eram la baza pantei descendente. Ne-am grãbit cred sã recomandãm, politic, anumite idei, anumite idei care s-au perpetuat, precum bagatelizarea ce-a fost, efortul de peste trei luni de zile, precum si neîncrederea în existenta unui virus. Poate cã noi suntem subiectivi, dar cei din exteriorul tãrii noastre nu sunt asa subiectivi, sunt obiectivi si vor lua decizii în privinta noastrã”, a mai spus Nelu Tãtaru.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri