PERFORMANȚĂ… Ultimate Frisbee, un sport inedit, este la mare căutare în Negrești. Orașul are două echipe, Negrești Ultimate Team și End-Zone Negrești, iar de-a lungul timpului au fost peste 300 de practicanți ai acestui sport. Anul acesta, negreștenii au cules roadele muncii din ultimii ani și au devenit vicecampioni europeni la tineret – Under 17.
În perioada 6-10 august, la Gent, Belgia, a avut loc European Youth Ultimate Championships U-17, iar din echipa mixtă a României au făcut parte nu mai puțin de 9 jucători din Negrești. Este vorba despre Ema Rotariu, Matteo Scafariu, Matei Voicu, Francesca Budușanu, Natalia Bâcu, Raisa Filer, Mario Sminticiuc, Alexandru Spiridon și Cristian Boitan. Antrenorul echipei din Negrești, Vasile Voicu, este și antrenorul echipei naționale, alături de Pablo Calderon, din Brașov. România a înregistrat patru victorii, 13-12 și 12-9 cu Belgia, 13-5 și 13-5 cu Polonia, și două înfrângeri, 6-13 și 5-13 cu Italia, în faza grupelor, pentru ca în marea finală, “tricolorii” să piardă, la limită, cu Italia, 10-11, după ce au condus cu 10-9. “A fost o mare plăcere pentru noi să fim acolo, la masa bogaților. Sunt mândru de evoluția echipei, mai ales că a fost o finală pierdută la mustață, 10-11. Avem la Negrești copii cu potențial, care au jucat și în competițiile europene, cu echipele din Brașov și Viena. Felicit sportivii și mulțumim autorităților, părinților și tuturor celor care au fost alături de noi”, ne-a declarat negreșteanul Vasilică Voicu, unul dintre antrenorii României. Campionatul României de Ultimate Frisbee are în componență opt echipe: Negrești Ultimate Team, End-Zone Negrești, Iași Jets, București Revolution, Azvârlirea Timișoara, UFO Arad, Șoimii Patriei Cluj și Transylvania Ultimate Frisbee Brașov.
Ce este Ultimate Frisbee?
Ultimate este un sport jucat cu un frisbee de 175 de grame, iar scopul jocului este să se marcheze puncte prin pasarea discului unui jucător în terenul de țintă advers. Odată ce un jucător are discul în mână, jucătorii nu au voie să alerge și pot să miște un singur picior. Astfel, discul trebuie pasat pe tot terenul de către coordonatori, către cei care se demarcă. Jocul se practică pe un teren în formă de dreptunghi în capătul căreia sunt delimitate două suprafețe de țintă.