Printre miile de clădiri cu risc ridicat la următorul mare cutremur se numără și construcții recente, din ultimii 20 de ani. Este avertismentul arhitecților care spun că și unele dintre clădirile noi sunt construite prost și sunt la fel de vulnerabile precum cele vechi. Ar fi nevoie de o evaluare pentru mii de clădiri numai din Capitală.
Bucureștiul are nevoie urgentă de consolidări. În centrul orașului, locatarii unui bloc așteaptă așteaptă muncitorii de peste un sfert de veac. In 2017 le-am filmat casele crăpate și le-am ascultat temerile. Municipalitatea le promisese că le consolidează blocul. N-a făcut-o. Tencuiala cade și astăzi, crăpăturile sunt tot mai multe și mai adânci. Acum șase ani, tencuiala blocului 3 A, de pe starda Boteanu, se descompunea și cădea… la fel ca astăzi, iar crăpăturile din pereți erau tot multe și adânci. Administrația blocului avea documentele de consolidare aprobate de municipalitate și aștepta schelele și meseriașii. N-au apărut! De teamă, mulți proprietari și-au părăsit apartamentele. Alții… s-au resemnat. Până să le trimită consolidatorii…autoritățile le-au împărțit truse de supraviețuire.
Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/multe-blocuri-noi-risca-sa-se-prabuseasca-la-urmatorul-mare-cutremur-avertizeaza-arhitectii-au-fost-prost-proiectate-ori-executate-2271965
Adresez o intrebare Primariei. De ce se dau pe banda rulanta avize pentru modificarea apartamentelor fara a se verifica daca acest lucru afecteaza structura de rezistenta in caz de cutremur? In blocul in care locuiesc, doar la o scara, in vara anului 2022, s-au scos peretii de la 3 apartamente (spun noii proprietari ca pentru a fi modernizate ) si am privit fara nicio putere de a face ceva camioanele care carau sute de saci cu bucatile de pereti. Asociatia de proprietari a dat si ea aviz, motivand ca stie ea primaria ce face. Cine isi ia raspunderea in cazul in care se prabuseste blocul la un cutremur? Avem asigurare, dar la ce va folosi daca nu vom mai fi?