spot_img
spot_img
0.7 C
Vaslui
25-nov.-2024
spot_img
spot_img

Modern Calor trece la inlocuit tevi

- Advertisement -

Municipiul Botosani, in santier continuu. Lucrarilor de anvergura ce au loc la aceasta data li se alatura si cele de inlocuire a conductelor de termoficare. Din cele declarate de Florin Ghiorghita, viceprimarul municipiului, aceste lucrari se  realizeaza in cadrul proiectului european derulat de societatea Modern Calor.

Tevi de termoficare vechi de 40 de ani

Reprezentantul municipalitatii sustine ca investitiile vor duce la un consum mai mic de agent termic, respectiv facturi mai mici, pentru botosanenii racordati la sistemul centralizat.

„Se schimba tevile respective pentru ca este necesar. Tevile cele mai noi sunt de peste 20 de ani, altele au si cate 30-40 de ani vechime, de la infiintarea CET-ului. Sunt mancate si apar avarii multe. Se consuma agent termic pe traseu si toate astea se reflecta in pret. In momentul in care aproape tot sistemul va fi reabilitat si vor fi introduse si tevi noi si vor fi modernizate si punctele termice, si mai ales va fi finalizat noul CET si modernizat, cu siguranta pretul de producere si livrare a gigacaloriei si a apei calde va fi mult mai mic decat la centralele de apartament”, a declarat viceprimarul municipiului.

Spatiul verde, domeniu public si nu loc de straturi pentru zarzavat

Desi sunt asociatii de proprietari care nu si-au ascuns nemultumirea ca se sapa prin spatiul verde si ca se trag conducte la blocuri care nu mai sunt racordate la Modern Calor, Florin Ghiorghita le reaminteste ca respectivul teren este proprietate a municipalitatii.

„Este domeniu public, este al Primariei, al Consiliului Local, si nici intr-un caz nu este proprietatea cuiva sa isi faca straturi de zarzavat pe terenul respectiv. In al doilea rand, trebuie sa inteleaga ca Modern Calor, Primaria, fac investitiile acestea cu bani europeni pana la limita de proprietate care este apartamentul sau blocul lor, la intrarea in bloc”, a precizat viceprimarul municipiului. Acesta sustine ca aceste investitii se pot face pana la limita de proprietate, indiferent daca locatarii sunt racordati sau nu la sistemul centralizat.

Viceprimarul Ghiorghita, convins ca multi botosaneni vor reveni la incalzirea centralizata

Viceprimarul nu exclude ca in viitor numarul cererilor de rebransare la reteaua centralizata de furnizare a agentului termic sa creasca, si atunci aceste investitii pana la limita de proprietate sa vina in sprijinul noilor clienti.

„Este posibil ca peste un an, doi sau trei, in momentul in care vor trebui sa-si schimbe centralele, sa-si refaca instalatiile, sa faca verificari o data sau la doi ani la centrale si sa plateasca, in conditiile in care vor vedea ca pretul gazelor creste foarte mult, si cand vor vedea ca incalzirea individuala este mult mai scumpa ca incalzirea centralizata, foarte multi sa-si doreasca sa revina la sistemul centralizat”, a spus Florin Ghiorghita.

Lucrarile vor fi efectuate in zona Ion Pillat, Independentei, Varnav, Calugareni, Grivita, Bucovina, dar si in alte zone din municipiu. Conform graficului de termoficare, pe parcursul anului 2011, sunt foarte multe lucrari, respectiv modernizarea CET-ului cu punctele de termice, retelele de distributie. Lucrarile vor continua si anul viitor.

www.evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.