spot_img
spot_img
0.9 C
Vaslui
27-dec.-2024

Meserii europene identificate de cãtre echipa Colegiului Tehnic “Alexandru Ioan Cuza” Bârlad

- Advertisement -

PROIECT DE SUCCES Profesorii si elevii de la Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza” au o participare activã în cadrul Programului Erasmus + fiind implicati în trei proiecte europene prin intermediul cãrora s-au efectuat stagii de pregãtire practicã, schimburi de experientã, cursuri de formare, studii si cercetãri la nivel european. A fost finalizat primul produs intelectual al unuia dintre proiecte intitulat „W.W.W”, si anume o bazã de date cu 50 de meserii europene precum si cerintele si abilitãtile necesare ocupãrii acestor profesii de cãtre tineri aflati la început de carierã sau care nu au urmat studii universitare ori de cãtre persoane cu dizabilitãti.

În perioada 5-8 iunie, echipa de proiect ”W.W.W.” (“We Welcome Work – Noi muncim cu drag!”) a participat în Spania, la Valencia, la cea de-a doua întâlnire internationalã a proiectului mai sus mentionat. În aceastã perioadã, la nivelul parteneriatului, format din 7 institutii de învãtãmânt si fundatii din 5 tãri europene: România, Germania, Cipru, Spania si Italia, a fost finalizat primul produs intelectual al acestui proiect, si anume o bazã de date cu 50 de meserii, precum si cerintele si abilitãtile necesare ocupãrii acestor profesii de cãtre tineri aflati la început de carierã sau care nu au urmat studii universitare ori de cãtre persoane cu dizabilitãti. Proiectul „We Welcome Work” satisface nevoile tot mai mari ale elevilor si tinerilor care trãiesc într-un mediu foarte mobil, în care trebuie sã se confrunte cu problemele legate de timp, educatie si ocuparea fortei de muncã. Consiliul Europei a afirmat în repetate rânduri cã este “angajat în construirea unei Europe cu si pentru toti tinerii, care vor avea acces la educatie si formare de calitate, la un loc de muncã si conditii de trai decente, precum si dezvoltarea conditiilor care sã le permitã sã contribuie la dezvoltarea societãtii”. În ciuda acestor angajamente, furnizarea de formare prin stagii de practicã la locul de muncã în UE continuã sã fie subdezvoltatã. Lipsa de experientã la locul de muncã si aptitudinile si competentele necesare este unul dintre factorii care contribuie la “decalajul abilitãtilor” în UE în prezent.

„În acest context, proiectul We Welcome Work îsi propune sã creeze un mediu de învãtare online bazat pe simularea mediului de lucru caracteristic job-urilor identificate în cadrul etapei de cercetare, sã gestioneze situatii de muncã simulate în care elevii vor interactiona online cu ceilalti colegi din tãrile europene si vor colabora în vederea rezolvãrii sarcinilor specifice job-ului ales, precum si realizarea unui ghid pentru profesori care va cuprinde informatii utile si strategii prin care acestia îsi pot motiva elevii sã-si termine studiile, implicându-i în simulãrile de învãtare. Aceste produse ale proiectului vor fi finalizate în perioada urmãtoare derulãrii acestuia si vã vom tine la curent cu rezultatele obtinute în urma implementãrii lor.”, a precizat Irina Chiriac, directorul Colegiului Tehnic “Alexandru Ioan Cuza” din Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.