spot_img
spot_img
5.3 C
Vaslui
28-nov.-2024
spot_img
spot_img

Membrii Adunării Arhiepiscopiei i-au validat pe Ciprian şi Ambrozie

- Advertisement -

Episcopul Giurgiului a avut o ieşire nervoasă în timpul Adunării.PS Ciprian şi PS Ambrozie au trecut şi de Adunarea Eparhială în cadrul lucrărilor de ieri.In timpul şedinţei Adunării, PS Ambrozie s-a dat în spectacol, obstrucţionând discursul profesorului Gheorghe Sava, directorul Seminarului Teologic din Buzău
Întâlnire fără prea mari surprize la Palatul Patriarhal din Bucureşti între PF Daniel, Patriarhul României, membrii Sinodului Metropolitan şi cei ai Adunării Eparhiale de la Buzău pentru consultările legate de alegerea unui nou arhiepiscop. Cum era de aşteptat, Adunarea Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei a validat alegerea Sinodului Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei din data de 18 februarie. Astfel, PS Ciprian şi PS Ambrozie vor fi supuşi votului Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române care se va întruni pe 28 februarie. Surpriza proastă a venit din partea episcopului Ambrozie al Giurgiului, care, potrivit unor surse, ar fi avut o ieşire nervoasă în timpul şedinţei Adunării, obstrucţionând discursul prof. dr. Gheorghe Sava, directorul Seminarului Teologic din Buzău, reprezentantul instituţiilor teologice la acest eveniment. Se pare că a fost necesară intervenţia Patriarhului pentru a-l linişti. Din păcate, PS Ambrozie a demonstrat că unele feţe bisericeşti au apucături similare cu ale unor personaje din lumea politică. După ce a avut lipsa de eleganţă ca sâmbătă, la Buzău, în timpul parastasului defunctului arhiepiscop Epifanie să-şi facă imagine printre membrii Sinodului şi ai Adunării, nu a ratat ocazia şi la Bucureşti să facă acelaşi lucru şi mai ales să pozeze la sfârşit în fotografia de grup care se găseşte pe site-ul Patriarhiei Române. Nu mai spunem despre candidatura sa care încalcă principiile canonice şi despre faptul că, fiind membru al Sinodului Metropolitan şi candidând la un post în cadrul Mitropoliei, nu trebuia să participe la vot, atâta timp cât contracandidatul său, PS Ciprian, nu este membru al Sinodului şi nu a participat la vot.

Camarila de la Buzău a stat toată ziua pe comentarii

Zvonurile care circulau săptămâna trecută cu privire la presupusele tentative de corupere a unor membrii ai Adunării Eparhiale par să se adeverească. Nu am susţine acest lucru dacă în comentariile la articolul nostru „PS Ciprian şi PS Ambrozie au intrat în turul 2” din ediţia de ieri (http://www.ziaruldevrancea.ro/actualitatea/89651-ps-ciprian-si-ps-ambrozie-au-intrat-in-turul-doi.html) nu ar fi existat o duzină de comentarii sub anonimat care-l proslăveau pe episcopul Ambrozie, „luptătorul”, „constructorul” etc. Aceste comentarii nu au fost făcute de simpli cititori, ci de teologi şi preoţi care cunosc procedura alegerii episcopului şi regulamentele BOR şi au prezentat tendenţios procedura cu scopul de a manipula cititorii. Cu siguranţă, verticalitatea Vicarului Patriarhal Ciprian Câmpineanul nu corespunde profilului funcţionarilor bisericeşti de la Buzău, care s-ar simţi mai în largul lor cu PS Ambrozie. Pentru o echilibrată informare a cititorilor noştri şi din respect pentru creştinii care ne citesc cu fidelitate, trebuie spus că PS Ambrozie este aşa cum arată în fotografiile oficiale: iubitor de mărire şi putere. De 7 ani, de când conduce nou înfiinţata Episcopie a Giurgiului, a creat imaginea unui om al Bisericii pentru care Cuvântul lui Dumnezeu este un paravan pentru a obţine puterea, iar „Jurnal Giurgiuvean” (http://www.jurnalgiurgiuvean.ro) abundă cu materiale din care aflăm cum au fost scoşi preoţii cu forţa din parohii, unele au fost transformate în Schituri pentru că erau bogate, stareţii obligaţi să transfere sume de bani la Episcopie apoi trimişi pe drumuri şi alte asemenea care ne amintesc de nenorocirile care se întâmplă de ani buni în Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. (Valentin MUSCĂ)

Patriarhul Daniel a trasat deja sarcini viitorului Arhiepiscop

În deschiderea şedinţei consultative de ieri, Patriarhul Daniel a declarat legat de alegerea unui nou Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei. „Este nevoie de un om corect în administrarea patrimoniului moştenit, un om cinstit în organizarea centrului eparhial şi a vieţii din toată eparhia, dar şi un om de cultură care poate duce flacăra culturii ortodoxe româneşti din zonă mai departe şi să o evidenţieze în ţară şi daca e posibil şi în afara ţării. Noul Arhipăstor trebuie să păstreze moştenirea primită şi dacă e posibil să o completeze. Trebuie să păstreze, nu să diminueze patrimoniul material, cultural şi spiritual al Eparhiei. În situaţia economică financiară a României de astăzi însăşi menţinerea tuturor instituţiilor create şi organizate este o sarcină nu prea uşoară, deoarece sunt instituţii şi programe începute, mai ales programe sociale care trebuie continuate. Biserica având o lucrare cu valoare de simbol trebuie să aducă speranţă prin lucrările sale. Nu are voie să lucreze în aşa fel încât să se constate eşecul. Deci, odată un lucru început, cum ar fi îngrijirea bolnavilor, ajutorarea săracilor şi multe alte activităţi care au adus speranţă şi bucurie, ele trebuie continuate. Nu se pot întrerupe în mod arbitrar sau prin simplul fapt că nu mai avem mijloace de susţinere, ci trebuie căutate noi mijloace de susţinere pentru activităţile începute”, a declarat Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române, potrivit agenţiei de ştiri a Patriarhiei, www.basilica.ro. Sinodul Mitropolitan a stabilit şi priorităţile ce trebuie avute în vedere în cadrul Eparhiei Buzăului şi Vrancei: „Din punct de vedere al nevoilor pastorale, misionare, social-filantropice şi culturale este încă de lucru. Nimeni nu poate să spună că dacă vine un nou Arhipăstor nu prea mai are de lucru. Cine este harnic şi râvnitor găseşte totdeauna noi câmpuri de activitate. O atenţie deosebită trebuie acordată copiilor şi tinerilor. Avem de continuat această lucrare cu tinerii pentru că secularizarea este cel mai mare duşman al credinţei astăzi. Nu atât ateismul militant este problema, ci nihilismul sau indiferenţa religioasă sau spirituală, delăsarea duhovnicească, care se vede adesea în occident prin catedrale goale, candele stinse şi suflete pustii”, a arătat Patriarhul României.

www.ziaruldevrancea.ro

- Advertisement -
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.