spot_img
spot_img
2.4 C
Vaslui
24-ian.-2025

Medalie de aur pentru judetul Vaslui la Olimpiada Nationalã de Creativitate Stiintificã

- Advertisement -

BRAVO… Elevii vasluienii au obtinut noi premii, de data aceasta la Olimpiada Nationalã de Creativitate Stiintificã. Gherghel Daria Antonia si Sopu Matei Alexandru (clasa a VI-a) de la Scoala Gimnazialã Elena Cuza Vaslui au câstigat Premiul I si Medalie de Aur pentru proiectul cu tema Fire Fighter, la categoria juniori, sectiunea Tehnologia informatiei. Mereu Robert (clasa a IX-a) de la Liceul Teoretic Emil Racovi Vaslui si Chiritescu Denis (clasa a X-a) de la Liceul Teoretic Mihail Kogãlniceanu Vaslui au obtinut Mentiune si Medalie de Bronz pentru proiectul BeeCluster, categoria seniori, sectiunea Stiinte aplicate – Mereu Robert. Elevii sunt pregãtiti de profesoara Chiritescu Ana Carmen, în cadrul Centrului Judetean de Excelen Vaslui (CJEX). „Felicitãri tuturor elevilor pentru motivatie, perseveren, originalitate! Felicitãri profesorilor pentru implicarea în <laboratorul de creativitate>!”, a transmis Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui.

Olimpiada Nationalã de Creativitate Stiintificã (ONCS), a avut loc în perioada 29 mai – 2 iunie, la Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava. Este o competitie interdisciplinarã ce are la bazã vectorii cercetãrii stiintifice – eruditie, implicare, imaginatie – ale elevilor de gimnaziu si liceu. Olimpiada este organizatã pe douã categorii de vârstã – juniori si seniori – si trei sectiuni – A. stiinte fundamentale, B. stiinte aplicate si C. Tehnologia informatiei. Lotul judetului Vaslui, format din 12 elevi, a fost însotit de profesoara Chiritescu Ana Carmen, de la Colegiul Economic „Anghel Ruginã” Vaslui si profesoara Popica Camelia, de la Liceul Teoretic „Emil Racovitã” Vaslui.

Lista proiectelor stiintifice cu care a participat lotul judetean

Gândirea creativã, criticã si analiticã a echipelor de elevi, participanti la etapa nationalã, s-a materializat în urmãtoarele proiecte stiintifice:

La categoria junior: Sectiunea stiinte fundamentale, proiectul „Studiu privind aplicabilitatea raportului de aur”, elevele Garabet Ariana Maria, clasa a VIII a, la Scoala Gimnazialã „Constantin Parfene” Vaslui si Chiritescu Erika, clasa a VI-a, la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, profesor coordonator Chiritescu Ana Carmen, în cadrul Centrului Judetean de Excelentã Vaslui (CJEX); Sectiunea stiinte aplicate, proiectul „Sistem robotic pentru interventie în cazul situatiilor de urgentã”, elevii Stanciu Matei, clasa a VII-a, la Școala Gimnazialã „Constantin Parfene” Vaslui si Chitic Rares Adrian, clasa a VII-a, la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, profesor coordonator Chiritescu Ana Carmen, în cadrul Centrului Judetean de Excelentã Vaslui (CJEX); Sectiunea Tehnologia Informatiei, proiectul „Fire Fighter”, elevii Gherghel Daria Antonia si Șopu Matei Alexandru, clasa a VI-a, la Școala Gimnazialã „Elena Cuza” Vaslui, profesor coordonator Chiritescu Ana Carmen, în cadrul Centrului Judetean de Excelentã Vaslui (CJEX). La categoria seniori, lotul vasluian a participat cu urmãtoarele proiecte stiintifice: Sectiunea stiinte fundamentale, proiectul „O rutã pentru trei state”, elevii Hututui Lucian si Prisãcaru Iustin Florin, din clasa a VIII-a, la Scoala Gimnazialã „Anastasie Panu” Husi, profesor coordonator Brânzã Veronica; Sectiunea stiinte aplicate, proiectul „Bee Cluster”, elevii Mereutã Robert, clasa a IX a, la Liceul Teoretic „Emil Racovitã” Vaslui si Chiritescu Denis, clasa a X-a, la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, profesor coordonator Chiritescu Ana Carmen, în cadrul Centrului Judetean de Excelentã Vaslui (CJEX); Sectiunea Tehnologia Informatiei, proiectul „Puiu: Eco-clean”, elevii Gospodin Rares Andrei, clasa a IX -a si Pãduraru Natalia Maria, clasa a X-a, la Liceul Teoretic „Emil Racovitã” Vaslui, profesor coordonator Popica Camelia de la Liceul Teoretic „Emil Racovitã” Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Bravo și felicitări copiilor, părinților, profesorilor; o notă bună doamnei Simona, pentru articolele despre elevi. Știința este lumina vieții, religia este specula științei; construirea și modernizarea școlilor, nu a bisericilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.