CONTRASTE… Aleșii locali ai municipiului Huși au votat noile taxe și impozite locale pentru 2025, pe care le-a indexat cu 10,4%, cât este rata inflației, iar majorarea nu putea să nu vizeze și cimitirele. Administratorul acestora, Paul Șapcă, s-a prezentat în plenul Consiliului Local, ca să își susțină proiectul. Administratorul Șapcă le-a explicat consilierilor într-un mod inedit faptul că trebuie mărite taxele la cimitir, susținând că majorarea este, de fapt, necesară pentru… „munca vie”. Expresia, deși originală, i-a făcut să zâmbească pe unii consilieri. Din păcate, aceștia au „uitat” să îl întrebe pe administratorul Șapcă ce se mai întâmplă prin cimitir, față de care localnicii au tot avut unele nemulțumiri.
Administratorul Paul Șapcă a ținut să spună că mărirea taxelor se face doar pentru a putea fi salarizată munca angajaților din cimitir. „Da, vis-a-vis de taxele de concesiune, le păstrăm din 2011, sunt aceleași. Nu s-au mărit taxele de concesiune. Nu s-au mărit decât taxele care presupun munca vie. Având în vedere că anul acesta s-au mărit salariul minim pe economie de două ori…”, a susținut administratorul Paul Șapcă. „Munca vie în cimitir?”, l-a întrerupt, amuzat, un consilier. Responsabilul de la cimitire însă nu s-a pierdut deloc cu firea și, serios, și-a menținut punctul de vedere. „Da, pentru că salariul minim pe economie s-a mărit de două ori în toată România, nu doar la cimitir. Deci, e prin Lege”, a spus Paul Șapcă. Proiectul cu taxele care vor fi percepute pentru diferite activități din cimitir vor fi, așadar, mai mari în 2025, însă, dincolo de acest aspect, interesant a fost faptul că edilii nu au profitat de prezența administratorului de la cimitir, pentru a-i solicita lămuriri despre câteva aspecte serioase, cum ar fi casa mortuară care se tot zidește în cimitir, cu suplimentări consistente de fonduri, și în legătură cu care s-au mai formulat niște critici în plenul Consiliului Local Huși. Niciun consilier nu a vrut să îl întrebe pe administratorul Paul Șapcă despre paza cimitirului, aspect față de care, de asemenea, au mai fost făcute unele comentarii în ședințele CL, pornind tot de la sesizările cetățenilor. „Poate data viitoare îl întrebăm”, a spus unul dintre consilieri. Oricum, Sergiu Boeru, care la cea mai recentă întrunire a fost președinte de ședință, a opinat că ar fi bine ca, pe viitor, de fiecare dată când sunt proiecte de hotărâre care vizează instituții din subordinea Primăriei, reprezentanții acestora să fie prezenți la ședințele de Consiliu Local, ca să poată da explicații și argumente consilierilor. Rămâne de văzut dacă în 2025 se va ține seama de o asemenea idee sau nu.
Mă cac in gura lui și a popilor flamanzi. Cu o căruță de lemne, am rezolvat problema. Arzi , de nu mai rămâne nimic din tine. Pai am ajuns să plătim și locul de veci. Sa mai sugă pula. In alte tari , popii au luat muie, toți merg la crematoriu. Muie 😡😡🖕
Din clanul d.nei Liliana Catargiu, mai are putin si aduce tot neamul la primarie. O sa ajunga primarul sa se consulte cu familia Catargiu pentru a lua o hotarare daca o sa fie aprobata de ,,catargii”. Paul Sapca un om fara valoare, infumurat sibun la nimic, adus la primarie tot de Liliana Catargiu. Dupa Ciupilan neamul ,,catargiilor” cu catel cu purcel se vor cara la primarie unul pe altul si familia-i mare!
un spagar care face trafic cu locuri de veci! dumnezeul cimitirului sf toma! mai am un pic de lucru la adunat dovezi si dna-ul il mananca! Sa se teama si lumea buna a husului…