IMPORTANT… Vasluienii care vor sã cumpere cozonaci de Crãciun trebuie sã fie atenti la ce aleg. InfoCons a realizat un studiu pe baza a zece produse din comert si a descoperit cã toate au în compozitie E-uri (aditivi alimentari), unele în numãr foarte mare. Spre exemplu, cozonacul de la Carrefour cu nucã si cacao are 16 E-uri, printre care fosfat de sodiu, guma guar, benzoat de sodiu, acid ascorbic etc. Acesti aditivi alimentari se regãsesc în multe alte produse de pe piatã si nu pun în pericol sãnãtatea, însã, consumându-le în exces, pot provoca probleme metabolice. Info Confs a analizat, în total, zece produse, de la urmãtorii producãtori/distribuitori : Carrefour România SA, Lidl Discount SRL, Kaufland Romania SCS, Grande Dolceria SRL, Vel Pitar SA, Grewe SRL, Metro Cash&Carry Romania SRL, Auchan Romania SA, Primo Prod SR, Dobrogea Panificatie SRL si Boromir IND SRL. „Ca urmare a centralizãrii si analizãrii informatiilor ce se regãsesc pe etichetele produselor, au rezultat: din punct de vedere al continutului de nucã si cacao, acesta variazã între 2.20% si 45% din compozitie. Din punctul de vedere al aditivilor alimentari regãsiti în produsele analizate: 100% din produse au în compozitie E-uri (aditivi alimentari)”, a transmis Info Cons. Cele mai putine E-uri le are cozonacul Grewe, care are un singur aditiv alimentar: E322 (lecitine de floarea-soarelui), care are rol de emulgator, stabilizator.