spot_img
spot_img
2.2 C
Vaslui
23-nov.-2024
spot_img
spot_img

VIDEO | Mâna Maicii Domnului, planta care vindecã toate bolile. Este cea mai iubitã floare din lume

- Advertisement -

PLANTA VINDECãTOARE… Mâna Maicii Domnului sau Lonicera Japonica este o plantã cãtãrãtoare denumitã stiintific Caprifoiul. Aceasta are florile de culoare albã la început, iar dupã câteva zile acestea îsi schimbã culoarea în galben. Parfumul plantei este unul foarter puternic, dulceag si transformã aceastã minunatã plantã în una de nelipsit din grãdinile gospodinelor. Însã putini stiu cã Caprifoiul sau Mâna Maicii Domnului este o floare de grãdinã cu proprietãti antiinflamatoare incredibile si se foloseste în tratarea multor afectiuni, cum ar fi:durerilor în gât, conjunctivitã, inflamatiile pielii sau ale tractului urinar. Aceastã plantã miraculoasã mai vindecã si alte boli, iar consumul ei previne cancerul de sân. Pe partea de amenãjãri ale curtilor, aceasta este idealã pentru a îmbrãca gardurile din plasã, pergolele, zidurile sau orice alte structuri.

Lonicera Japonica (Iasomie japonezã), cunoscutã si sub numele de Caprifoi sau Mâna Maicii Domnului, este o plantã cãtãrãtoare care adaugã un farmec deosebit în grãdinã. Este cunoscutã pentru abilitatea sa de a se cãtãra, ceea ce o face idealã pentru a îmbrãca gardurile din plasã, pergolele, zidurile sau orice alte structuri. Aceastã capacitate de cãtãrare o face o alegere excelentã pentru a forma un gard viu. Una dintre caracteristicile remarcabile ale acesteia este inflorescenta sa abundentã si parfumatã. La început, are florile de culoare albã, iar dupã câteva zile acestea îsi schimbã culoarea în galben. Planta înfloreste toatã vara si emanã un parfum puternic si plãcut, adãugând o notã de prospetime si aromã în grãdinã. Este foarte rezistentã la ger. Frunzele de un verde închis ale plantei rãmân persistente peste iarnã, ceea ce înseamnã cã grãdina ta poate sã pãstreze o notã de viatã chiar si în sezonul rece. Lonicera Japonica este versatilã si poate fi folositã în diverse moduri. În afarã de a forma un gard viu, poate fi utilizatã pentru a crea o umbrelã naturalã într-o pergolã sau pentru a acoperi un zid inestetic. Aceastã plantã este în general rezistentã si usor de întretinut. Cu putinã grijã si îngrijire regulatã, poate sã prospere si sã aducã un plus de frumusete în grãdina ta. În 5-10 ani poate ajunge la opt metri înãltime si 1,5 metri anvergurã. Caprifoiul este o plantã destul de viguroasã, însã, uneori, poate fi atacatã de afide, tripsi si fãinare.

Cum se înmulteste Mâna Maicii Domnului

Planta se înmulteste prin mai multe metode. Una dintre ele este marcotajul: se îngroapã superficial ramurile care ating pãmântul, dupã ce se îndepãrteazã frunzele din zona ce urmeazã a fi îngropatã. Pânã toamna vor apãrea rãdãcini. O altã metodã prin care se poate înmulti, este prin butasi verzi si anume: se fac butasi de 4-5 ochiuri care urmeazã sã fie plantati, mai apoi, într-un substrat aerisit si pãstrat umed în permanentã. Se îndepãrteazã florile si se lasã doar o frunzã în capãtul superior. Sau, se mai poate înmulti prin butasi semnilemnificati: la fel, butasi lungi de 4-5 ochiuri, dupã încheierea înfloririi oferindu-le acelasi tratament ca butasilor verzi.

De ce se mai numeste Caprifoiul, Mâna Maicii Domnului

Caprifoiul înfloreste cu adevãrat fabulos doar dacã este tãiat corespunzãtor primãvara. Astfel, se vor îndepãrta uscãturile si ramurile bolnave. Se vor separa lãstarii principali, se vor descâlci, ordona si se vor lega. Ramurile laterale de pe lãstarii principali se vor scurta la trei sau patru ochiuri. Aceastã operatiune asigurã o înflorire mai compactã, iar tufa va avea un aspect mai „rotund”. Curãtarea (tunderea) se va face doar primãvara, putând, astfel, sã alegem doar ramurile care au trecut iarna neafectate de ger. Traditia popularã vorbeste adesea despre plante tãmâduitoare, iar una dintre cele mai cunoscute, cu efecte uimitoare, este Mâna Maicii Domnului. Se spune cã aceastã floare medicinalã vindecã atât boli trupesti, cât si boli sufletesti. Floarea de Caprifoi, sau Mâna Maicii Domnului apare în scrierile crestine si se spune cã a avut un rol extrem de important. Legenda spune cã Maica Domnului cu micul Iisus în brate a cãutat adãpost la mai multe plante ca sã scape de soldatii lui Irod când acestia o hãrtuiau. Singura plantã care a primit-o, oferindu-i adãpost, a fost caprifoiul. La plecare, Maica Domnului a binecuvântat-o, menind-o sã aibã puteri vindecãtoare: „De azi înainte si pânã în eternitate, tu vei fi floarea preferatã a oamenilor. Îti dau puterea sã vindeci pe om de toate bolile si sã-l salvezi de la moarte asa cum ai fãcut tu pentru mine”.

Mâna Maicii Domnului ajutã la tratarea mai multor boli. Modalitãti de preparare a solutiilor din aceste plante

PLANTÃ TÃMÃDUITOARE…Mirosul florilor acestei plante-minune ajutã organismul sã se relaxeze si îndeamnã la meditatie. Din acest motiv ea este folositã în cadrul sesiunilor de aromaterapie. Majoritatea oamenilor spun despre Mâna Maicii Domnului cã este o plantã decorativã, însã chinezii au descoperit cã are si proprietãti curative. Caprifoiul a început sã fie folosit ca tratament pentru anumite afectiuni în China. Initial, el era utilizat pentru tratarea durerilor în gât, pentru conjunctivitã, pentru inflamatiile pielii sau ale tractului urinar. Ulterior, s-a descoperit cã florile acestei plante au proprietãti antiinflamatorii, asa cã a început sã fie folositã si în tratarea durerilor de cap sau în cazul afectiunilor din sfera ORL. Pe lângã toate beneficiile prezentate, Mâna Maicii Domnului poate preveni aparitia unor boli grave, cum ar fi cancerul de sân. Cercetãtorii au descoperit cã ea poate diminua inflatiile mamare, aplicându-se peste acestea cataplasme cu infuzie de caprifoi. Planta-minune asiaticã are multe proprietãti benefice si ne ajutã sã scãpãm de rãcealã. Infuzia din aceastã plantã poate fi consumatã pentru a întãri sistemul imunitar, ferindu-ne de infectii virale. Ea poate trata si simptomele rãcelii, cum ar fi tusea, febra sau durerile în gât. Consumând un astfel de ceai poti scãpa si de afectiuni intime, cum ar fi cistita. Mâna Maicii Domnului este consideratã si un remediu natural pentru afectiunile intestinale. Aceastã plantã ajutã la eliminarea toxinelor, putând lupta cu germeni precum Salmonella sau alte probleme de naturã intestinalã. Uleiul extras din aceastã plantã-minune este folosit în industria cosmeticã. Substantele din caprifoi luptã împotriva îmbãtrânirii premature. Cremele care contin aceastã plantã contribuie si la redarea luminozitãtii si a prospetimii tenului.

Modalitãti de a prepara florile de Mâna Maicii Domnului

PROCEDURI…Mâna Maicii Domnului este folositã pentru tratarea celor mai multe afectiuni sub formã de infuzie. Aceste ceaiuri au efecte diuretice, laxative, calmante, expectorante, antimicrobiene si antispasmodice. Beneficiile se datoreazã substantelor care se regãsesc în florile de caprifoi. Printre aceste substante se numãrã si quercitina, magneziul, calciul, potasiul, uleiuri esentiale sau vitamina C. Infuzia de caprifoi se preparã din bobocii florilor. O ceascã de boboci se pune într-un litru de apã clocotitã si se lasã la infuzat pentru aproximativ 10 minute. Se consumã cel mult trei cãni pe zi din acest ceai. Infuzia nu este recomandatã persoanelor care suferã de boli de stomac, femeilor însãrcinate si celor care alãpteazã. Florile de Mâna Maicii Domnului pot fi si macerate în miere. Se culeg suficiente flori pentru a umple un borcan, peste care se adaugã miere de albine. Borcanele se pun la loc întunecat si rãcoros pentru câteva sãptãmâni sau chiar luni. Înainte de a fi consumate, ele se strecoarã. Florile macerate pot fi folosite în tratarea diverselor afectiuni, ca simplu aliment sau mãsti

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.