spot_img
spot_img
-0.3 C
Vaslui
22-nov.-2024
spot_img
spot_img

Mama unui licean a cerut retragerea acestuia de la cursuri, pe motiv că fiului „nu îi mai place școala”

- Advertisement -
SUB-EDUCAȚIE… Uluitor este faptul că părinții nu depun deloc eforturi să convingă copilul că școala este fundamentul viitorului lui, să ai studiile finalizate, să închei un capitol educativ așa cum trebuie”, a spus profesoara Cătălina Dacu, directorul Liceului Tehnologic „Ioan Corivan” Huși

ALARMANT… O mamă a unui elev de clasa a IX-a de la un liceu din Huși s-a prezentat în aceste zile la conducerea unității de învățământ, unde a cerut, nici mai mult, nici mai puțin decât retragerea dosarului, pe motiv că „fiul ei nu mai vrea să vină la școală”. Dacă altădată, când un elev fără minte nu mai avea chef de cursuri și de educație, cadrele didactice anunțau imediat părinții, care corectau situația, ce e de făcut în cazul în care părintele însuși vine cu propunerea ca odrasla să lege școala de gard?! Situația s-a petrecut la Liceul Tehnologic „Ioan Corivan”, unde conducerea școlii, după ce a încercat să convingă respectiva mamă, de toate avantajele instruirii școlare pentru un copil care vrea să facă ceva bun cu viața lui, a recomandat și mamei și fiului o ședință cu psihologul, care poate, cu mai multă abilitate, va putea să îi întoarcă din drum. Problema este că sunt tot mai multe asemenea cazuri de elevi care vor să abandoneze școala, iar ceea ce este alarmant vizează faptul că, de multe ori, părinții… nu au nimic împotrivă.

Conducerea școlii a rămas uimită în fața cerinței mamei în cauză, solicitată să motiveze pentru ce vrea să îl retragă de la cursuri pe elevul de clasa a IX-a, cu nonșalanță, a răspuns că fiul ei „nu mai vrea să vină la școală”. Cât de mult pot face profesorii, când au în față asemenea părinți, care nu pricep rostul și rolul școlii în formarea unui copil, e greu de spus, însă este nevoie de multă putere de convingere. „Unii sunt tentați să abandoneze. Da, chiar acum a venit o mamă la școală, dorind să retragă dosarul fiului dânsei, pentru că copilul nu mai vrea să vină la școală. Băiatul este în clasa a IX-a. Am încercat să lămurim acest lucru, să o convingem nu e bine. Avem psiholog al școlii, am recomandat o ședință împreună cu mama și elevul la psiholog. Eu sper să îl atragem la școală și să îl ținem până la finalizarea anilor de liceu. Au mai fost asemenea cazuri, din păcate. Și în multe asemenea situații, uluitor este faptul că părinții nu depun deloc eforturi să convingă copilul că școala este fundamentul viitorului lui, să ai studiile finalizate, să închei un capitol educativ așa cum trebuie”, a spus profesoara Cătălina Dacu, directorul Liceului Tehnologic „Ioan Corivan” Huși.

Copiii de la Liceul „Ioan Corivan”, care vin să învețe o meserie, pot primi pe lună și câte 1.000 de lei, prin bursele cuvenite

„Pe profilul de studii profesional, fiecare copil primește bursă. Și în afară de această bursă tehnologică poate primi bursă socială și chiar bursă de merit. Un copil care le primește pe toate trei are peste 1.000 lei pe lună, plus că naveta este gratuită. Deci, sunt niște avantaje pe care nu ar trebuie să le rateze niciun elev, care vrea să vină să învețe o meserie. Fiecare are drumul lui în viață, dar e ideal ca drumul școlii să nu îl părăsească nimeni până ce nu finalizează o formă de învățământ. Asta le spun mereu copiilor noștri. Și părinții ar trebui să știe primii asta”, a spus profesoara Cătălina Dacu, directorul Liceului Tehnologic „Ioan Corivan” din municipiul Huși.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

18 COMENTARII

  1. Că să nu mai fie abandon școlar școala trebuie sa se schimbe. De ce sa mergi la școală? Că să înveți lucruri fără rost care nu te ajuta cu nimic în viața și să devii sclavul unuia fara școală? Că cam asta face școală în prezent în România.

  2. Da, cunoaștem cazurile …azi nu îi mai place școala,mâine nu îi va place munca,părinții le țin palma și uite așa odraslele vor ajunge oameni ai străzii,că nu se gândesc cât vor mai fi ținuți în spate de către cei dragi.Statul în schimb,da in continuare ajutoare pt cazurile sociale și nu investește în educație așa de eficient,cum ar trebuie…E haos…Dar la alegeri e nevoie de asta …

  3. Nu cred că este o pierdere prea mare. Trebuie sa fie și oameni care dau cu lopata. Școala, din Romania, nu-ți garanteaza neapărat un viitor mai bun!

  4. Ia faceți o ancheta mai amănunțită, sa vedeți cati copii abandonează școala din cauza profesorilor INDOBITOCITI DE RĂUTATEA,….și cati oare sunt apți psihologic???Unii au un vocabular tepos cu noi părinții dar cu copiii??Parca școală e a lor și sunt pe moșia lor ,copiii fiind nevoiți sa fie doar cum vor ei traumatizant prin note mici…Liceul ,,Mihai Eminescu „Barlad

  5. Sistemul de învățământ românesc este cel mai mare eșec din toată istoria omenirii! Din păcate sistemul românesc de învățământ îi descurajează pe tineri, astfel că ei renunță . Sistemul de învățământ românesc încă se bazează pe rigiditate excesivă și mentalități comuniste de doi bani . Dacă sistemul de învățământ românesc nu se reformează după modelul occidental există riscul ca în următorii ani nici să nu mai existe prea mulți elevi în sistemul de învățământ. Oricum mulți preferă să învețe într-o țară occidentală, deoarece acolo sunt respectați și sunt motivați, iar în România nu are ce să te motiveze, întrucât toate domeniile sunt praf și ești descurajat din start. Tinerii trebuiesc înțeleși așa cum și pe adulți îi înțeleg cineva la un moment dat. Cu un așa sistem de învățământ prostesc chiar că nu îți vine să mai depui vreun efort. Înțeleg acest fapt.

  6. Da,unii copii sunt traumatizati și anxioși când au ore la o anumita disciplină. Sunt profesori dictatori care cică ii învață prin pedeapsa cu nota mica…nu cred ca e o soluție sa faci copilul sa vina la ore cu scârbă. Plus ca mai sunt și profesori care încalcă regulamentul lor și nu sunt sancționați,se baga problemele lor de comportament vis a vis de elev ,sub preș…asta e sistemul de învățământ de la Liceul Teoretic,,Mihai Eminescu”Barlad…O MIZERIE…SUNT SCARBITA EU CA MAMA DAR UN COPIL???

    • Nu exista profesori dictatori, 3xista wlevi inadaptati social din cauza unor părinți creștini. Am avut în școală mulți dobitoci care ii vad cum și ce comentează. Niște oligofreni

  7. La ce sistem s-a creat eu ii cred, practic la ce le folosește, unde sa se duca? oricine poate vedea ca acum școala nu mai contează, majoritatea intra cu pile, neamuri etc, sunt doar doua categorii care mai sunt motivate sa învețe, cei care sunt asigurați cu posturi de pile si neamuri (unde chiar si aia învață de bambilici cu șpăgi si atenții doar sa treacă ca oricum sunt asigurați) singurii care învață este segmentul care are din start direcția in viată, plecat afara, caci aia vor sa reușească undeva dar clar nu aici, aici nu au loc

  8. Este adevărat!Tot mai mulți parintii vin cu acest motiv sa își retragă copiii de la svoala..Noi, cei din sistem cunoaștem foarte bine situația.Cu toate ca s-au introdus multimi de tipuri de burse…bursisoare , transport gratuit etc..nimic nu îi mai motivează.Si este de înțeles…Scoala nu mai este ce a fost odată, părinții nu mai pot face nimic ptr ca sunt amenințați cu ” protecția copilului”…Iar profesorii…cu toate grevele , măririle de salarii, vacante..punți etc..nu mai sunt interesați de copii ci doar de propriul buzunar…dirigentia se plateste și atât, putini sunt cei care ajung la sufletul copiilor..Vai ce.oroare..se retrag copiii..Hei trezirea!!!Realitatea e mult mai rea decât vrea sa se creadă..

  9. Ies la iveala mizeriile făcute de rapan….lingaul lui Radoi…care ii învață pe Obreja, pe Olariu cum sa I hartuiasca pe băieți….un gunoi….toți băieții știu jegule…nu te mai da sfânt….

  10. Asa l a retras și pe boul de rapan si dupa inaltele studii de zootehnie in Moldova e mare sef….cel mai prost de la interventii….mizeria de om care din umbra a făcut rău tuturor polițiștilor locali…el a instigat…jeg infect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.