spot_img
spot_img
5.2 C
Vaslui
29-nov.-2024
spot_img
spot_img

Magistrații Curții de Apel Iași au contactat avocați din oficiu pentru inculpații din „Dosarul Munteanu”, pentru a evita tergiversarea apărătorilor aleși și prescripția faptelor!

- Advertisement -
ÎN AȘTEPTARE… Inculpații din dosarul Munteanu vor afla pedepsele până la vacanța judecătorească! (foto: Iulian Munteanu)

PREZICERI… Apropierea termenului de prescriere a faptelor în dosarul fostului comisar Munteanu face ca judecata să se facă pe repede înainte. Mai mult, pentru a fi siguri că dosarul nu se va lovi de strategia apărătorilor de a lipsi de la termene, din diverse motive, pentru a obține amânări, magistrații Curții de Apel Iași și-au luat măsuri de prevedere. Astfel, pe lângă înștiințarea avocaților care și-au susținut clienții în primă instanță, judecătorii ieșeni au cerut Baroului de Avocați Iași apărători din oficiu pentru fiecare inculpat, în condițiile în care primul termen de prescripție a faptelor ar fi sfârșitul lunii aprilie. Singurul care nu poate beneficia de acest lucru este Iulian Munteanu, în condițiile în care unele dintre faptele de care este acuzat se vor prescrie abia în 2025. Astfel, la începutul lunii aprilie, inculpații din dosar vor da piept cu magistrații Curții de Apel Iași. Chiar dacă, spun aceleași surse judiciare, prima ședință poate fi amânată din diverse motive, dosarul se va judeca pe repede înainte pentru a nu interveni prescripția faptelor. Cu alte cuvinte, pentru cei doi inculpați în primă instanță, dar și pentru ceilalți, urmează o perioadă tulbure ca, la finalul acesteia, magistrații Curții de Apel Iași să-și spună ultimul cuvânt în dosar.

Apropierea termenelor de prescriere a faptelor în dosarul Munteanu dă fiori reci magistraților Curții de Apel Iași, cei care vor avea ultimul cuvânt de spus în acest dosar de corupție. Pentru a fi siguri că inculpații își vor primi pedepsele, judecătorii ieșeni și-au luat măsuri de prevedere astfel că, pe lângă apărătorii aleși, aceștia au la dispoziție și apărători din oficiu. “S-au asigurat că avocații nu vor putea cere termene suplimentare pentru lipsa apărătorului din sala de judecată. Dacă un apărător ales ar lipsi, atunci judecătorii au la dispoziție apărătorii din oficiu. Este posibil ca un singur termen, mai exact primul, să poată fi amânat în condițiile în care s-ar putea cere pregătirea apărării, dar și lucrul acesta ridică semne de întrebare. Avocații au la dispoziție dosarul în format electronic și îl pot cere încă de pe acum pentru a avea timp să-l studieze și să pregătească apărarea. A fost făcut apel inclusiv de către procurori, nemuilțumiți, cel mai probabil, de achitarea unora dintre inculpați. Prescrierea faptelor ar putea reprezenta o lovitură de imagine pe care nu și-o doresc, astfel că ne putem aștepta la o pronunțare până la vacanța judecătorească”, spun surse judiciare. Reamintim faptul că a sfârșitul lunii ianuarie, Tribunalul Vaslui dă sentința într-unul dintre cele mai răsunătoare dosare de corupție care au zguduit din temelii poliția vasluiană. Astfel, pe 30 ianuarie, atât polițiștii acuzați de fapte de corupție dar și o serie de oameni de afaceri din Vaslui au aflat că sunt condamnați la închisoare cu executare sau cu suspendare și obligați la plata cheltuielilor de judecată. Chiar dacă vasluienii nu au fost de acord cu faptele comise de inculpați, mulți au considerat că pedepsele sunt mari și aspre, ținând cont de faptul că Iulian Munteanu a primit 9 ani de detenție sau că unii dintre subalternii săi, aflați încă în serviciu, au aflat că nu mai pot continua cariera de polițist. Nu doar unii dintre vasluieni sau inculpații nu au fost mulțumiți de pedepse, ci și procurorii anticorupție. Cele două părți s-au adresat Curții de Apel Iași cu contestații, iar instanța ieșeană a stabilit deja primul termen de judecată, pentru începutul lunii aprilie. «Nu cunosc motivele procurorilor pentru apel dar, cel mai probabil, achitarea a doi dintre inculpați, mai ales a polițistului Mihai Năstasă, poate reprezenta un motiv plauzibil. În plus, a fost stabilit destul de repede termen de judecată. Primul termen fusese stabilit pe 17 aprilie, ca mai apoi instanța să revină pentru un nou termen, pe 4 aprilie. Acest lucru poate indica faptul că judecarea apelului nu se va prelungi. Din contra, pentru a evita prescrierea faptelor, este posibil ca dosarul să se finalizeze înainte de acel termen”, spun surse judiciare.

- Advertisement -
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Cea mai mare rușine a poliției din județului Vaslui de când a fost înființată. Se întoarce în mormânt conu Enache dacă aude în ce hal a ajuns IPJ Vaslui. Când din prostie si aroganta Vizitiu a împuscat mortal un sofer care nu merita, oricat ar fi încalcat legislatia rutieră, un clasic în viață spunea:,,este vinovat cel care i-a dat voie sa poarte arma” Si in aceasta speta, acelasi clasic in viață a mai spus: sunt vinovati cei care l-au pus pe Munteanu in funcțiea de sef circulatie, respectiv Carp, Robu, Fînaru, Popa Catalin, Virlan, Galescu si Ripă zis Cleo. Toti binemersi au pensii speciale de peste 2000 de euro pe lună si multi colegi se intreaba: pentru ce au pensii asa de mari ? Altii raspund: pentru ca au fost sefi, au avut salarii f f mari si trebuiau sa vegheze ca asubalternii sa nu faca prostii. Si cand colo ce sa vezi: doar Munteanu, Carp si Virlan vor merge la puscarie. Restul ii doare la cascheta. Se bronzeaza prin Dubai, iar noi talpasii trebuie sa fim bataia de joc a soferilor pentru ca acesti mari sefi super profesionisti nu si-au facut treaba pentru banii care au fost platit. Acum ar trebui ca judecatorii Curtii de Apel sa analizeze toate probele acestei mari rusini a POLITIEI si sa dispuna ca si Robu, Finaru, Popa Catalin, Galescu si Rîpă sa nu mai primeasca pensie speciala pentru ca au fost sefi. Sa li se calculeze pensia din nou si sa le scada cu suma pentru funcțiile avute. Sa se invete minte ca macar de acum inainte si sefii sa-si faca treaba pentru care sunt platiti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.