spot_img
spot_img
0.3 C
Vaslui
14-ian.-2025

Liceul „Stefan Procopiu”, în plinã campanie „Meseria face diferenta”

- Advertisement -

ÎNVÃTÃMÂNT… Liceul „Stefan Procopiu” Vaslui se aflã în plinã campanie de promovare a învãtãmântului profesional, tehnic si profesional dual în rândul viitorilor absolventi de scoalã gimnazialã. În ultimele douã sãptãmâni, elevii de clasa a VIII-a de la Scoala „Vasile Alecsandri” si cei de la Scoala „Stefan cel Mare” au fost în vizitã la Liceul „Stefan Procopiu”, acolo unde au fãcut cunostintã cu atelierele si laboratoarele scolii si au participat la activitãti practice. Elevii, pãrintii si profesorii diriginti au fost informati despre reteaua învãtãmântului profesional si tehnic, despre cum pot elevii sã opteze pentru o rutã de învãtãmânt profesional si tehnic, oportunitãtile si beneficiile pe care le au elevii care opteazã pentru a învãta o meserie.

De asemenea, elevii de clasa a VIII-a din Puscasi au avut parte de o vizitã de prezentare a meseriilor la agentii economici SC „Confectii Vaslui” SA, SC „Motor Grup” SA si „Delgaz Grid” SA Sucursala Vaslui. În cadrul vizitei, fiecare agent economic a prezentat baza tehnico-materialã, procesul de productie/ lucrãri de mentenantã, oportunitãtile oferite de meseriile specifice domeniilor de pregãtire profesionalã: Industrie textilã si pielãrie, Mecanicã, Electric, Electronicã automatizãri. Liceul „Stefan Procopiu” Vaslui organizeazã învãtãmânt de stat cu duratã de trei ani, pentru anul scolar 2020-2021 pentru urmãtoarele calificãri profesionale: mecanic autor (56 locuri), tinichigiu vopsitor auto (28 locuri), electrician exploatare de joasã tensiune (14 locuri), electrician aparate si echipamente electrice si energetice (14 locuri), electronist aparate si echipamente (28 locuri) si confectioner produse textile (928 locuri).

Campania „Meseria face diferenta!” se va încheia pe 11 martie, de Ziua Nationalã a Meseriilor

Campania „Meseria face diferenta!” este dedicatã Zilei Nationale a Meseriilor (11 martie) si are drept scop prezentarea celor mai relevante meserii în care se pot forma absolventii de clasa a VIII-a, dar si avantajele pe care le oferã învãtãmântul profesional si profesional dual. „Educatia si formarea profesionalã au un rol fundamental în crearea si dezvoltarea unei societãti bazate pe competente. Nu putem fi nepãsãtori la evolutia tehnologicã din ultimii ani, deci trebuie sã devenim proactivi, sã luãm decizii bine fundamentate pentru ca elevii nostri de gimnaziu sã-si poatã continua studiile urmând un traseu educational corect”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educatiei si Cercetãrii. Reaminitim cã învãtãmântul dual a fost introdus începând cu anul scolar 2017-2018, an în care s-a înregistrat un numãr de 2.268 elevi în prima promotie pentru aceastã formã de organizare a învãtãmântului profesional. Datoritã eforturilor comune ale tuturor celor implicati, sprijiniti de Ministerul Educatiei si Centrul National de Dezvoltare a Învãtãmântului Profesional si Tehnic, numãrul elevilor din învãtãmântul dual a crescut, ajungând în anul scolar 2019-2020 la 12.908 elevi, aproape dublu fatã de anul scolar precedent.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.