spot_img
12.8 C
Vaslui
08-oct.-2024
spot_img

Liceanul de 17 ani și studenta la UMF, acuzați de producerea accidentului tragic de la Pădureni, au fost trimiși în judecată

- Advertisement -

URMĂRI… Procurorii i-au trimis în judecată pe cei doi tineri din Huși, găsiți vinovați de producerea accidentului teribil petrecut la Pădureni, în luna martie a acestui an. Este vorba despre liceanul Cosmin Mistreanu, băiatul de numai 17 ani, care se afla la volan în momentul accidentului, și studenta la UMF. Ioana Bârlădeanu, prietena care i-a încredințat autoturismul său, deși cunoaștea că băiatul nu avea permis auto. Judecătorul de Drepturi și Libertăți a constatat deja legalitatea probelor administrate în dosar, dispunând începerea judecății. Procesul va fi unul foarte dificil, cu o anumită încărcătură emoțională, întrucât în accident au fost implicați cinci tineri cu vârste între 17 și 21 de ani (două fete și trei băieți), cu toții colegi și prieteni, care se întorceau de la un majorat. O clipă de teribilism a “șoferului” de 17 ani a fost cât pe ce să îi coste viața pe toți. Mașina, puternic accelerată, s-a izbit de un cap de pod. Doi dintre băieți au fost răniți atât de grav, că nici echipa medicală care a ajuns la fața locului nu a crezut în șansa lor de a supraviețui. Unul dintre ei era lovit grav la cap, iar altul era prins între fiarele mașinii, cu un picior făcut carne vie. Ceilalți, între care șoferul de 17 ani, studenta care i-a încredințat mașina, dar și o altă fată, au scăpat cu traumatisme care nu le-a pus viața în pericol. Urmările accidentului au fost dificile pentru toți, dar în primul rând pentru cei doi băieți răniți grav, Ali Adam, un licean de la “Cuza Vodă” Huși, și Andrei Petcu, student la “Automatică și Calculatoare”, precum și pentru familiile lor, a căror suferință și frică de a nu-și pierde copiii nu ar putea fi redată niciodată în cuvinte. Practic, la cum arăta mașina după impactul violent, doar o minune a făcut ca toți cinci să scape cu viață. Miracolul a mers și mai departe și, după spitalizări, intervenții chirurgicale și multe rugăciuni din partea celor dragi, atât Ali, cât și Andrei au reușit să treacă prin tot greul, cu mult curaj. E adevărat că lui Andrei Petcu i-a fost amputat un picior, punându-i-se proteză, însă toată lupta sa pentru a depăși acest moment greu și a reveni la o viață normală, a fost transformată de mulți tineri din Huși într-un exemplu de viață.

Orice s-ar spune, faptul că toți cei cinci tineri din autoturismul implicat în accident au scăpat cu viață este cel mai important aspect al unei tragedii care nu va fi uitată curând. Acum, faptul că s-a descoperit în cursul anchetei că la volan se afla un minor de 17 ani, care nu avea permis auto, ci doar primise acceptul prietenei sale, majoră, de a conduce mașina, a făcut ca cercetările polițiștilor și procurorilor să ia o altă întorsătură, iar Cosmin Mistreanu și Ioana Bârlădeanu să ajungă să fie inculpați. Nu puțini au fost cei care au înțeles și situația lor, având în vedere teribilismul și, uneori, inconștiența vârstei, care pot duce la asemenea probleme cu urmări grave, însă legea e lege. Ambii au fost trimiși în judecată pentru conducerea unui vehicul fără a avea dreptul legal, iar prietena sa, pentru încredințarea, deși cunoștea vârsta și faptul că băiatul nu deținea permis de conducere. “Doamne ajută și mă rog de atunci pe la orice biserică trec, pentru faptul că Dumnezeu i-a lăsat pe toți cu viață. Nimic nu îmi trebuie altceva. Ferească Dumnezeu să trăiești fie și o secundă cu frica de a nu îți putea salva copilul. După ce treci printr-un asemenea moment, vă spun eu că nu îți mai trebuie nimic, nu te mai interesează nimic, ci doar îi mulțumești lui Dumnezeu că îți trăiește copilul, că îl poți strânge în brațe, atât. Nu mai vreau să aud de niciun proces, de nicio judecată, nimic”, a spus unul dintre părinți. Drept dovadă, în proces, niciunul dintre tinerii răniți în accident sau reprezentanții legali, nu figurează ca fiind constituit ca parte civilă.

Andrei Petcu, exemplul că lupta pentru viață trebuie dusă și cîștigată, orice ar fi

Povestea lui Andrei Petcu a fost poate cea mai grea, dar și cea care a făcut din tragedia de la Pădureni o adevărată lecție de viață. El a rămas cu piciorul strivit între fiarele contorsionate ale mașinii și viața sa a fost salvată printr-o adevărată minune. Medicii au luptat și ei pentru ca tânărul student la “Automatică și Calculatoare” să fie salvat, chiar dacă pentru asta au făcut mai multe operații dificile și, în final, au decis amputarea unui picior. Faptul că exista perspectiva unei proteze, aducea multă speranță. Când a avut nevoie de sânge, au fost foarte mulți prieteni, colegi, profesori și chiar oameni necunoscuți care au mers să doneze și au făcut-o cu multă empatie și cu înțelegere față de nevoia de solidaritate într-un moment greu. Acum, apropiații lui Andrei Petcu spun că el are o proteză cu care a revenit la o viață aproape normală. “Dacă el a reușit să își revină și să fie pozitiv și să zâmbească, să își continue studiile, eu cred că e dovada că nicio altă problemă a vieții nu poate fi de nerezolvat. Eu îl iau mereu de exemplu pe el, când mi se pare ceva greu. Am donat sânge și cu alți prieteni pentru el și sunt mândru de asta, că nu s-a lăsat. Familia lui a fost foarte importantă, prietenii care au fost acolo și i-au dat curaj”, a spus unul dintre polițiștii de frontieră care au donat sânge atunci când Andrei Petcu a traversat cele mai grele momente.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Felicitari medicilor de la spitalul judetean vaslui un colectiv formidabil de medici tineri foarte bine pregatiti cu un manager extraordinar care se asigura ca spitalul acela functioneaza si are toate dotarile necesare ca treaba sa mearga bine si oamenii sa fie salvati! Felicitari echipei ATI unde s-a dus greul si echipelor chirurgicale si de ortopedie!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.