spot_img
11.1 C
Vaslui
18-oct.-2024
spot_img

Laboratoare modernizate la Colegiul Agricol din Husi, cu fonduri de la Ministerul Agriculturii

- Advertisement -

REALIZÃRI… Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” Husi reuseste în vremuri destul de dificile sã realizeze modernizarea unor laboratoare esentiale pentru calitatea actului didactic, în aceastã scoalã viticolã de traditie, care împlineste în acest an 113 ani de la înfiintare. Cele trei laboratoare au fost reabilitate, modernizate si dotate cu fonduri de la Ministerul Agriculturii, dar si cu sprijinul Primãriei si al ISJ-ului. „Si cum realizãrile actuale au la bazã munca înaintasilor, au fost invitati profesori fostii directori si directori adjuncti ai scolii, cadre didactice care si-au încheiat activitatea didacticã, dar de la care avem mereu de învãtat”, a spus Mihaela Porosnicu Anitoaie, directorul Colegiului Agricol de la Husi.

„Într-o atmosfera festivã si emotionantã, joi, 27 mai 2021, la Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” din Husi, s-a desfãsurat activitatea de inaugurare a clãdirii în care se aflã laboratoarele de Viticulturã, Pomiculturã si CAD- Mecanicã, unde au participat resprezentanti ai ISJ Vaslui, ai Primãriei Municipiului Husi, fostii directori si fostii directori adjuncti ai scolii, cadre didactice active, personal didactic auxiliar si nedidactic, cadre didactice aflate la pensie si elevi. Înfiintatã la 15 ianuarie 1908, ca Scoala Elementarã de Viticulturã si Dogãrie, într-un loc binecuvântat, înconjurat de dealuri acoperite cu vii, Scoala Viticolã s-a adaptat mai multor transformãri dictate de vremuri si conducãtori: Scoala Secundarã de Viticulturã, Scoalã profesionalã de Maistri Viticoli, Scoalã Medie Tehnicã Viticolã, Liceu Agricol, Liceu agroindustrial, iar din 2003, Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir”, ajunsã astãzi la venerabila vârstã de 113 ani. Pasiunea, dãruirea si profesionalismul cadrelor didactice au fãcut ca scoala sã dobândeascã, de-a lungul timpului, un nume recunoscut în învãtãmântul viticol, prin înfiintarea de noi plantatii de vii, producerea unor soiuri de vinuri recunoscute, (Busuioaca de Bohotin, Zghihara de Husi etc.), dar si prin locul unde s-au format generatii de specialisti în viticulturã si în diferite alte domenii. Absolventi ai scolii, deveniti profesori, au condus, cu devotament, destinul acestei prestigioase institutii de ȋnvãtãmânt. Timpul si vremurile si-au pus amprenta asupra vechilor clãdiri, astfel cã era necesarã reabilitarea si modernizarea laboratoarelor, dotarea cu aparaturã modernã, de specialitate”, a precizat conducerea Colegiului.

Sustinere pentru Colegiul Agricol, o scoalã importantã si necesarã întregii zone

În deschiderea evenimentului, directorul colegiului, prof. Mihaela Porosnicu Anitoaie si directorul adjunct, prof Anca Adriana Ghiurtu, au evocat activitatea înaintasilor, importanta pãstrãrii traditiei si a valorilor din învãtãmântul agricol, dar si necesitatea investitiilor pentru modernizarea si dotarea scolii, pentru desãvârsirea pregãtirii profesionale a elevilor – viitori specialisti în agriculturã sau ȋn alte domenii conexe. Proiectul s-a realizat cu efortul si sustinerea financiarã a Primãriei Husi, a ISJ Vaslui, a donatiilor venite din partea unor sponsori, si strãduinta personalului din scoalã. Proiectele de reabilitare care sunt ȋn derulare stau mãrturie a sprijinului de care se bucurã scoala. Noua aparaturã a fost achizitionatã prin programul finantat de Ministerul Agriculturii si al Dezvoltãrii Rurale”, a precizat conducerea Colegiului Agricol „Dimitrie Cantemir”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.