spot_img
spot_img
1.9 C
Vaslui
24-nov.-2024
spot_img
spot_img

La SNIF s-a furat tot, inclusiv buldozerele!

- Advertisement -

* Fostul director general al Societăţii Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare face dezvăluiri incendiare cu privire la situaţia de acolo* Politicul este privit ca un grup infracţional
Ion Vorel s-a aflat în funcţia de director general al Societăţii Naţionale de Îmbunătăţiri funciare în momentul în care filiala Galaţi a fost executată silit. Acesta a acceptat să stea de vorbă cu reporterii „Vieţii libere” în legătură cu situaţia de la Galaţi, dar şi în legătură cu situaţia SNIF în general.
– De ce credeţi că SNIF-ul a ajuns în această situaţie total dezastruoasă?
– Nu mai sunt la vârsta la care să mă prostituez. După 15 ani de directorat nu mai am ce pierde. În opinia mea, politicul a stricat economicul.

– În legătură cu situaţia de la Galaţi, de unde credeţi că a început sfârşitul?
– Escrocul ăsta pe care l-a pus PD-L-ul , Ionaşcu a făcut totul praf. Mi-a dat personal telefon Mircea cel Bătrân, adică Mircea Toader să-l pun la Galaţi. Eu nu am vrut să-l pun. Eu l-am pus pe Buzea Viorel, pentru că ştiam că nu pune botul. Masgras (n.r fostul director SNIF Galaţi, care a ajuns să execute societatea prin intermediul SC ULTIMEX SRL) a fost pus tot politic de PD, mai exact de alianţa DA. Pe timpul când a fost pus la SNIF au început lucrările cu Chiriţă (n.r. patronul SC SCAVI CONSTRUCT, fir,ma care avea cele mai mari datorii către SNIF Galaţi). Pe Chiriţă nu l-am cunoscut decât în 2010, atunci când ei umblau după datoria de la DAB pe la Bucureşti(n.r. SNIF Galaţi a fost executată silit din cauza unei pe care SNIF Dolj o avea către SC TCF Dab SRL).
Pe Masgras îl ştiam de când lucra la Gardă. Prin 2010 am primit la Bucureşti adresă de la Ultimex, care a cumpărat creanţa de la DAB. Atunci am făcut eu legătura. Nu pricepeam care este legătura între Dăbuleni şi Galaţi. De-abia când am văzut că Dan Masgras este acţionar am început să fac legăturile. Înainte de a-l pune pe Masgras director, Masgras şi Chiriţă erau într-o relaţie amicală. După ce Masgras a plecat de la Galaţi, a ajuns consilier la Bucureşti prin 2008. Era consilierul lui Nedelcu la SNIF central. Cred că de atunci ştia de DAB. Ştiu că după aceea Nedelcu a ajuns , cu sau fără acte la SCAVI Construct. Toate erau într-o simbioză. După ce au executat SNIF-ul, eu am chemat Poliţia. Tăiau în neştire. Iniţial am câştigat un proces prin care se anula toată executarea, însă după ce am plecat din funcţia de director general al SNIF, s-a admis o contestaţie prin care se infirma decizia de anulare a executării silite. Eu am făcu multe săpături. De SCAVI CONSTRUCT ştiam că a fost în trena PDL-ului, dar nu am făcut săpături mai departe. Ştiu că a dăcut sponsorizări la partid. Ionaşcu e supărat pe mine că nu am vrut să-l pun director, pentru că făcea parte din gaşca asta , cu Masgras şi cu Chiriţă . Nu am vrut să îl pun director, deoarece existau poze şi sesizări împotriva lui .

– După ce aţi plecat de la conducerea generală a SNIF, s-au pierdut procese pe bandă rulantă. Cum vă explicaţi acest lucru?
– Dacă ne gândim, spuneţi-mi cine a intervenit la aceste procese? Ca să nu mai spun că la celelalte contestaţii care au fost făcute se ţinea procesul de-abia după ce făcea Viţelaru licitaţia. Licitaţia avea loc la ora 10 , iar la 3 era procesul. Două au fost la rând la fel. Cine le aranja să fie aşa, ca să nu mai fie obiectul contestaţiei? A fost o gaşcă, ca să nu zic grup infracţional.

– Cum se prezintă situaţia SNIF la nivel naţional?
– Din 2006, schimbările de directori din cadrul SNIF-ului, la nivel naţional nu se fac cu un proces verbal de dare în primire. Când am ajuns director general la Bucureşti, nu era absolut nimeni acolo. Nu avea cine să îmi dea în primire inventarul postului. După vreo două săptămâni am vrut să-mi dau demisia de acolo. Le-am transmis tuturor de acolo , inclusiv administratorului special al SNIF-ului: Vouă vă trebuie zece miliţieni şi douăzeci de jurişti. Ce furăciuni erau acolo, erau de domeniul ştiinţifico-fantasticului. Am transmis adrese inclusiv primului ministru. M-am apucat să fac inventare prin ţară. Am văzut buldozere lipsă . Numai la sucursalele Braşov şi Covasna lipsurile erau incredibile. La Braşov am făcut o comisie pentru a ancheta situaţia. Vroiam să aducem un nou director acolo şi să facem inventarul înainte. Când am făcut inventarul am văzut că scriptic existau anumite lucruri, însă fizic dispăruseră. Este vorba despre buldozere mari şi mici, excavatoare, plus alte utilaje. Erau cel puţin 20 de repere. După ce am văzut ce era acolo, am zis să facem inventar în toată ţara, pentru că nu se mai făcuse niciodată aşa ceva. La Constanţa am găsit tractoare U 650 pe inventar personal. Un om, după ce a plecat de la SNIF, a plecat şi cu 14 tractoare. Omul plecase din unitate cu fişa de lichidare semnată!La nivel de ţară este jale. Sucursalele cele mai mari sunt demne de plâns. Zici că a dat vreo bombă cineva. Şi acolo directorul a avut o firmă. SNIF-ul nu funcţionează ca o societate normală. La licitaţii SNIF ul a participat în spatele altor SRL-uri, ca să se dea şpagă. I-am şi spus ministrului Tanţoş, cel care era la vremea respectivă că sunt mulţumit că nu sunt eligibil, pentru că eu, ca şi firmă de stat nu aş fi putut să dau şpagă. Credeţi că se poate câştiga de la stat vreo licitaţie fără şpagă?
În acest moment Ion Vorel este director al Societăţii Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, filiala Brăila, după ce în perioada 2009-2010 a ocupat funcţia de director general al SNIIF.

www.viata-libera.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.