NUMIRE… Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui a numit un nou inspector școlar de matematică, după demisia profesorului Remu-Doru Bălan. Este vorba despre Cătălin Cărăușu, un cadru didactic tânăr, de loc din comuna Vulturești, și care profesează, în momentul de față, în cadrul Școlii Gimnaziale „Mihai David” din Negrești. Acesta este foarte apreciat atât de colegi, cât și de elevi pentru că reușește să facă orele de matematică mult mai atractive. În urmă cu doi ani de zile, a fost nominalizat de Fundația Vodafone România pentru Premiul cel mai activ profesor în cadrul proiectului Școala din valiză. Iată cum era, atunci, descris actualul inspector de matematică: „Cătălin, cadru didactic la scoala Gimnazială „Mihai David” (Vaslui) a ajutat 200 de elevi cu situație financiară precară să învețe și a antrenat 10 profesori în cadrul proiectului Școala din Valiză. Nu trece la lecția următoare până nu se asigură că toți elevii săi au înțeles și transformă matematica din BAU-BAU în ceva interactiv și ușor de reținut”.
Profesorul a devenit un ambasador al valizei cu tehnologie. „Proiectul școala din Valiză a ajuns la Negrești și am fost foarte încântat de idee. Și, de anul trecut, am început să vin la cursuri și să mă interesez ce presupune acest proiect și ce impact are asupra elevilor. Ajungând la concluzia că impactul este unul pozitiv, elevii sunt atrași prin această modalitate, am decis să mă implic”, povestea, în urmă cu doi ani, prof. Cătălin Daniel Cărăușu. Cu ajutorul tehnologiei, acesta a reușit să facă orele de matematică mult mai atractive: „În general, matematica este percepută ca fiind o disciplină de temut, o disciplină grea, care presupune efort. Și de aceea, mereu, în procesul educativ, am încercat să o fac mai atractivă. Fie prin tehnologie, începând de la telefoanele mobile, smartphone, platforme, fie prin modul de abordare, povești… etc. Ei bine, Școala din Valiză, venind cu tablete pentru fiecare elev, venind cu o platformă unde eu îmi pot depozita resursele, a prins foarte bine și e clar că procesul educativ a crescut și în eficiență, dar și în atractivitate. Mai ales în ciclul gimnazial, copiii când aud de smartphone, de tabletă, au un mare entuziasm. Un mare wow. Când le spun că punem matematica acolo, la început se uită: Chiar se poate? și când văd că matematica se găsește acolo și este atractivă și putem să facem lucrurile pe care puteam să le facem în mod clasic, la tablă, pe tabletă ei deja sunt mult mai implicați și mult mai liniștiți, că matematica nu mai este un Bau-Bau”, a mai explicat, în urmă cu doi ani, prof. Cătălin Cărăușu.
Încă trei directori numiți prin detașare în interesul învățământului
În aceeași ședință, Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui (ISJ) a mai luat câteva decizii. Prof. Carina-Ioana Brănici a fost numită prin detașare în interesul învățământului pe funcția de inspector școlar, jumătate normă de inspector pentru proiecte și programae educaționale și jumătate normă – inspector management instituțional în cadrul ISJ Vaslui. Au mai fost numiți prin detașare în interesul învățământului trei directori: prof. Vlăduț Frățiman la Școala Gimnazială „Mihai David” Negrești, Daniela Manea – director adjunct la Școala Gimnazială „Mihai David” Negrești, iar Daniela Croitoriu – director adjunct la Școala Gimnazială Nr. 1 Stănilești. De asemenea, Inspectoratul Școlar Județean Vaslui a aprobat solicitările școlilor gimnaziale „Mihai Eminescu” Vaslui și „Horia Stamatin” Bogdănești de repartizare a mai multor materiale sanitare din stocul instituției: 6000 măști de protecție către unitatea de învățământ din municipiul Vaslui, iar către școala din Bogdănești – 5000 măști de protecție, 25 litri dezinfectant mâini și 25 litri dezinfectant suprafețe.
Felicitări, Cătălin! Mult succes și determinare!
Felicitari.Rar am mai intalnit un om ca Domnul Carausu.Sa nu va schimbati atitudinea niciodata.Multumesc pentru tot ajutorul acordat.Doamne ajuta!
Felicitari Catalin !
Foarte bine. Bravo1 Hodorogii sa mai stea pe la casele lor.