CIUDAT… Un tânăr din Huși, acuzat de „tâlhărie calificată”, după ce a deposedat de bunuri o femeie, a fost dus de procurori în fața instanței Judecătoriei Huși, cu propunere de arestare preventivă. Surpriza însă a fost în sala de judecată, unde instanța a considerat că hușeanul, deși cercetat pentru comiterea unei infracțiuni cu violență, poate primi doar control judiciar. Ca să nu fie doar atât, tânărului i s-a pus în vedere să nu se apropie de partea vătămată și de martori, dar, foarte interesant, până la noi ordine, să nu cumva să mai pună piciorul într-o sală de jocuri de noroc și nici să nu mai participe la astfel de jocuri, indiferent unde ar avea loc. „Dacă acest om a comis tâlhărie calificată, iar noi îl lăsăm pe stradă, ce vor spune justițiabilii despre noi, care avem de aplicat legea și de vegheat la un climat de siguranță în societate, nu? Procurorii fac o anchetă și, teoretic și practic, adună probe serioase din care să rezulte că acel om a comis aceastș infracțiune. Cu toate acestea, instanța respinge arestarea preventivă și atunci ne aflăm și noi în dilema „a fost sau n-a fost”… tâlhărie calificată?”, spun avocații.
Un tânăr din Huși este cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni de tâlhărie calificată asupra unei femei. Procurorii au considerat că, dat fiind probele pe care le au în dosar, hușeanul trebuie să primească cea mai aspră măsură preventivă, mai ales că este vorba despre o infracțiune comisă cu violență. Drept urmare, pe 25 februarie, inculpatul a fost prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă. Numai că instanța a respins propunerea și a aplicat celui în cauză cea mai blândă măsură preventivă, și anume controlul judiciar. 60 de zile, așadar, individul va merge periodic la Poliție, conform programului de supraveghere. De asemenea, are interzis în orice sală de păcănele, dar i-a fost impus nici să nu participe la orice fel de jocuri de noroc. Instanța i-a mai cerut hușeanului și să prezinte anchetatorilor, la fiecare final de lună, informații despre mijloacele sale de existență, ca să dovedească faptul că are cu ce se întreține și nu se va mai apuca de tâlhărit.
„Procurorul a cercetat și a adunat probe, că doar nu mergea să ceară arestarea inculpatului, așa, fără temei”
Procurorii nu s-au lăsat cu propunerea respinsă, așa că au contestat imediat hotărârea instanței de la Huși. Avocații, la rândul lor, au precizat: „Se mai întâmplă asemenea cazuri, dar ele rămân, totuși, cu semnul întrebării. Pentru că magistrații, cu mici nuanțe, cu mici diferențe, ar trebui să vadă cam la fel o infracțiune, dacă este sau nu. Procurorul de caz are în față un dosar cu probe, cu declarații de martori, cu declarațiile părții vătămate. Așa că, dacă el vede acolo că sunt constituite elementele unei tâlhării calificate, merge și cere instanței o măsură preventivă severă. Că doar nu cere arestarea, așa, fără temei. Iar instanța nu consideră că inculpatul trebuie arestat, ci poate fi lăsat doar în control judiciar, cu precizarea că să nu mai intre în sălile de jocuri, unde să fie tentat să găsească bani prin orice mod, ca să joace. Dependența de jocuri de noroc e o nenorocire pentru mulți tineri. Nu prea se rezolvă cu vorba bună, ci cu fermitate. Până la urmă, se va vedea cum va merge mai departe acest dosar. Important este ca în comunitățile mici și liniștite precum Hușul, cei care au asemenea tendințe infracționale să fie opriți cu fermitate, ca să nu li se pară că pot face orice, oricând”, au spus avocații.
Bai, cata greata provoaca ” justitia ” asta mizerabila. e ca o gluma proasta
Justiția made in Rro este în DERIVĂ!!
Care ar fi explicația? …….corupție pe rupte!
o să ajungem ca o țară de aia din lumea a 3-a, uniunea europeană a curului