spot_img
spot_img
9.5 C
Vaslui
20-ian.-2025

VIDEO Jeleul de in, un tratament miraculos pentru persoanele care simt amorteli si furnicãturi în mâini si picioare

- Advertisement -

RETETÃ DE TOP…Semintele de in sunt inamicii artritelor, iar folosirea acestora în medicina naturistã face adevãrate minuni: protejeazã inima, curãtã sângele, ajutã la tractul intestinal, întãreste pãrul si curãtã pielea, fãcând-o mai moale si mai lucioasã. Redactorii Vremea Nouã vã propun o retetã atât de simplã, dar eficientã, despre cum trebuie preparat inul pentru tratamentele naturiste, propuse de un terapeut, care a reusit pe retelele de socializare sã facã furori cu aceastã retetã. Am putea spune cã preparatul sãu, jeleul de in, a devenit viral pe Tik Tok. Inul nu este singura plantã ale cãror puteri devin miraculoase. Afinele, eucaliptul sau busuiocul sunt plante intens vindecãtoare.

În trecut, oamenii se bazau total pe puterea plantelor pentru mentinerea tonusului si a frumusetii naturale. Eficienta lor a fost doveditã în timp si, astfel, plantele si ierburile joacã un rol important si în zile noastre, mai ales atunci când vorbim despre bunãstare, relaxare, energie si, de ce nu, frumusete. Din fericire, pãdurile si pãsunile din tara noastrã sunt pline de plante si ierburi valoroase, iar aceste comori ne ajutã în sustinerea complet naturalã a corpului si spiritului nostru. Totusi, industria medicamentelor ne-a        îndepãrtat de remediile naturiste. Astãzi, omul modern îsi doreste ca tratamentul sã-si facã efectul imediat. Din acest motiv, medicamentele câstigã teren rapid. Tratamentele naturiste sunt de lungã duratã si vindecã efectiv cauza bolii, nu ia cu mâna durerea, precum o fac medicamentele. În tratementele naturiste,

apa este unul dintre cei mai interesanti solventi pe care putem sã-i folosim pentru a extrage mineralele si vitaminele hidrosolubile din plantele medicinale. Ceea ce conteazã cel mai mult este sã ne descoperim organismul si sã observãm cum lucreazã plantele pentru corpul nostru. Astãzi vã prezentãm puterile miraculoase ale semintelor de in si o retetã a unui decoct, dupã reteta lui Marcu Tanta, un specialist în tratamente terapeutice naturale. Acest tratament naturist este ideal pentru cei care au probleme cu circulatia. „Dacã simti deseori amorteala si furnicãturi între mâini si picioare, trebuie neaparat sã folositi preparatul din boabe de in. În general, oamenii încep sã sufere de amortealã la mâni si picioare dupã 40 de ani, dar sunt cazuri si de persoane care sunt tinere si suferã! Normal cã totul are legãturã cu vasele de sânge! Iatã reteta care vã va curãta vasele de sânge, în mod natural, acasã, fãrã sã mergi la spital. Cercetãrile moderne ne aratã cã semintele de in previn si trateazã eficient zona inimii, a vaselor de sânge, a pielii, a pãrului si a tractului intestinal. Aveti nevoie de o canã cu in si un litru de apã. Puneti semintele la fiert în acel litru de apã, dupã care lãsati semintele la mãcerat 2 ore. Dimineata, dupã ce amestecul a stat, strecurati-l si bãgati-l într-un borcan cu capac. Veti obtine 900 de ml care seamãnã cu un jeleu. Se bea 200 de ml dimineata, pe stomagul gol si 200 de ml, seara, înainte de masã. Pentru a obtine efectul dorit, consumati tip de 15 zile. Acizii grasi si Omega 3, pe care le consumã normalizeazã tensiunea arterialã, previn pierderea elesticitãtii arteriale si reduc cu aproape 75 % depozitele de colesterol de pe peretii interiori ai arterelor”, a spus Marcu Tanta.

Ierburi culinare sau aromatice

Ierburile aromatice sau plantele aromatice sunt deseori cultivate în grãdini, livezi sau uneori pe suprafete mari, pentru calitãtile lor aromatice, fiind folosite cel mai adesea ca si condimente sau chiar pentru relaxare si bunãstare. Sunt folosite, în general, frunzele proaspete sau deshidratate pentru a spori aroma produselor culinare, fie cã sunt lãsate crude, fie cã sunt fierte. Pentru o lungã perioadã de timp, diversele tipuri de ierburi au fost ignorate, cu exceptia mentei, a pãtrunjelului si a usturoiului, acestea fiind cele mai uzitate. Plantele aromatice pot fi plante perene precum cimbrul si lavanda, plante bienale precum pãtrunjelul si anuale, cum e busuiocul. În categoaria plantelor perene intrã si cele sub formã de arbusti, iar printre acestea se numãrã rozmarinul sau arbori precum dafinul. Unele plante sunt folosite atât ca ierburi, cât si ca mirodenii, cum ar fi mãrarul si coriandrul. De fapt, tehnica folosirii codimentelor în mâncare are o filozofie aparte. E ca un tratament preventiv, iar oamenii îl foloseau fãrã sã-si dea seama. Punând codimente în mâncare, bucãtarul obtine dintr-un foc douã beneficii: papilele gustative sunt satisfãcute, iar organismul este hrãnit cu „medicamentele” necesare de a preveni viitoarele boli.

Plantele pentru ceai sunt foarte necesare!

Unele ierburi pot fi infuzate în apã clocotitã pentru a face ceaiuri din plante, numite si tizane. De obicei se folosesc frunzele, florile sau semintele uscate, ori ierburi proaspete. Ceaiurile din plante tind sã fie preparate din plante aromatice care, adesea, nu contin taninuri sau cofeinã. Printre cele mai utilizate plante pentru ceaiuri sunt: musetelul, teiul, menta, lavanda, mãcesul si pãducelul. Alãturi de aceste plante, ghimbirul ocupã un loc tot mai importantat în alimentatia noastrã de zi cu zi, putând fi consumat sub formã de ceai, dar si ca atare. Ceaiurile din plante sunt adesea folosite ca sursã de relaxare sau pot fi asociate cu diferite ritualuri spirituale. Pe lângã proprietãtile lor în alimentatie si îngrijire, existã numeroase plante folosite de-a lungul timpului, în religiile multor popoare. Printre acestea se numãrã smirna si tãmâia, neem, bael si curcuma, precum si salvia albã si cedrul, dar si afinele, busuiocul. La fel ca si merisoarele sau afinele, care apartin familiei Ericaceae. Arbustul se dezvoltã cel mai bine în regiuni cu climã rece sau temperatã din emisfera nordicã. Stolonii unei singure tufe de afine pot acoperi o suprafatã impresionantã de peste 1000 m².

Afinele si busuiocul nu trebuie sã lipseascã din casele noastre

PUTERI MIRACULOASE…Afinele nu sunt iubite doar pentru aroma lor dulce, ci si pentru multitudinea de substante active valoroase, cu variate beneficii asupra organismului nostru. Ele îsi pãstreazã aceste efecte benefice atât consumate în stare proaspãtã, cât si ulterior conservãrii prin congelare. De aceea dulceata de afine poate fi privitã si ca un medicament. Busuiocul este o plantã aromatã binecunoscutã în majoritatea bucãtãriilor si se foloseste pentru aromatizarea renumitului sos bolognese sau pentru a da o notã aparte în dressingul de salatã. În plus, busuiocul se foloseste în mod traditional în multe alte domenii, printre care si cosmeticã. Încã din antichitate, busuiocul sub formã de ulei, de exemplu, se foloseste pentru îngrijirea pielii. Mirosul sãu proaspãt si vitalizant este inconfundabil: în zilele noastre, planta este utilizatã în diferite moduri, fie sub formã de sampon, gel de dus, fie în solutii de curãtat geamuri. Busuiocul este cunoscut si pentru efectul sãu afrodisiac. În trecut, busuiocul era folosit pentru decorul camerei mirilor, precum si în unguente pentru potentã.

Eucaliptul, planta minune pentru piele si pentru calmarea durerilor de gât si laringe

EXOTIC…Eucaliptul este considerat cea mai exoticã plantã dintre toate câte existã în lume. În Australia si în Indonezia existã peste 6.000 de specii de eucalipt. Crengutele si frunzele a circa 20 dintre ele sunt recoltate pentru a obtine uleiul eteric valoros de eucalipt. Folosit la masaj, sub formã de balsam, relaxeazã musculatura si îngrijeste pielea sensibilã. În special în sezonul rece, uleiul de eucalipt se numãrã printre produsele preferate: în baia cu apã caldã aromatizatã asigurã momente de relaxare. Parfumul puternic descongestioneazã nasul si este util si în bomboane, pentru a calma gâtul si faringele. Frunzele de eucalipt sunt folosite cu succes si ca decoratiune de interior, fiind pe deplin în tendinte. Crengutele artificiale sunt disponibile în majoritatea magazinelor de mobilier.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.