spot_img
spot_img
2.2 C
Vaslui
23-nov.-2024
spot_img
spot_img

ISJ Vaslui, noi numiri: inspectorul Cristin Ciobotariu director la Palatul Copiilor, prof. Cezarina Scutaru la Liceul “Emil Racoviță”

- Advertisement -
SCHIMBARE… Inspectorul școlar pentru arte Cristin Ciobotariu a fost numit director la Palatul Copiilor, în locul prof. Elena Fociak, după ce aceasta a renunțat la funcție

DIRECTORI NOI… Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Vaslui a stabilit, săptămâna trecută, ce cadre didactice vor ocupa, prin detașare în interesul învățământului, funcția de director în cadrul a șase unități de învățământ din județ. O schimbare surprinzătoare s-a făcut la Palatul Copiilor, acolo unde a fost numit, din nou, un alt director. Este vorba despre inspectorul școlar pentru arte Cristin Ciobotariu, care o înlocuiește pe prof. Elena Fociak, numită în funcție în urmă cu trei săptămâni. Fostul director general al Liceului “Ion Mincu”, prof. Ovidiu Lisievici, este acum director adjunct, post devenit liber după ce colega sa, Caterina Hosofschi, i-a luat locul, iar noul director al Liceului “Emil Racoviță” este prof. Cezarina Scutaru. Numirile nu sunt pe perioadă nedeterminată, ci până când se vor organiza concursuri de ocupare a posturilor de director, cel târziu până la finalul anului școlar 2020-2021.

Consiliul de Administrație al ISJ a aprobat, de asemenea, numirea prin detașare în interesul învățământului în funcția de director a prof. Alina Hamza la Liceul “Ghenuță Coman” Murgeni, prof. Adina Stratulat la Școala Gimnazială “George Tutoveanu” Bârlad și Alexandru George Țicău la Școala Gimnazială “Episcop Iacov Antonovici” Bârlad. Școala Gimnazială “Ștefan Ciobotărașu” Lipovăț rămâne, în continuare, fără director general, numirea prin detașare în interesul învățământului fiind amânată la această unitate de învățământ.

Prof. Elena Fociak nu a mai vrut să fie director al Palatul Copiilor

Elena Fociak

Prof. Elena Fociak fusese numită în funcția de director al Palatului Copiilor Vaslui pe 9 ianuarie, în locul prof. Mirela Nistoroschi. Pentru că, în trecut, aceasta a fost secretar general al organizației județene (PMP – filiala Vaslui) ce a numit-o pe prof. Loredana Roman în fruntea inspectoratului, numirea ei a creat controverse. Deputatul Eduard Popica a comentat această schimbare drept “o decizie nelegală, abuzivă”, întrucât “prof. Fociak Elena, nu îndeplinea, în clar, ultimele două condiții (n.r. adeverință din care să rezulte că nu a fost sancționată disciplinar în ultimii 4 ani școlari, recomandarea C.A. a unității de învățământ). Comportamentul doamnei și reclamațiile ei repetate (la D.S.P. și I.S.J. Vaslui ) la adresa conducerii și a unor colegi, au fost analizate cu simț de răspundere, de Comisia de Disciplină de la Palatul Copiilor Vaslui, respectând legislația în vigoare. Comisia a decis sancționarea doamnei prof. Fociak Elena cu “observație scrisă”, iar Consiliul de Administrație a hotărât, în unanimitate, aplicarea sancțiunii. Ulterior, doamna prof. Fociak Elena a făcut contestație la I.S.J. Vaslui, cu intenția vădită de a face și următorul pas, ocuparea funcției de director, cu influențarea și susținerea celor la care a apelat pentru a o salva din situația conflictuală, pe care singură a creat-o. Inspectoratul Școlar Județean Vaslui a decis suspendarea sancțiunii incorect, întrucât cercetarea comisiei de disciplină la nivel de unitate, raportul acesteia și decizia, au fost legal întocmite, având și consultanță juridică. În mod clar se observă că promovarea doamnei nu s-a făcut pe baza calităților și activităților dumneaei, ci politic și relațional (fostă membră de partid de o culoare, în prezent membră de partid de altă culoare!)”, a transmis deputatul Eduard Popica.

Clase cu predare bilingvă, în următorul an școlar, la Liceul “Mihail Kogălniceanu”

ÎNVĂȚĂMÂNTUL VASLUIAN… În aceeași ședință, Consiliul de Administrație a decis ca în următorul an școlar, 2021-2022, să funcționeze 144 clase de a IX-a din cele 147 propuse. De asemenea, a aprobat funcționarea claselor cu predare bilingvă la Liceul “Mihail Kogălniceanu”, precum și funcționarea cu clasă întreagă a claselor cu program intensiv de informatică la Liceul “Ștefan Procopiu” Vaslui, Liceul “Mihai Eminescu” Bârlad și Colegiul Economic “Anghel Rugină”. “Conform Metodologiei privind fundamentarea cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat aprobată prin OMEC nr.5599/2020, unitățile de învățământ au solicitat un nr de 147 de clase de a IX-a pentru anul școlar 2021/2022. Având în vedere numărul elevilor înscriși în cls. a VIII-a, în acest an școlar se puteau realiza 127 de clase, impunându-se o reducere cu 20 de clase. În urma modificărilor aduse Metodologiei de către Ministerul Educației și Cercetării, prin OMEC 3164/21.01.2021, în cadrul ședinței CA -ISJ de pe 27 ianuarie, au fost aprobate pentru proiectul planului de școlarizare 144 de clase din cele 147 propuse. Clasele au fost repartizate conform solicitărilor înaintate de unitățile școlare prin proiectul planului de școlarizare cu respectarea numărului de elevi pe fiecare zonă: Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești”, a explicat inspectorul general prof. Loredana Roman.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.