„Marian Vanghelie, ca şi mine, a crescut şi s-a format în rândul oamenilor simpli“, spune senatorul Agrigoroaei.
Senatorul Ionel Agrigoroaei pare să fi bătut toate recordurile traseismului politic, inclusiv propriul record. Fostul democrat-liberal, social-democrat, popular şi progresist, şi-a găsit de ieri un nou partid şi un nou şef. Agrigoroaei şi-a anunţat înscrierea în Partidul Dreptăţii Sociale, partid a cărei conducere a fost preluată săptămâna trecută de fostul social-democrat Marian Vanghelie.
Vrea să taxeze supermarketurile
„O parte a activităţii mele parlamentare nu o pot îndeplini decât făcând parte dintr-un partid al Dreptăţii Sociale care să fie apropiat de oamenii simpli, printr-un om cum este Marian Vanghelie, care ca şi mine, a crescut şi s-a format în rândul oamenilor simpli. Amândoi ştim ce înseamnă munca şi traiul greu, putem să-l înţelegem pe omul neajutorat care este reprezentat, la ora actuală, în România, de un procent trist de 60%. Am ales acest partid, al Dreptăţii Sociale, pentru că de 25 de ani, partidele politice nu au îmbunătăţit viaţa românului de rând, ci dimpotrivă, acesta trăieşte tot mai greu, iar nivelul de trai scade zi de zi“, a declarat Agrigoroaei.
Acesta şi-a anunţat ca priorităţi după înscrierea în PDS promovarea majorării alocaţiei pentru copii la 100 de euro, faţă de aproximativ 18 euro în prezent, condiţionată de prezenţa obligatorie la şcoală. „Am propus, de asemenea, modelul Poloniei care taxează supermarketurile şi băncile, investitorii străini, cu o taxă de responsabilizare care are ca obiect stimularea natalităţii, copiii fiind posibili viitori clienţi ai lor“, a spus senatorul. Acesta propune şi impunerea unei perioade de garanţie a lucrărilor publice de minim 10 ani, ca şi creşterea salariului minim la 1.500 de lei lunar.
Anul şi partidul
De la intrarea sa în politică, Ionel Agrigoroaei şi-a schimbat partidul aproape anual. În 2008, el a fost ales consilier local din partea PDL. Ulterior, a trecut la PSD, pentru a ajunge pe lista de candidaţi la Consiliul Local din partea PPDD, în 2012. S-a retras de pe listă, dar nu şi din partid, fiind ales senator din partea partidului lui Dan Diaconescu. În decembrie 2013, a demisionat din PPDD, înscriindu-se în aceeaşi zi în UNPR. După şase luni, a părăsit şi UNPR, revenind la PPDD. În februarie 2015, a demisionat iar din PPDD, pentru a se înscrie din nou în UNPR.