spot_img
spot_img
-0.7 C
Vaslui
25-nov.-2024
spot_img
spot_img

Investitiile in sport au dat rezultate: Lucian Bute a supervizat suprematia bacauana in box!

- Advertisement -

Cu sase titluri dintr-un total de zece, CSM Bacau 2010 a obtinut unul dintre cele mai clare succese ale unui club la o editie a Campionatelor Nationale de Seniori. La gala finalelor, urmarita de circa 1000 de spectatori, a asistat campionul mondial profesionist Lucian Bute. Campioni din partea Bacaului sunt Stefan Caslarov (cat. 49 kg), Maike Cioaca (cat. 52 kg), Catalin Sandu (cat. 50 kg), Alexandru Cristofor (cat. 81 kg), Constantin Bejenaru (cat. 91 kg) si Mihai Nistor (cat. plus 91 kg).

Campionul mondial a onorat CN

Lucian Bute a sosit in Bacau in ziua finalelor si a fost primit de primarul Romeo Stavarache, alaturi de care a stat in sectorul VIP in timpul meciurilor. Campionul mondial a fost salutat cu multa caldura de public si n-a refuzat pe niciunul dintre admiratorii sai care a dorit un autograf sau a vrut sa se pozeze alaturi de el.

In pauza meciurilor dintre categoriile 75 si 81 kg, Bute a fost unul dintre cei care a vorbit spectatorilor, cu prilejul unei festivitati de premiere a oficialilor si sponsorilor. A multumit gazdelor – adica primarului, spectatorilor si clubului CSM Bacau 2010, a felicitat pentru succesul edititei 2011, a urat succes, adica tot ceea ce face un om civilizat, de renumele sau, in astfel de situatii. Intr-o declaratie data anterior, Bute a spu ca i-a placut de “boxerul care a invins in meciul de mai devreme”, acesta fiind bacauanul Catalin Sandu.

Premiile “speciale” au fost acordate in primul rând unor personalitati din box: Lucian Bute – campion mondial profesionist; Rudel Obreja si Vasile Câtea – conducatorii FR Box; Relu Auras – considerat de vorbitori cel mai bun antrenor român de box; Emil Popa, Ilie Dascalu, Nicolae Cara si Constantin Deju – antrenori; au mai fost chemati la rampa vechi arbitri si oficiali ai FR Box; in aceasta categorie il introducem fortat pe Ionel Stoica, deoarece a fost permanent un jurnalist apropiat de fenomenul pugilistic.

Ca de obicei, oamenii politici cu merite in promovarea sportului in general si a CN Box in special s-au bucurat de recunoastere. Printre ei, Romeo Stavarache, consilierii Ileana Paduraru, Gabriel Lupu si Marcel Nechita, prefectul Constantin Scripat. Dintre sportivi, Orlando Chirvase – invins in ziua precedenta la masa verde, a primit o cupa de consolare. Dincolo de declaratiile protocolare, sarbatoresti, au iesit in evidenta doua promisiuni: cea a lui Rudel Obreja – ca in octombrie va organiza o gala profesionista la Bacau, si cea a lui Relu Auras – ca va aduce pentru România o medalie de aur olimpica, evident, prin unul dintre boxerii sai.

Nistor, cel mai spectaculos boxer

Din cele zece finale, abia doua sau trei s-au apropiat de frumusetea meciurilor din zilele precedente. Pugilistii au avut grija in primul rând sa nu primeasca pumni, iar de-abia mai apoi sa puncteze. Astfel, decizia in multe meciuri a fost greu de anticipat.

Ne-am fi asteptat mereu ca boxerii mai ofensivi sau care au terminat meciul mai proaspeti sa fie invingatori, dar cam in o treime de meciuri n-a fost asa. Amintim in primul rând infruntarea Gheorghe (Ploiesti) – Tarau (Tg. Jiu), in care publicul a fluierat copios decizia favorabila primului. Dar surprinzatoare pentru bacauanul de rând a fost si victoria acordata lui Maike Cioaca, in disputa cu coechipierul sau Alin Leucean.

Primul dintre cele trei meciuri spectaculoase a fost Ionut Gheorghe (Constanta) – Catalin Paraschiveanu (Bacau), la 69 kg. Constanteanul, medaliat olimpic in 2004, a incântat prin tehnica si siguranta de sine, obtinând o victorie aplaudata, al optulea sau titlu consecutiv. Echilibrat si la un nivel inalt a fost si meciul de la 91, dintre Constantin Bejenaru si dinamovistul Cezar Juratoni; un pic mai agresiv decât oponentul sau, bacauanul a primit decizia. Ultimul meci al galei a fost cel mai scurt si mai frumos.

In uralele multimii, proaspatul medaliat cu bronz la Europene, Mihai Nistor, l-a napadit cu pumni pe ploiesteanul Madalin Nicolae, cel care il facuse KO pe bacauanul Adrian Marc, in semifinale. Ambii au primit câte un avertisment, dar Nicolae a suferit doua knock-down-uri si a terminat cu greu repriza pe picioare. Dupa prima pauza el a declarat abandon.

Greul de-abia incepe

Dincolo de satisfactia celor sase medalii – care se adauga celor trei titluri de la Tineret si bronzului european al lui Nistor, greul abia incepe pentru CSM Bacau 2010. Asta deoarece urmeeaza cel mai sever examen al anului – Campionatele Mondiale din septembrie. Competitia va fi si criteriu de selectie pentru Jocurile Olimpice.

România a avut putini reprezentanti la Atena si Beijing, iar acum doreste sa revina in prim-plan. Pentru asta, implicit pentru medalia promisa de Auras, este nevoie de conditii de pregatire, de munca la sânge si de multa pricepere. Cheia acestora in boxul românesc se afla acum la Bacau. Este, in acelasi timp, o onoare, o obligatie si o povara.

Investitiile in sportul bacauan, una dintre prioritatile Primariei Bacau

Investitiile in sportul bacauan au fost inca din 2004, de la preluarea mandatului la Primaria Bacau, o prioritate pentru edilul Romeo Stavarache. Astfel, anual s-au premiat in cadrul Galei Sportului Bacauan cei mai buni sportivi si antrenori sau acordat sume pe proiecte, pentru sporturile pe echipe sau individuale din municipiul Bacau.

Cu eforturi financiare, rezultatele nu au intirziat sa apara, de la handbal, volei, box, atletism, lupte sau alte sporturi. Pe linga stimularea sportivilor si antrenorilor, un aspect important al strategiei municipalitatii in domeniul sport a fost infrastructura. Bazinul de inot a fost reparat din temelii, fiind unul dintre cele mai moderne din tara, considerat chiar de presa sportiva nationala “o bijuterie”.

Strategia municipalitatii bacauane are ca obiective insa si constructia unui nou stadion, cu o capacitate de peste 30.000 de locuri, a unei sali polivalente cu peste 8.000 de locuri, reabilitarea si modernizarea bazei Letea sau a bazei sportive de la Proletarul. Grija pentru sportul bacauan nu ii vizeaza insa numai pe sportivi si pe cei care vor deveni viitori sportivi de performanta.

De aceea, prin programul de acordare a burselor locale in scolile si liceele din Bacau se are in vedere stimularea elevilor pentru a urma o activitate sportiva, iar prin strategia din acest domeniu se urmareste transformarea unitatilor de invatamint in pepiniere pentru viitorii sortivi de performanta ai Bacaului.

www.ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.