spot_img
spot_img
1 C
Vaslui
23-nov.-2024
spot_img
spot_img

Inventatorul Adrian Rosca va pune Bârladul pe harta stiintificã, cu o descoperire epocalã care contrazice Teoria Relativitãtii

- Advertisement -

INEDIT…Adrian Rosca, inventatorul masinii viitorului, anuntã, de la Centrul de Inventicã RosMar H unde se produce prototipul, fenomenul fizic din spatele descoperirii sale. Dupã ce a uimit lumea stiintificã cu inventiile sale, cucerind douã medalii consecutive de aur la Saloanele de Inventicã din 2016 si 2017, acum aruncã bomba si spune cã gravitatia, asa cum o stim noi din teoriile lui Eistein, nu existã si vorbeste de o inertie specialã. Toatã aceastã teorie va fi demonstratã si practic, fiindcã în centrul de inventicã de la Focsani, masina viitorului este realizatã în proportie de 70%. Aceasta va dezvolta o vitezã incredibil de mare. De exemplu, va atinge 100 km/h în 0,3 secunde, iar deja în prima secundã masina va atinge 215 km/h, ceea ce reprezintã deja un record: „La masinã mai avem un pic de lucru. Asteptãm propulsoarele sã le montãm. Le face un producãtor din România. Suntem bucurosi cã au venit buteliile din SUA, de la compania Parker. De exemplu, un compresor de 360 de bari costã cam 25.000 de euro. Suntem în curs de definitivare a sistemului de comandare a masinii de la distantã. Fiindcã aceastã masinã nu va avea pilot deocamdatã. Vã dati seama cã ajunge la 100 km/h în 0,3 s. Omul nu ar rezista la un asemenea impact, mai ales cã în prima secundã se ajunge la 215 km/h”, a spus inventatorul. Acesta cautã si o echipã de matematicieni pentru a pune în ecuatie toatã teoria sa si vorbim de matematicieni specializati pe geometria riehmannianã, matematica spatiului curb, dar si în geometria hiperbolicã. „Echipa noastrã de la Centrul de Inventicã RosMar H cautã profesori matematicieni, specializati în geometrie riehmannianã, dar si în geometria hiperbolicã. Testele pe care noi le vom face vor produce efecte suplimentare asupra spatiului si timpului. Masa nu transmite gravitatie asa pur si simplu. Noi am dibuit cã gravitatia este produsã într-un fel anume. Metoda prin care este produsã sunt niste inertiale fãcute convenabil. Testele vor fi traduse de acesti profesori matematicieni. Vrem sã arãtãm cã gravitatia nu existã, ci doar cã inertia reprezintã pãrintii gravitatiei. Am comandat un cântar mare electronic, pe care vor fi puse 5-6 masini. Astfel vom demonstra cum scade greutatea când facem aceste teste inertiale. Vom arãta cum aducem cântarul la zero sau chiar sub zero”.

La masina viitorului se lucreazã la foc continuu, în hala de productie a Centrului de Inventicã RosMar H, iar bârlãdeanul Adrian Rosca ne-a dezvãluit câteva detalii despre teoria din spatele acestei inventii. Reamintim cã acesta a gãsit o echipã de ingineri finantatori din Vrancea, care au fost dispusi sã realizeze acest prototip, pe care inventatorul se încãpãtâneazã sã îl producã în serie la Bârlad. A ajuns sã lucreze în judetul vecin dupã ce autoritãtile noastre locale din judet nu l-au luat în considerare. Probabil cã crezut cã un fost electrician este incapabil de o asemenea inventie, uitând de marele inventator Edison, fondatorul companiei General Electric care la bazã era vânzãtor ambulant si a dãruit omenirii primul bec. „În 22 decembrie (altii spun 24 decembrie) 1915 Albert Einstein primeste o scrisoare trimisã din transeele primului Rãzboi Mondial. Expeditorul era Karl Schwarzschild, directorul observatorului astrofizic din Postdam, nu departe de Berlin. În septembrie 1914, Schwarzschild se înroleazã voluntar si este trimis în Belgia ocupatã, unde conduce o statie meteorologicã. În 1915 a fost transferat pe frontul de est ca locotenent de artilerie cu sarcina de a efectua calcule balistice si unde a descoperit primele solutii exacte ale ecuatiilor de câmp ale lui Einstein. Albert Einstein se întâlnise cu Schwarzschild doar în câteva rânduri si schimbaserã doar amabilitãti. Teoria relativitãtii restrânse contrazice în mai multe privinte teoria newtonianã a gravitatiei. În timp ce Einstein a admis cã nimic nu se poate deplasa mai repede decât lumina, Newton a presupus cã gravitatia unui corp precum Soarele e simtitã pretutindeni instantaneu, ceea ce înseamnã cã influenta gravitationalã se propagã cu vitezã infinitã. Iar în timp ce Einstein a admis cã toate formele de energie au o masã efectivã, Newton a presupus cã doar masa e sursa gravitatiei. Faptul cã energia luminii posedã o masã efectivã are o consecintã observabilã, de care Einstein si-a dat seama înainte sã fi gãsit o teorie a gravitatiei compatibilã cu relativitatea”, au transmis cei din echipa de la Centrul de inventica RosMar H.

Schwarzschild rezolvã pentru Einstein ecuatiile Teoriei Relativitãtii Generale

„Traiectoria luminii stelare care trece aproape de Soare în drumul ei spre Pãmânt trebuie sã se curbeze sub actiunea gravitatiei solare. La 6 noiembrie 1919 a avut loc la Londra o sedinta comunã a Societãtii Regale de Stiinte si a Societãtii Astronomice Regale, în care au fost anuntate constatãrile fãcute de expeditiile astronomice engleze din Brazilia si Africa de Vest cu ocazia eclipsei totale de Soare din 29 martie a aceluiasi an. Douã expeditii echipate de Societatea Regalã de stiinte din Londra, sub conducerea astronomilor Eddington si Crommelin, au luat fotografii la Sobral, în nordul Braziliei si pe insula Principe, în golful Guineei. Unele fotografii au arãtat clar cã razele de luminã emanate de la stelele fixe apropiate de Soare au fost deviate când au trecut prin câmpul gravitational al Soarelui. Dar sã ne întoarcem în 1915 unde, pe 15 noiembrie, Albert Einstein descoperã ecuatiile de câmp ale relativitãtii generale si le publicã în aceeasi lunã în Proceedings of the Prussian Academy of Sciences. Schwarzschild, familiarizat cu geometria riehmannianã, matematica spatiului curb, realizeazã imposibilul si îl întrece pe Einstein pe propriul lui teren. Practic, Schwarzschild îi expunea prima rezolvare exactã a ecuatiilor Teoriei Relativitãtii Generale. Era posibil ca germanul sã rezolve niste ecuatii atât de complexe într-un timp atât de scurt? Iar asta în conditiile în care Einstein oferise niste solutii aproximative! A refãcut calculele primite si a constatat de-a dreptul siderat: solutia lui Schwarzschild era exactã! Ea descria perfect modul în care masa unei stele deformeazã timpul si spatiul în jurul ei. Desi avea solutia în fata ochilor, lui Einstein nu-i venea sã creadã. Si asta deoarece poate cã era convins cã nimeni nu va fi capabil sã-i rezolve ecuatiile într-o formã satisfãcãtoare, cel putin în timpul vietii lui”, au mai spus cei de la Centrul de Inventicã RosMar H.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

10 COMENTARII

  1. Si când e gata mașinuța ?
    Sunt sceptic, atâția ani cu „invenția secolului” si nici măcar un model de simulare pe computer, tot păcăneli si pocnitori, pistoane si tromboane

  2. Omul asta din ce traieste , totusi , de are bani de aruncat pe inventii ? Are dreptate ca gravitatia nu exista , dar stapanii lumii or sa-l ucida daca incearca sa demonstreze ca traim in minciuna , pamantul este plat spre exemplu , nu au ajuns niciodata pe luna , etc , etc…

  3. Se vede ca ai facut fac de fizica!
    Dar ai omis un lucru: sub ce unghi se curbeaza si cum se numeste aceasta traiectorie?
    Astept raspunsul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.