COMPETIȚIE… Inspectoratul Școlar Județean Vaslui a anunțat numărul de gradații de merit scoase la concurs în acest an. Consiliul de Administrație al instituției a aprobat, în ultima ședință, 209 de locuri, cu 33 mai puține decât anul trecut. Dintre acestea 183 gradații sunt pentru personalul didactic de predare, 10 – gradații pentru personalul de conducere, îndrumare și control, iar 16 – gradații pentru personalul didactic auxiliar. Înscrierea la concurs poate fi făcută până pe 22 mai, iar rezultatele finale, după contestații, vor fi publicate în perioada 22 iunie – 4 iulie. Candidații trebuie să obțină minimum 75 puncte. Gradația de merit va fi acordată începând cu data de 1 septembrie 2023 și va consta în 25% din salariu.
La concursul pentru acordarea gradației de merit poate participa personalul didactic de predare, de conducere, de îndrumare și control din învățământul preuniversitar de stat, precum și personalul didactic auxiliar. Ambele categorii de personal trebuie să fie angajate cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată sau pe perioadă determinată, să aibă o vechime în învățământul preuniversitar de cel puțin cinci ani, cu calificativul „Foarte bine” în fiecare an școlar din perioada evaluată și să fi dovedit performanțe deosebite. Cadrele didactice care, în perioada 1 septembrie 2017 – 31 august 2022, au îndeplinit și funcții de conducere, de îndrumare și control pot participa la concursul de acordare a gradației de merit fie ca personal didactic de conducere, de îndrumare și control, fie ca personal didactic de predare, iar evaluarea se realizează conform grilei specifice opțiunii exprimate în scris la depunerea dosarului.
Cum sunt evaluate cadrele didactice care vor să obțină gradații de merit
Cele mai multe gradații de merit le vor primi învățătorii (35 locuri) și educatoarele (24 locuri), iar cele mai puține, laboranții, informaticienii și administratorii de patrimoniu – câte un loc pentru fiecare. Pedagogii școlari, precum și tehnicienii sau asistenții sociali nu au niciun loc pentru concursul de gradații de anul acesta. Potrivit metodologiei, pentru acordarea gradației de merit, „inspectoratul școlar evaluează activitatea candidaților înscriși, inclusă în fișa de (auto)evaluare, susținută prin documente doveditoare, din perioada 1 septembrie 2017 – 31 august 2022. Fișa în baza căreia se realizează (auto)evaluarea se elaborează ținându-se seama de criteriile generale care trebuie îndeplinite de candidat, pe baza fișelor sintetice de (auto)evaluare prezentate. Fișele de (auto)evaluare se elaborează de către comisia paritară de la nivelul inspectoratului școlar, cu respectarea criteriilor generale și a subcriteriilor din fișele sintetice de (auto)evaluare prezentate. Pentru personalul didactic de predare și personalul didactic de conducere, îndrumare și control, candidatul trebuie să îndeplinească următoarele criteriile generale: 1. Criteriul activităților complexe cu valoare instructiv-educativă; 2. Criteriul privind performanțe deosebite în inovarea didactică/management educațional; 3. Criteriul privind activitățile extracurriculare și implicarea în proiecte/programe de formare profesională; 4. Criteriul privind contribuția la dezvoltarea instituțională”, se arată în metodologia de acordare a gradației de merit.
Cei mai tari profesori cu cei mai mulți elevi analfabeți
Tutii… de esti cadru didactic .. e vai si amar de limbajul utilizat. Rusine
Faci spume degeaba, mătase mică ce ești.
Baga repede suzeta in gurita ca ti se usuca inteligenta pe ea.
succes tuturor la rotungirea veniturilor . candidatii sint membri de sindicat? mai fac greva ? Cita discriminare. cei care i si fac datoria cu copii la clasa nimic,,,, iau cei care ??? au luat bani din proiecte. care fac verzaturi , care o fac altfel , care stau bine cu directorii ca le fac adeverinte etc etc.
Pe cind dosarele vor fi evaluate in alta parte ? pe cind va fi transparenta , a se vredea ce hirtii sint puse … pe cind nu vor mai fii opriti unii sa depuna dosare …
Ete, na! Grija dosarelor o ai tu acum. Te-ai trezit cu noaptea-n cap si nu mai poti de dosarele de gradatie de merit. Mars la cotet, trantorule! Macar ai pazit niste copii la vreun examen in viata ta? Nu spun de organizare, nu spun sa propui si sa coordonezi alte activitati sau proiecte cu finantare europeana. Si multe altele, ca daca te uiti tu pe grila iti ia foc singurul neuron care moare de plictiseala in extremitatea cefalica (daca ai avea asa ceva, desi eu cred ca acolo dispui doar de un orificiu buco-anal, nu de cap). In viata asta a ta insignifianta ai facut altceva decat liceul? Nu! Ai stat, parlitule, si-ai scris pe net de ce altii au si tu nu. Nu mai ai ulei si zahar? Asteapta putin ca vine campania electorala, lingurarule.