spot_img
8.1 C
Vaslui
02-oct.-2024
spot_img

În octombrie rãcelile, depresiile si insomniile sunt cele mai frecvente boli. Laptele de aur le combate cu succes

- Advertisement -

ÎN LOC DE CAFEA…Laptele de aur este o bãuturã indianã care se bea în special seara si este cunoscutã pentru beneficiile sale extraordinare. Principalul ingredient din aceastã bãuturã este turmericul, care este un condiment ce se foloseste în mod uzual la gãtit, dar este în acelasi timp si unul dintre cele mai puternice antiinflamatoare care existã pe lume, multumitã curcuminei pe care o contine. Astfel, turmericul poate fi considerat un superaliment extrem de eficient, ale cãrui beneficii pentru sãnãtate sunt confirmate de nenumãrate studii.  Acesta este folosit deseori pentru a condimenta diferite preparate, însã existã o retetã care face adevãrate minuni pentru sãnãtate: laptele cu turmeric, miere si piper si „laptele de aur”. Cum octombrie este luna rãcelilor ,iar vremea posomorâtã accentueazã depresiile si insomniile, aceastã bãuturã este perfectã. Plus cã este un antioxidant puternic care previne cancerul. Mai mult bãutura este un balsam pentru inimã si un aliat al celor care suferã de diabet.

Laptele de aur sau laptele auriu este o bãuturã delicioasã, plinã de antioxidanti, care poate oferi o serie de beneficii pentru sãnãtate, de la un creier si o inimã mai sãnãtoase pânã la oase mai puternice, o digestie îmbunãtãtitã si un risc mai mic de îmbolnãvire, spun specialistii. În plus, dacã se bea seara se poate combate insomnia în mod natural. El actioneazã ca un „somnifer”. Orice lapte cald bãut seara are efecte sedative, dar cel vegetal, amestecat cu curcuma transmite o stare de relaxare profundã. Laptele de aur sau laptele auriu este usor de fãcut acasã.  Ca ingredient principal se poate folosi laptele de vacã, 1/2 canã (120 ml)sau dacã corpul nu tolereazã lactoza este indicat laptele de migdale, de cocos sau un alt lapte vegetal. Peste lapte se pune o linguritã de turmeric, apoi o bucatã micã de ghimbir proaspãt ras sau 1/2 linguritã pudrã de ghimbir, la care se adaugã la final o jumãtate de linguritã de scortisoarã, un praf de piper negru mãcinat si o lingurã de miere sau sirop de artar (optional). Prepararea este simplã. Amestecati toate ingredientele pe aragaz într-o cratitã sau o oalã micã pânã la punctul de fierbere. Dati focul mai încet si mai lãsati amestecul timp de aproximativ 10 minute.  Apoi, dati bãutura printr-o strecurãtoare finã, turnati în canã si presãrati un vârf de scortisoarã. O canã pe zi este suficientã. Laptele auriu poate fi preparat si în avans si pãstrat în frigider pânã la cinci zile. În acest caz, încãlziti-l înainte de a-l bea.

Iatã beneficiile laptelui de aur: antioxidant puternic si antiinflamator ideal

Ingredientul cheie al acestei bãuturi este un antioxidant. Vorbim de turmeric, un condiment galben popular în bucãtãria asiaticã. Acesta este un antioxidant puternic, care luptã împotriva distrugerii celulelor, protejând corpul de stresul oxidativ. La reteta laptelui de aur, se folosesc si scortisoarã si ghimbir, ambele având si proprietãti antioxidante. Astfel, laptele de aur este bogat în antioxidanti, care ajutã la protejarea celulelor deteriorate, luptã împotriva bolilor si infectiilor si contribuie la sãnãtatea generalã. Tot aceste ingrediente pot ajuta la reducerea inflamatiei si a durerilor articulare. Se crede cã inflamatia cronicã joacã un rol major în bolile cronice, inclusiv cancerul, sindromul metabolic, Alzheimer si bolile de inimã. Din acest motiv, alimentatia bogatã în compusi antiinflamatori poate reduce riscul aparitiei acestor afectiuni. Cercetãrile aratã cã ghimbirul, scortisoara si curcumina – ingredientul activ din turmeric – au proprietãti antiinflamatorii puternice. Aceste efecte antiinflamatorii pot reduce durerile articulare cauzate de osteoartritã si artritã reumatoidã.

Laptele de aur îmbunãtãteste memoria si functia creierului si combate cu succes depresia

Laptele de aur poate fi bun si pentru creier. Studiile aratã cã curcumina poate ajuta creierul sã formeze noi conexiuni. Ghimbirul poate stimula functia creierului prin îmbunãtãtirea timpului de reactie si a memoriei. Unele ingrediente din laptele de aur pot ajuta la pãstrarea memoriei si la reducerea declinului functiei creierului din cauza Alzheimer si a bolii Parkinson. Se spune cã curcumina din turmeric poate îmbunãtãti starea de spirit, reducând astfel simptomele depresiei. Se stie cã în ziua de astãzi aceastã boalã face ravagii în rândul oamenilor. Iatã de ce este indicatã aceastã bãuturã, care ar trebui consumatã în loc de cafea. Nu ar fi rãu cã turmericul, scortisoara sau ghimbirul sã fie nelipsite din cafeaua sau ceaiul de dimineatã.

Laptele de aur protejeazã inima si combate diabetul

Aceastã bãuturã poate proteja împotriva bolilor de inimã. Dupã cum se stie, în România bolile de inimã sunt principala cauzã de deces. În mod interesant, scortisoara, ghimbirul si turmericul – ingredientele-cheie din laptele de aur – au fost toate legate de un risc mai scãzut de boli de inimã, aratã un studiu. De asemenea, scortisoara poate scãdea colesterolul total, trigliceridele si colesterolul „rãu” LDL, în timp ce creste nivelul de colesterol „bun”, HDL. Se poate spune cã aceastã bãuturã este un balsam pentru inimã. Si diabeticii au de câstigat dacã consumã laptele auriu. Le poate scãdea nivelul glicemiei, gratie ghimbirului si scortisoarei. De exemplu, 1- 6 grame de scortisoarã pe zi pot scãdea nivelul zahãrului din sânge cu pânã la 29%. În plus, scortisoara poate reduce rezistenta la insulinã, mai aratã unele cercetãri.

Bãutura minune poate fi folositã împotriva rãcelilor, dar este si un digestiv perfect: ajutã la golirea stomacului

DE SEZON…Laptele de aur este adesea folosit ca remediu împotriva rãcelii, fiindcã are proprietãti antibacteriene, antivirale si antifungice. De fapt, bãutura galbenã este apreciatã pentru proprietãtile sale de stimulare a sistemului imunitar. Curcumina are proprietãti antibacteriene, antivirale si antifungice care pot ajuta la prevenirea si combaterea infectiilor. Ingredientele din laptele auriu au, de asemenea, proprietãti puternice antioxidante si antiinflamatorii care vã pot întãri sistemul imunitar. La fel, ghimbirul si turmericul pot îmbunãtãti semnificativ digestia: Indigestia cronicã, cunoscutã si sub numele de dispepsie, se caracterizeazã prin durere si disconfort în partea superioarã a stomacului. Întârzierea golirii stomacului este o cauzã potentialã a indigestiei. Ghimbirul, unul dintre ingredientele folosite în laptele de aur, poate ajuta la ameliorarea acestei afectiuni prin accelerarea golirii stomacului la persoanele care suferã de dispepsie. Turmericul poate îmbunãtãti, de asemenea, digestia grãsimilor.

Oase tari cu laptele de aur

SFAT…Calciul si vitamina D contribuie la oase mai puternice. Soarele, de exemplu ajutã foarte mult la fixarea calciului pe matricea osoasã. Din acest motiv persoanele care suferã de osteoporozã primesc de la medic sfatul sã stea cât mai mult la soare. Dar sunt persoane care au deopotrivã osteoporozã si suferã de boli de inimã, unde soarele nu este indicat. Atunci ideal este folosirea laptelui de aur. Acesta vã poate ajuta sã aveti un schelet osos puternic. Atât laptele de vacã, cât si laptele de plante este, în general, bogat în calciu si vitamina D – doi nutrienti esentiali pentru construirea si mentinerea oaselor puternice. Desi laptele de vacã contine în mod natural calciu si este adesea îmbogãtit cu vitamina D, nu tot laptele vegetal este bogat în acesti doi nutrienti. Dacã preferati sã vã faceti lapte de aur folosind un lapte pe bazã de plante, alegeti unul care este îmbogãtit atât cu calciu, cât si cu vitamina D pentru mai multe beneficii de întãrire a oaselor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.