spot_img
spot_img
0.9 C
Vaslui
27-dec.-2024

În intersectia mortii de la Buhãesti, construirea unui sens giratoriu este doar o fantasmagorie

- Advertisement -

ACTE….Accidentele petrecute, în ultima perioadã, în “intersectia mortii” de la Buhãesti au pus autoritãtile în alertã. Cu toate acestea, planuri pentru rezolvarea situatiei sunt dar au rãmas la stadiul de proiect. Consiliul Judetean Vaslui si administratorul drumurilor nationale au în plan construirea unui sens giratoriu în intersectia dintre nationalul care face legãtura între Vaslui si Negresti si drumul judetean care duce spre judetul Iasi, prin comuna Rebricea. Numai cã, dupã cum sustin autoritãtile, lucrãrile nu pot demara deoarece terenul pe care ar trebui sã fie construit sensul giratoriu are o situatie juridicã neclarã. Din acest motiv se asteaptã ca Oficiul de Cadastru sã ducã la bun sfârsit intabularea terenului respectiv. Pânã atunci, Consiliul Judetean dã asigurãri cã vor fi montate limitatoare de vitezã pe drumul judetean si intersectia va fi balizatã pentru ca soferii sã se obisnuiascã cu un sens giratoriu în acel loc. De cealaltã parte, directorul regional al CNADNR Iasi crede cã accidentele se petrec în numãr mare în acea zonã si din vina soferilor, neatenti la semnele de circulatie montate.

“Intersectia mortii” de la Buhãesti, acolo unde, în urmã cu douã zile o tânãrã a fost la un pas sã-si piardã viata în urma unui accident de circulatie, are sanse sã-si piardã renumele. Si asta dupã ce autoritãtile judetene spun cã au în plan construirea unui sens giratoriu în locul intersectiei dintre drumul national care face legãtura între Vaslui si Negresti si drumul judetean care duce spre judetul Iasi, prin comuna Rebricea. Din pãcate, totul este acum la stadiu de proiect si se încurcã în birocratie. Mai exact, Consiliul Judetean Vaslui nu poate demara lucrãrile pentru cã terenul pe care ar trebui sã fie construit sensul giratoriu are un regim juridic incert. Nimeni nu stie cui apartine si autoritãtile asteaptã rãspunsul celor de la Oficiu de Cadastru. Aici mai trebuie spus cã intabularea terenului din zona respectivã a fost fãcutã în mare parte dar totul s-a oprit la 200 de metri distantã de intersectie. Din acest motiv, la ora aceasta, existã doar discutii si adrese între Consiliul Judetean Vaslui, CNADNR si Serviciul de Politie Rutierã Vaslui, cele trei institutii care pot rezolva problema. “Ne dorim un sens giratoriu pentru a reduce numãrul mare de accidente din acea zonã. Au existat discutii între noi, cei de la Consiliul Judetean, Prefecturã si Politia Rutierã dar proiectul nu poate fi demarat din cauza regimului juridic al terenului pe care ar urma sã fie construit sensul giratoriu. Asteptãm intabularea pentru a duce totul la bun sfârsit. Pânã atunci, vom monta limitatoare de vitezã pe drumul judetean pentru ca astfel sã fie redusã viteza în apropiere de intersectie pentru a preîntâmpina eventuale accidente. Pânã la construirea sensului giratoriu propriu zis vom improviza un sens giratoriu cu ajutorul unor balize pentru a face mai fluidã circulatia pe acel segment de drum.”, spune Ciprian Trifan, vicepresedintele CJ Vaslui.

Directorul zonal al CNADNR dã vina pe soferi

PUNCT DE VEDERE…Întrebat despre problema din intersectia de la Buhãesti, Ovidiu Laicu, directorul zonal al CNADNR spune cã stie foarte bine situatia. În acelasi timp spune cã numãrul mare de accidente din acea zonã este cauzat de neatentia soferilor. Sunt montate indicatoare vizibile în zonã dar multi soferi le ignorã. În fata mea a avut loc un astfel de accident cauzat tocmai de acest lucru. Conducãtorii auto ignorã semnele rutiere si se pun în pericol atât pe ei cât si pe pasageri”, spune Ovidiu Laicu. De asemenea, Laicu vorbeste despre faptul cã, în momentul în care se va finaliza toatã documentatia necesarã, în cel mult douã luni de zile, sensul giratoriu va fi construit. “Am început deja un studiu de fezabilitate care sã ne indice, cu exactitate, proprietarul terenului necesar constructiei. Executia lucrãrilor nu ar dura mai mult de douã luni. Problema este a actelor necesare”, spune Ovidiu Laicu. Pânã la urmã, intersectia respectivã are o mare problemã si anume, în acea zonã se intersecteazã douã drumuri cu doi administratori diferiti. Rãmâne ca cei doi sã-si dea mâna în asa fel încât sã fie rezolvatã problema.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.